Idei árakról szeretnék érdeklődni.
Nagyjából mire lehet számítani, mennyibe kerül egy átlagos vacsora (/fő), mennyi egy girosz, egy frappé?
Milyenek a "kisközértes", illetve a nagy szupermarketes árak?
Az Alexandros tiszta, frissen festett, új bútorokkal, kényelmes ágyakkal. Mi egy légterű stúdióban voltunk, az elég pici két embernek, a konyharész szűk, de egy ebédet/vacsit azért viszonylag kényelmesen el lehet készíteni. Az erkélyen van ruhaszárító, egy asztal és 2 szék. A fürdőszobában kád van, ami elég sok helyet foglalt el, elég lett volna egy zuhanyzó is. Az apartmanokba bekukkantottunk, ott mind a szobák, a konyha és a fürdőszoba tágasabb. Érdekesség: a tv készülék fent van a falon (ágyból fekve kényelmes nézni) és össz-vissz 2 csatornát lehet fogni: m2 és Duna TV. Állítólag régebbi vendégek ezeket a csatornákat kérték beköttetni.
Tényleg nyugis, napközben és este sem volt zajos egyáltalán. Kb 3 perc sétára van egy General Market nevű üzlet, mindent lehet kapni, ami kell, étel-ital, szuvenír, stb. Az első alkalommal mindenkit megkínálnak egy kis pohár narancsos ouzóval, mikor már harmadszor mentünk, kaptunk ajándékba egy olívaszappant. Reggel ¾ 9-kor nyitnak és kb éjfélig nyitva van.
A strand kényelmes sétával 6-8 perc, Moraitika főutcája szintén.
Az Ibusz-os idegenvezető (Anita) kedves, mindenkinek szívesen és készségesen segít. A fogadóóráit egy közeli autókölcsönzőben tartja esténként.
Érdemes beülni egy vacsira az autókölcsönző mellett található Alex tavernába, mert – bár nagyon egyszerűen berendezett étterem – de eszméletlen finoman főznek, és az egyik legolcsóbb hely Moraitikán.
Árak: gyros pitában: 1,80-2 EUR, görög saláta 4-6,50 EUR, kardhal 6,50-8 EUR, szuvlaki 4,50-6,50 EUR, pastitio 4-6 EUR, báránysült 6-8 EUR.
A szupermarket árak: fél literes víz 0,50 EUR, literes víz 1-2 EUR, feta sajt (gyártótól függően) 2,30-4 EUR, dobozos tzatziki 3 EUR körül. Kapni ciprusi halloumi sajtot is (ott ettem először), nem olcsó (3 EUR körül, kijön belőle kb 5 szelet), de mi nagyon szeretjük, olívaolajos paradicsomsalátával és pirítóssal isteni.
Geot, a kisközértes és szupermarketes árak között olyan nagy különbség nincs, nem érdemes szerintem cipekedni nagyon messziről, nyersz max 1-2 EUR-t.
Megkértünk egy családtagot, hogy vigyenek ki minket a reptérre. Gondolkodtunk azon, hogy saját kocsival menjünk ki, de az őrzött parkoló egy kicsit zsebbenyúlós dolog, így lemondtunk róla.
Bottakati!
Köszi az infókat. Annyit szeretnék még kérdezni, az, hogy melyik szobába kerülünk, az a helyszínen derül ki?Mert furcsa volt nekünk, hogy semmit nem kérdeztek az Ibusznál, hogy hanyas szobát akarjuk lefoglalni. Vagy mi voltunk bambák?
Köszi a választ előre is.
Üdv: Judit
#1080932009-07-06 13:29:14 Válasz a #108070. hsz-ra
Szia Judit!
Mi nem kértünk, mert már örültünk, hogy egyáltalán el tudunk utazni, de nagy örömünkre emeleti szobát kaptunk. Szerintem próbáld meg az Ibusznál kikötni és a papírjokra ráírattatni, hogy emeleti szobát kértek. Hátha sikerül, bár lassan két évtizedes tapasztalataim szerint ez általában nem sokat ér. De ha nem próbálkozol, csak magadat fogod okolni, hogy nem is próbáltad meg.
Egyébként a földszinti szobák sem rosszak és nagyon szép tágas és rendben tartott kertre néznek.
Sziasztok!
Mi most készülünk autóval Korfura. Mennyi idő kb. a kiérkezés? Érdemes e tranzitszállást beiktatni? Érdemes-e foglalt szállás nélkül érkezni?
Aki már volt Korfun szívesen beszélgetnék vele msn-en, rengeteg kérdésem volna raksaildi@citromail.hu
Köszi
Szia Ildikó!
Én 2000-ben voltam ott igaz akkor még repcsivel.de én nem vágnék neki egyvégtében.Azt nem tudom hán söfőr van a kocsiban és hány évesek vagytok,de én nem rég voltam Toloba és mi is foglaltunk tranzitot és mondhatni jó kipihenten érkezni a végcélra.
Üdv:Robi
#1082222009-07-07 08:41:12 Válasz a #108093. hsz-ra
Bottakati!
Nagyon köszi az infókat.
Judit!
Egyetértek Bottakatival, szerintem is próbálkozz meg vele, hogy emeleti szobát kapj.
Tavaly előtt még nem voltunk rutinosak és főbejárat melletti földszinti szobát kaptuk. Nem volt semmi negatív benne, talán csak annyi, hogyha szerettek a teraszon tartózkodni és esetleg ott étkezni, akkor kicsit kellemetlen lehet, hogy minden falatnál köszöngetni kell. Volt, hogy egy óra volt a reggelink.
Tavaly is és idén is külön ráírattam a megrendelő lapra, hogy emeletre szeretnénk menni. Tavaly bejött, idén pedig tengerre néző emeleti szoba árát fizettük, úgyhogy jogosan fogunk reklamálni, ha nem ennek megfelelően helyeznek el bennünket.
Mindenképp érdemes kéréseket intézni az iroda felé, hátha bejön.
Ha nyugis helyen szeretnetek nyaralni korfun, tudom ajanlani Arillast. Csendes hely, de Sidarihoz nagyon kozel van ( a szorakozasra vagyoknak). Van itt egy nagyon jo apartman is, medencevel, sajat barral. Egy csalad uzemelteti, es nagyon kedvesek.