Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135046 Üzenet linkje2010-05-19 17:13:19  Válasz a #135023. hsz-ra

Szia Verka!

Igen, olvastam, hogy Téged más szigetek is lázba hoznak! Megértem.

Részletes terv napokra lebontva még nincsen, egyenlőre még gyűjtöm az infókat.
Sőt még szállásunk sincs foglalva. Ezzel kapcs. is bizonytalan vagyok:
- ha előre foglalok, de valami köbejön /mint nálatok is/.....?
- ha a kikötőben a ránk váró szállásadókban bízok, és mégsem találunk ott helyben megfelelőt....?
lehet, hogy túl sokan vagyunk... , 1 nagyobb /4-5 fős/ és 1 kisebb /3 fős/ vagy 1 jó nagy /8 fős/ apartman vagy ház lenne jó,
de ha találunk megfizethető áron szállodában családi szobát /a konyhát nem hiányolom/ ellátás nélkül, az is megfelel

# 272
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135087 Üzenet linkje2010-05-19 21:39:46  Re:

Szia Bebi!

Magamból indultam ki, én mielőtt határozok a szigeten töltött napok számáról, mindig megpróbálom nagyjából összeszedni, hogy mi az, amit feltétlenül meg akarok nézni, nehogy utólag derüljön ki, hogy valami "létfontosságú" még kimaradt és nem fér bele az időbe. icon_wink.gif De persze a Tiéd is biztos jó módszer, mert ha egyszer kitaláltad, hogy márpedig x időd van egy szigeten, akkor gyorsan átértékelődik, hogy mi is létfontosságú és mi nem az! icon_wink.gif

Szállásfoglalás: ebben csak Te tudsz dönteni, én inkább nem javasolnék semmit, de írok néhány gondolatot. Ha előre foglalsz, igen, akkor megvan az a rizikó, hogy véletlenül nem értek oda időben. Ekkor ez dupla szívás, mert a foglalt szállást is ki kell fizetni, meg a másik helyen, ahol éppen vagytok, ott is fizetni kell. A másik rizikónak azt szokták mondani, hogy kiderül, hogy az előre lefoglalt szállás nem is olyan jó, mint előzetesen gondoltad. Esetleg van mellette még jobb feleannyiért. Ebben nincs tapasztalatom, mi eddig mindig azt kaptuk az előre foglalt szállásainktól, amit vártunk.

Ha nem foglalsz előre, akkor az talán elsőre bizonytalannak tűnhet, de én nem gondolom, hogy az lenne, főleg nem ezeken a szigeteken és nem július elején. Ha jól számoltam ekkor mentek, de ez még nem a legfőbb idény. Annyi szállás van ezeken a helyeken, hogy az augusztus közepi főrohamban érkező tömegeket el tudják szállásolni. Amikor Ti mentek, akkor kevesebben lesznek még, ergo pusztán matematikai alapon tuti, hogy lesz egy adag üres szálláshely. Úgyhogy szerintem fix, hogy szállás nélkül nem maradtok. icon_smile.gif Már csak annyi a feladat, hogy meg kell találnotok ezeket az üres szállásokat. icon_smile.gif

A legjobb verzióban ugye ott fognak várni a kikötőben a szállásadók. Erre nagy biztonsággal számíthatsz, azokon a helyeken, ahol mi voltunk, mindnél így volt tavaly. Néhányszor még le is szólítottak minket, hogy nem keresünk-e szállást, mikor jöttünk le a kompról.

De ha véletlenül idén minden gyökeresen megváltozna és mégsem lenne így, akkor sem kell kétségbe esnetek!! Nem tudom, hogy autót fogtok-e előre bérelni? Ha igen, akkor bepattantok az autóba és azzal már könnyű szállást keresni, akár az egész szigetet bejárhatjátok. Ha esetleg nem béreltek előre autót, akkor meg a kikötőből irány a kölcsönző és ott helyben még mindig tudtok bérelni. Ha nem akartok rögtön autót bérelni, akkor pedig besétáltok a kikötőben az utazási irodába és ott segíteni fognak szállást találni. Ezt mi még nem próbáltuk ki, de több helyen olvastam már, hogy úgy működik a dolog, hogy bemész, elmondják vagy megmutatják akár képen is, hogy milyen szálláshely van, kiválasztod és elvisznek oda a helyszínre.

Hát kb. ennyit tudok mondani, hátha segít valamit. Én azt gondolom az eddigi tapasztalataink alapján, hogy attól nemigen kell félni, hogy nem lesz fedél a fejetek felett, tehát ha nem fontos, hogy milyen szállásotok lesz a végén, csak aludni kell, akkor meg lehet kockáztatni, hogy ne foglaljatok előre.

Ja, és még valami az idei speciális helyzettel kapcsolatban: itt a fórumon is írták, hogy állítólag sokan vannak, akik visszamondták az útjukat. Emiatt szerintem lehet arra számítani, hogy még több szállás marad üresen...

# 273
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135089 Üzenet linkje2010-05-19 21:57:24  Válasz a #135087. hsz-ra Előzmény #135087

Szia Verka!

Most, hogy egy kicsit belemerültem a szigeteken töltendő napok programjaiba, látom: nem biztos, hogy ugyanannyi időt szeretnék eltölteni egy kisebb szigeten /Paros/, mint egy nagyobbon /Naxos/.
Sőt: ma este még Ios is képbe került. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e felcserélni Parosra.
Még jó, hogy egyenlőre se hajójegyünk, se szállásunk nincs foglalva.
Pedig már lassan el kellene dönteni, hogy mit is akarunk.

# 274
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135093 Üzenet linkje2010-05-19 22:13:19  Válasz a #135087. hsz-ra Előzmény #135087

Ami kimaradt:

Autót mindenképpen bérelünk, de hogy ott helyben vagy előre, azt még nem tudom.
Célszerű lenne rögtön a kikötőben felvenni. Ha viszont valamilyen központi helyen lévő szállást találunk transzferrel, és még szép strandja is van, az lehet, hogy elég lesz az 1. napra.
Szóval ezügyben is még tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy egy kicsit túlparázom - túlszervezem a dolgokat. Mennyivel egyszerűbb azoknak a német és olasz tanárnőknek, akikről írtatok. icon_smile.gif
Az első és az utolsó nap biztos, közben pedig mennek, amerre kedvük támad, ott és annyi ideig maradnak, ahol és amíg jól érzik magukat.

# 275
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135141 Üzenet linkje2010-05-20 12:31:42  Re:

bebi írta:
Autót mindenképpen bérelünk, de hogy ott helyben vagy előre, azt még nem tudom.
Célszerű lenne rögtön a kikötőben felvenni. Ha viszont valamilyen központi helyen lévő szállást találunk transzferrel, és még szép strandja is van, az lehet, hogy elég lesz az 1. napra.
Szóval ez ügyben is még tanácstalan vagyok.

Szia!

Nekem elég kedvező áron sikerült autót (23 és25 euró/nap) foglalnom kikötőben történő felvétellel és leadással, igaz június végére:
Naxos: https://www.apolloncars.net/
Paros: https://www.greeka.com/greece/greece-car-rentals.htm

Jenike

# 276
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135173 Üzenet linkje2010-05-20 15:25:37  Válasz a #135141. hsz-ra Előzmény #135141

Jenike!

Köszönöm! Ezek tényleg jó árak: 30 Eur körül vannak a pici autók, 9 személyes meg 60 Eur/nap.
Örülök az ilyen hasznos infóknak.

Te hol tartasz a terverzgetésben?

Üdv.

# 277
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135185 Üzenet linkje2010-05-20 17:48:14  Re:

bebi írta:
Te hol tartasz a tervezgetésben?

Szia!
Maradt ez a verzió:
- 2010.06.19 - 2010.06.26 Santorini - 7 éj (Alexandra Beach Hotel - Kamari)
- 2010.06.26 - 2010.06.29 Naxos - 3 éj (Golden Sun Hotel - Stelida)
- 2010.06.29 - 2010.07.02 Paros - 3 éj (Aegeon Hotel - Parikia)
- 2010.07.02 - 2010.07.03 Santorini - 1 éj (Milos Villas - Fira)
Úgy néz ki, hogy Naxosról csak este megyünk át Parosra, hogy több időt tölthessük Naxoson és így talán a sziget északi részéből is belefér néhány látnivaló.
A naxosi és parosi program 90 %-ban összeállt, ezután csak Santorinivel kell foglalkoznom, de ez a könnyebbik eset.
Egy dologra vágyom, hogy Santoriniról találjak valamilyen korai eljutási lehetőség Naxosra, ha ez sikerülne elégedett lennék az útitervemmel.

Jenike

# 278
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135279 Üzenet linkje2010-05-21 19:30:39  Re:

bebi írta:

Sőt: ma este még Ios is képbe került. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e felcserélni Parosra.

Szia Bebi!

Nem tudom én sem, Iosnak nagyon szép strandjai vannak, úgy hírlik. icon_smile.gif Ha ez fontos szempont, akkor talán érdemes lehet. Tavaly én azért maradtam Paros mellett, mert beleszerettem a képek alapján a kis kikládi falvaiba, Naoussába, Marmarába, Marpissába, Lefkesbe... De ha a strandokról lett volna szó, akkor Iost választottam volna.

# 279
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#135280 Üzenet linkje2010-05-21 19:32:20  Re:

bebi írta:
Mennyivel egyszerűbb azoknak a német és olasz tanárnőknek, akikről írtatok. icon_smile.gif
Az első és az utolsó nap biztos, közben pedig mennek, amerre kedvük támad, ott és annyi ideig maradnak, ahol és amíg jól érzik magukat.

Ezt Ti is megtehetitek, hiszen egyelőre még Nektek is csak az első és az utolsó nap fix. icon_wink.gif

# 280
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136966 Üzenet linkje2010-06-02 13:12:25 

Sziasztok!

Elkészültem a programunkkal. Bizonytalansági tényező a repülőgépek indulása és érkezése, mert ezt "természetesen" tegnap még nem tudták pontosan megmondani az utazási irodában.
A kérdőjeles helyeket a kedvünktől és az időtől függően vállaljuk be. Az első három napon nem tervezem az autóbérlést Santorinin, ezért az edzettségi állapotunkat a nyaralásig még jelentősen javítanunk kell. icon_lol.gif
2010.06.19: Érkezés Santorinire + Kamari "városnézés"
2010.06.20: Kamari-Fira (busz) Gyalog: Fira-Firostefani-Imerovigli-Skaros-Finikia-Oia + naplemente Oiában. Oia-Kamari (busz) Firai átszállás!
2010.06.21: Vulkántúra (Thirasia) egyénileg, vagy szervezetten.
2010.06.22: Gyalog: Kamari - Messa Vouno hegy + Ancient Thira - Perissa + vizibusz - Kamari.
2010.06.23: Kamari - Mesa Gonia - Exo Gonia - Pirgos - Profitis Ilias hegy + kolostor - Akrotiri falu és ásatások? - Kokkini paralia - Lefki paralia? - Farosz (világítotorony) - Kamari
2010.06.24: Kamari - Ag. Paraskevi - Monolithos (AVIS Beach) - Mesaria - Kartedaros - Exo Gialos Beach? - Mesa Pigadia Beach? - Vourvouros Beach? - Pori Beach? - Koloubo Beach? - Baxedes Beach?
2010.06.25: Kamari - Episkopi Gonia bizánci templom - Megalohori - Vlihada (strandolás) - Eborió - Perissa? - Kamari. (+ Ami az előző napoknál kimaradt.)
2010.06.26: Fira - Firostefani - Imerovigli - Skaros - Finikia - Oia + Amoudi + Paradise beach + utazás Naxosra - Agios Prokopios beach (Komp: THIRA (SANTORINI) - NAXOS 16:00-18:05 BLUE STAR NAXOS - BLUE STAR FERRIES)
2010.06.27: Naxos - Chora városnézés; Mikra Vigla, Alyko, Pyrgaki, Agiassos
2010.06.28: Démétér-templom, Chalki, Filoti, Apiranthos, Psili Ammos beach, Panagia Drossiani, Kuroszok (kfleriói és faranghi),
2010.06.29: Agia Anna, Plaka, Apolonas (kurosz), Naxos-Chora és ami kimaradt az előző napokon + utazás Parosra (Komp: NAXOS - PAROS 18:25-19:10 BLUE STAR PAROS - BLUE STAR FERRIES)
2010.06.30: Naoussa + Kolibithres beach; Glyfades; Prodromos; Marmara; Marpissa; Golden beach; Lefkes;
2010.07.01: Pounda + Anti Paros + Alyki + Golden beach (+ ami az előző napokon kimaradt)
2010.07.02: Parikia városnézés + utazás Santorinire (Komp: PAROS - THIRA (SANTORINI) 12:10-15:20 - BLUE STAR PAROS - BLUE STAR FERRIES)
2010.07.03: Indulás: ?

Jenike

# 281
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139204 Üzenet linkje2010-06-14 20:01:45 

Sziasztok!

Át jöttem ide ,hogy Folegandrosnál ne legyen sok az off.

Babar jól látod én is erre gondoltam a lényeg a felfedezés és a szabadság.
első gondolatom az volt,hogy Miloson maradunk még plusz 2-3 napot. De a lefoglalt szálláshelyen nem volt már hely tovább. A kompok indulásai miatt így csak négy és fél nap jut Milosra és ha ebből egy nap kimolosra is el megy akkor félek ,hogy ez kevés lehet. Ha nagyon tetszik a sziget akkor maradunk még 2-3 napot. Ha úgy érezzük,hogy elég akkor nekem így látatlanba Serifos szigete nagyon tetszik. Iosra menet kiköt a hajó itt is, egy pillantást talán tudunk rá vetni. Ez a rövid idő talán segít a döntésben.

A tervezett program: 24.-én indulás autóval Piraeusba.
26.-án érkezés Iosra. Szállás Mylopotas, Island house studio. Innen egy 1nap szeretnénk átmenni Santorinire autó nélkül,csak sétálni egyet.
Július 1-én érkezés Folegandrosra. Szállás :Hóra,Anemousa Hotel.
Itt az az érdekes dolog történt,hogy az elsőre kiválasztott Polikandia hotel honlapján lefoglaltam a szállást. Amikor már az utalásra került volna a sor, benyögtek 15 euróval magasabb árat. Amikor szóvá tettem ,hogy a honlapon nem ez az ár van akkor engedtek a megemelt árból 5 eurót és mindenféle reggelikkel próbálkoztak. Ez után köszönve a lehetőséget ,lemondtam. Ez meg nekik nem tetszett,mondván,hogy már foglaltam.
"A híres Görög vendéglátás" Úgy látom tanulnak tőlünk Magyaroktól.
5.-én érkezünk Milosra. Szállás :Adami , Anita Apartments.
Innen szeretnénk 1 nap át menni autóval együtt Kimolosra.
Egyenlőre ennyi. Utazással együtt 18 nap 5 sziget.
Ha sikerül akkor a végére még Serifos ,vagy a szárazföldön hazafelé valahol az a bizonyos 2-3 nap.Ami azért színpatikus mert úgy is megszállunk hazafelé és akkor az a nap hozzájönne ,így a 2-3 napból 3-4 lenne még valahol egy helyben.
Segítséget szeretnék kérni a Santorinin eltöltött nap programjával kapcsolatban. Mi az amit feltétlenül meg kell nézni,csinálni kell,tehát alap dolog a szigeten és belefér ebbe az 1 napba.
köszi:kokszi

# 282
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139245 Üzenet linkje2010-06-14 22:28:29  Válasz a #139204. hsz-ra Előzmény #139204

Szia Kokszi!

Örülök, hogy Serifost írtad, nálam is az a titkos favorit a négy közül. (Sifnos pedig szorosan követi.)

Santorinire ne tervezz semmit, csak sétáljatok és gyönyörködjetek. icon_smile.gif Szerintem a sziget lényege öt szóban: Oia, Fira, Firostefani, Imerovigli, Skaros. Ami szerencse, hogy ebből az utolsó négy teljesen egybenőtt, egyetlen nagy sétával végigjárható. Ami kevésbé szerencse, hogy Oia messze van, a sziget csücskében, így oda buszozni kell. Nem tudom, mivel érkeztek majd. Ha menetrendszerinti komppal, akkor Athinios kikötőjében szálltok ki. Ez Firán túl van, onnan még fel kell jutnotok Firába. Ha kirándulóhajó, akkor az vsz. a Fira alatti kikötőben tesz ki, ahonnan a cable car indul fel a városba.

A) verzió: elindultok Firából, és elbóklásztok a Skarosig. Majd vissza Firába és ha még mindig van elég időtök és/vagy energiátok, akkor elbuszoztok Oiába is.

B) verzió: előbb Oia busszal, és a maradék időben Firából és a környékéből annyi, ami még belefér az időtökbe és a kedvetekbe.

# 283
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139600 Üzenet linkje2010-06-16 16:32:06 

Hellóka!

Sokat agyaltam, de nem tudom összerakni a Santorini, majd bármilyen sorrendben Milos-Naxos-Paros, végül Athén útvonalat. Milos túl messze van Naxos-Paros-tól, 8-9 óra a kompút vagy 200 Eur felett van 5 főre a Superjet.
Így hát dönteni kellett: Milos vagy Naxos és Paros. Milos győzött, és bejött a képbe mellé Ios is. Viszont Santo-Ios-Milos variációnál nem találok Ios-Milos között hajót 07.09-én vagy 07.10-én. Tud valaki segíteni?

Üdv.

# 284
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139603 Üzenet linkje2010-06-16 16:38:29  Válasz a #139600. hsz-ra Előzmény #139600

Hát ahogy elnézem, vagy 12-én, vagy 13-án tudsz menni. Gondolom, te is ezt találtad. Sajnos a nyugati Kikládok más kompútvonalon fekszik, mint a középső rész, más komptársaságok is csinálják a kettőt.
# 285
Bebi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#139628 Üzenet linkje2010-06-16 17:58:27  Válasz a #139603. hsz-ra Előzmény #139603

Szia Verka!

Bíztam benned! Te nagyon képben vagy ezzel kapcsolatban /is/. icon_smile.gif

Igen, én is ezeket találtam.
Valamint Folegandros beiktatásával lehet még eljutni Milosra. Ez így nézne ki: Santo.-Ios-Folegandros-Milos. Ez már megint 4 szigetes variáció. Nem tudom, hogy elég idő jutna-e minden szigetre. Bár Folegandros viszonylag kicsi, és csak a könnyen megközelíthető partokat vállalnánk be /Babar segítségével/, max. 2 nap jutna rá.
Vagy Iost kihagyva Santo.-Folen-Milos.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 18 19 20 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu