#1282862010-03-09 10:12:57 Válasz a #128274. hsz-ra
Sziasztok!
Köszi a gyors választ!
2002ben Thassoson kaptunk robogót jogsi nélkül, de azóta nem tudom, hogy hogy s mint vannak ezek a dolgok, meg hogy a szigeteken mennyivel könnyebb/nehezebb robogót bérelni.
Mi is az Aeolus 100%os akcióját találtuk meg, szuperszerencse, hogy van ilyen útjuk nem igaz? Kimentünk az utazás kiállításra "csak nézelődni"... na hát ez lett a vége!
Mi a szeptember végi időpontot választottuk. Tavaly ebben az időben voltunk Sartin, nem volt rossz, de esett néha az eső és nem tudtunk asszem csak 4napon fürödni, meg délután is már olyan 5 óra felé fel kellett öltözni, míg nyáron akkor szédeleg le az ember a partra, ha nem akar pecsenyére sülni.
Még csak 20 oldalt olvastam vissza az elejétől, szóval haladok a pótlással.
Ti melyik szállást választottátok?
Sz
#1282872010-03-09 10:35:34 Válasz a #128286. hsz-ra
szia!!a szeptember végi időpont lehet nem a legjobb lesz,tavaly is sokan panaszkodtak hogy sokat esett az eső
mi tavaly szept. elején voltunk,de már akkor sem volt kánikula,igaz eső nem esett,de a strandolásra már nem volt az idő mindig alkalmas az 1 hét alatt!
azért remélhetőleg még jó időtök lesz!ilyenkor legalább már nincs tömeg a szigeten!
Argassiba a Krinas apartmanba leszünk. Voltunk már mi is szeptemberbe igaz az elején akkor nagyon jó idő volt. Tényleg annyi a hátránya hamarabb sötétedik de víz viszont melegebb. Ennek is annak is van előnye hátránya. Ez tényleg nagyon jó akció!
#1282982010-03-09 11:27:36 Válasz a #128288. hsz-ra
Azt gondoltuk, hogy ez többszáz kilóméterrel délebbre van, mint Sarti, és ezért azt tippeltem, hogy jó lesz az idő szeptemberben. Nehogymá ne...!!! Tudjátok mennyire lehangoló volt zuhogó esőben elsötétedett égbolt alatt megérkezni Sartira? Majdnem sírtam...! De végülis ott voltunk ketten a párommal, a legeslegjobb apartmanban, az ágyból látszott a tenger, lassan elállt az eső... na összességében jó volt, de szeptemberben Sartira nagy rizikó lemenni. aztán hallottam, hogy októberben (!!!) kánikula volt és fürödtek!!! Mi annó 1992ben Korfura is szeptemberben mentünk, minden nap végkimerülésig strandolás! Ezért is volt rettentően meglepő az, ami Sartin fogadott.
Már a 32. oldalnál tartok az elejétől!
Az indulásig még van 189 nap, addig sulykolom az időjárásnak, hogy legyen jó!!! Nem tudok semmit a sziget éghajlatáról Sartihoz képest, csak annyit láttam a térképen, hogy Athénnal majdnem egyvonalban van, és azt hallottam, hogy Athénban télen lehet fürödni (? igaz ez?) és ez alapján kalkuláltam azt, hogy Zakin menő lesz a szeptember.
Sz
Sziasztok!
Végre sikerült eldöntenünk, hogy mikor, hova és melyik utazási irodával megyünk. A Grand tours mellett döntöttünk. Inkább utazunk hosszabb időt busszal, de spórolunk is ill. ismeretlen tájakat is megismerhetünk:)) Párommal megbeszéltük, hogy holnaptól gyakoroljuk a hosszú távú üldögélést:)
A Georgina apartman mellett döntöttünk. Augusztus 07-től 14-ig, Budapesti indulással. Jön valaki akkor ezzel az utazási irodával?
Már alig várom, be vagyok sózva rendesen. A páromnak már lehet egy kicsit az agyára is kezdek menni.
Kérdésem:
1. Akik már voltak így szigeten nyaralni és béreltek robogót, azok hova tették amikor nem használták. Én úgy félek, hogy ellopják tőlünk, vagy e miatt ne aggódjak?
Nagyon sokat gondolkoztunk a félpanzió mellett, de a végén nem kértük. Úgy gondoltuk, hogy annyiból inkább a helyi nevezetességeket kóstoljuk meg, ill, azért sem, mert nagyon időhöz vagyunk vele kötve. Bár jó lett volna végig kaja, mert így akkor legalább a mindennapos - mit együnk, mit főzzek-től elszakadhattam volna egy picit:)))
Szorgosan olvasgatom én is a topikot!
Szia Kriszmisz! Mi is busszal megyünk. Nekünk semmi problémánk nem szokott ezzel kapcsolatba lenni. Felkészülök tudom mivel jár nem nyűglődök. Vinni kell plédet, kispárnát. Igazából jól evagyunk pedig én még ráadásul hányingeres vagyok de bakapok egy dedalont és semmi probléma. Ezt is már a nyaralás részének tekintem arról nembeszélve, hogy szép tályakat lát az ember. A robogó ellopása miatt szerintem nem kell aggodni mi töbször béreltünk már nyugodtan ott hagyhattuk bárhol ez nem Magyarország /Ezt csak azért mondom mert Kb kéthete próbálták meg ellopni Pesten az autónkat. / A kajálást jobb egyénileg megoldani nincs kötöttség. Üdv Erika
#1283052010-03-09 13:06:43 Válasz a #128303. hsz-ra
Szia!
Első motorbérlős nyaralásunk előtt én is aggódtam kissé, hogy mi lesz, hova parkoljunk majd és a csomagtartójában (ülés alatt) hogy hagyjunk majd ott cuccot....stb. aggódás hegyekben.
De nem volt semmi gond, soha senki nem ólálkodott a motor körül, volt hogy a kormány burkolatában lévő kis "zsebben" felejtettem a napszemüvegemet és senki nem nyúlt hozzá...vagy az ülésen hagytuk a türcsit, hogy ne a fekete ülés forrósodjon fel.
Minden meg volt.....
A kocsi bérlésnél úgyszintén.....nem volt gond, hogy a hátsó ülésen táska, ruha ott maradt (éjszakai a séta közben).
Ne aggódj....ez csak itthon hecc, elkötni robogót és menni addig vele, míg ki nem fogy a tank, majd árokba döntve otthagyni.
Soha nem jutott eszembe befizetni félpanzióra.
Már csak azért sem, mert szeretem én kiválasztani mikor egyek és mit.
És ha a sziget másik pontján vagy még vacsora időben? Akkor száguldozol haza, vagy nem eszel?
Az ilyen kötöttség annak való aki kimegy és egész végig azon a településen van, nem kísérletező és inkább a kényelmes elnyúlós napozós nyaralást szereti.
Nem költségesebb az önellátás. Ha nem akarsz minden nap beülni étterembe, akkor lehet 2 naponta gyrost vacsizni, majd jól behűtött dinnyét enni az apartman teraszán.)))
Nagy ritkán főztem.....egy finom ottani hagymás, paradicsomos (paprikát nem nagyon kapni, így a klasszikus lecsó nem megy) tojás rántottát nem hagynám ki.)))
#1283062010-03-09 13:11:55 Válasz a #128303. hsz-ra
Szia!
Én/mi Thassoson, korfun és Sartin is béreltünk robogót, ne Magyarországból indulj ki! Soha senki nem öti ki kint a robogókat és nem is lopják el. Kihúzod a kulcsot, zsebre teszed és kész. A szigeteken még jobb a helyzet, kölcsönzős robogó ugyanis nem szállhat fel a kompra, így nem is lehet ellopni. Na lényeg, hoyg ezen ne aggódj! Azt hiszem ez Z.on sem lehet másképp!
Kaja:
Mi tavaly (és minden évben) alap cuccokat vittünk ki. Úgy mint sajt és vaj (lefygyasztva, mire megérkeztünk éppen kiolvadt, hibátlan), szalámi, ezekből megvolt a heti reggeli csak kenyeret kellett venni meg zöldségeket. Lekvár, szintén reggelihez. Kávé, kakaópor, tejpor, cukor egy heti adag, ne kint kelljen erre is költeni. 1-2 levespor ha hirtelen nincs kedvünk főzni. 1-2 csomag tészta. Olyan zöldséges tésztát készítettünk Sartin azokból a full napérlelte gyönyörű szuper szuper ottani zöldségekből, hogy magunk is meglepődtünk!!! (padlizsán, cukkíni, paradicsom, paprika, fűszerek) Fűszerek: bors, só, bazsalikom, oregáno, ott kint megveszed hozzá a paradicsomot, uborkát, fetát, bogyót és kész a görög saláta. Egy kevés olajat lisztet, zs.morzsát, rizst is vittünk, ugyanis árulnak halat, kiválasztod a legszebbeket és a legegzotikusabbakat, és megsütöd magatoknak, negyedannyiból kijön, mint az étteremben, és olyanra csinálod és addig sütöd, ameddig akarod.
A képeim otthon vannak, így nem tudom megmutatni most, de majd talán este ha nem felejtem el. Sartin vettünk még egy fél kilós fagyasztott garnélát... úúúúúúúúúúú de jó volt!!! Egy kis vajat olvasztottunk, apróra vágott fokhagyma, rá a garnéla és kb 15 perc alatt kész és annyira finom, hogy el sem hiszed, hogy ezt te sütötted!
Szeretünk főzni, és főleg azokkal a szupi görög alapanyagokból. Ott pl. a piros paradicsom vacak, olcsóbb, a kemény sárgás-zöldes a menő... ez tök jó, mert mi meg pont fordítva szeretjük !
Mindettől függetlenül természetesen ettünk étteremben is, haltálat, meg gyakran csak egy giroszt ettünk, az olyan 2 Euro körül volt, és pont jól jött, ha nem akartunk sütni-főzni. Ja és ne az itthoni giroszt képzeld el, hanem teljesen másképp csinálják. Fognak egy pitát (Sartin, Thesszalonikiben) egy olyan vastag puha finom pitát, beletesznek sülthúst, uborkát meg paradicsomot, mustárt kecsapot és sült krumplit és egyszerűen ketté hajtják. Így elsőre furcsa, de nagyon jó! A mustáruknak pl teljesen más íze van és nagyon jól megy a sült húshoz!
Nagyon tuti a zöldség kínálatuk, minden finom, napérlelte, mézédes, stb! Sartin, Nei Porin, Thassoson (így gondolom Zakin is) járnak ilyen hangosbemondós furgonok gyümölcsöket árulva, na ott ki lehet fogni olyan szőlőt, hogy el sem hiszed, hogy ez valóság! Szilva méretű szemek, mag nélkül, és MÉZédes!!!
Gondolom Zakynthoson is ilyesmi lesz, remélem lehet majd friss halat venni, és mediterrán hangulatban mediterrán alapanyagokból mediterrán csodákat készíteni!