Van náhány olyan utazási iroda, amelyik a nyaralás után kitöltet kérdõívet, hogy mivel mennyire volt megelégedve az ember. Nyilván azért kérik, hogy megpróbának javítani azokon a szolgáltatásokon amelyekkel probléma adódik.
2002-ben az Apollon Travellal utaztam Stavrosba, és tényleg minden tökéletes volt, csak a buszon lévõ utaskísérõ kislány nem állt a feladata magaslatán. Mikor nyaralás után bementem az utazási irodába és leadtam a papírt, pont bent volt a fõnök és megkérdezte hogy voltam megelégedve a nyaralással. Nem akartam semmi rosszat mondani a csajról, ne hogy esetleg kirúgják. Faggatott azonban a pasi, hogy számoljak be bármilyen negatív tapasztalatról, mert csak akkor tud változtatni rajta. Ekkor elmondtam, hogy sajnos nem az utasokkal, hanem az egyik sofõrrel foglalkozott a csaj legtöbbször. Szerintem így kellene hozzáállnia minden irodának. Azóta sem hallottam errõl az irodáról negatív kritikát.
Hát,amit itt leirtál,az több,mint borzasztó!!!!A mi kellemetlenségünk elbujhat mellette!Szerintem is mindenképpen tájékoztatni kell az irodát a történtekrõl/a Zeusz Diasról egyébként általában nagyon jó véleményeket hallok!/ ha nem is lesz semmi anyagi haszna ,hátha másféle módon meg lehet egyezni!Melyik szálloda volt ez konkrétan?
A telepitett id.vez.-õk kérdése is megér sok misét...Persze,mikor hazajövünk,és az ember visszagondol ,hogy hát bénácska volt szegény,de hát istenem...és nem mond semmit,mert n em akarja,hogy ezért kirúgjákI persze én is vagyok ezzel...Igy maradnak itt sokan olyanok,akik nem alkalmasak erre a pályára,és teszik keserûvé,vagy mint Somogyiné esetében tönkre az ott töltött napokat.Mert jó,hogy akkor visszaadták azt a 28 eurt,de a nyaralás szervezését ez meg tudja zavarni...
Ahol én nyaraltam ott nem volt telepített idegenvezetõ. Lehet, hogy így sokkal jobb volt. 2000-ben mi sem voltunk elégedettek a helyi lánnyal, pedig ott is jelen volt a tulaj. Az idei nyaralásnál az iroda korrekt tájékoztatást adott a helyrõl, ahová mentünk. Nagyon féltem elindulni, mert elõtte sohasem hallottam a helyrõl, de kellemesen csalódtam.
A telepítettek alapvetõen alulfizetettek, mert az iroda úgy gondolja - sokszor nem is alaptalanul- , hogy úgy is megkeresi a pénzét odakint az utasokon.
Ez ügyben az utóbbi idõk legszebb története a nyáron Lefkádán volt; júniusban mindenütt 10 € volt a robogó alapára, de a csávó 13-ért szerzett az utasainak.
Only for you
Mondjuk a történethez hozzátartozik, hogy amikor fel lett homályosítva a kis Okoska még õ védte!
Szal akit hülyére lehet venni, azzal meg is kell tenni.
Stavrosban az Iris apartmanházban voltunk. Amint már írtam a prospektusban leírtak valótlanok.
Az irodát természetesen amint haza értünk értesítettük, választ annyit kaptunk, hogy majd 30 napon belül válaszolnak. Nem tették, ezért vagyok itt!
1ébként csak magyarázatot szerettünk volna, mivel jókat hallottunk az irodáról, pénz visszafizetéssel nem lehet az elrontott nyaralást pótolni.
A telepítettekrõl pár szót:
Nem akarok senkit bántani, de ha nem végzi a dolgát akkor minek van ott? A mi tapasztalatunk szerint a fizetõs kirándulásokon kívül semmivel nem foglalkoznak; a meteoráknál a két kicsi kolostorba vittek, ahol semmi látnivaló sincs, persze a teljesen érdektelen ikonfestõnél több mint 1 órát szobroztunk a melegben.
Haza indulásunk napján szóltunk neki, hogy reggel kiraktak minket a szobából, a válasza egy vállrándítás volt.
A telepitett id.vez-ek között,akitõl a legtöbb érdekességet,hasznos infot megtudtunk az országról,a néprõl az egy gondnok volt.Sartiban nyaraltunk /Encsi travel nevû rövid életû irodával/ és a ház gondnoka egy debreceni, Attila nevû férfi volt,a családjával látta el a gondnoki feladatokat.Õ volt az ,aki a legtöbb érdekességet mondta nekünk,és a legjobb helyekre fvitt el minket.Sosem felejtem el,felmentünk kocsiva a Sarti feletti hegyekbe,és ott van egy hely,akkor el is mondta,hogy milyen számitás szerint-mármint térképen fokok stb...-a két félsziget között /Sithonia és Athos/ akkora a távolság,hogy teljesen világosan lehetett látni,hogy gömbölyû a Föld,vagyis a tenger szintje domború volt.Gyönyörû rejtett öblökbe vitt el minket.meg a szárazföld belsejében egy faluba,ami messze van a turizmustól,és kis betekintést nyertünk ebbe a világba is...Mondta,hogy itt inkább ne fotózzunk.Sajnos a vezetéknevét nem tudom,de jó szivvel emlékszik rá az egész családom!Jobb volt vele menni,mint a telepitett id.vezzel.
Sziasztok!
Kedden érkeztem haza Krétáról, de az apartmanról és az utazásiirodáról jót nem tudok írni...
Ammoudarán a Marirena apartmant senkinek sem ajánlom! Az Ibusszal voltunk és az idegenvezetõnket ( állítólag vmi Karcsinak hívták )2 hét alatt egyszer sem láttuk.
A nyaralásunk azért jól sikerült
Szia Ferrari!
Az elsõ héten nagyon meleg volt, de az utolsó napokban szinte minden nap esett. Igaz akkor sem volt hideg!
Béreltünk autót, de így sem tudtuk megnézni mindazt, amit beterveztünk. Majd legközelebb:-)
Heraklionban többször voltunk mivel közel volt a szállásunkhoz. Az apartman koszos és büdös volt, ezért írtam hogy nem ajánlom senkinek sem! Nincsenek nagy igényeim, de ez iszonyatos volt.
Voltunk Chaniaban, Rethimnoban, Baliban, Agios Nikolaosban,Vaiban, Matalaban és persze Knossosban.
Átmentünk Santorínire is , én ott maradtam 4 napot.
Hazafelé késett a gépünk kb.90 percet, de szerintem így is örülhetünk hogy gond nélkül hazaértünk.
Asteri
Örülök, hogy összejött Szantorini. Ott is esett az esõ?
Ezek szerint fürödni nem is nagyon tudtatok?
Ezeket a helyeket mi is bejártuk. Amikor mi voltunk nagyon meleg volt.
Szantorini nagyon tetszett. Gyönyörû kis ékszerdoboz.
Szia Ferrari!
Bele is betegedtem volna, ha nem jutok át Santorínire
A Kostis apartmanban laktam egyedül, nem volt már több vendégük. Nem volt rossz idõ, igaz a hajóút vissza Krétára nem volt egyszerû... hatalmas hullámok voltak!
Az elsõ héten tudtunk fürödni, késõbb is lehetett volna, de nagy hullámok voltak.
Nem volt hideg akkor sem, amikor esett.
Mikor jártál Krétán?
Asteri
Szia Ferrari!
Nem volt lefoglalva a szállás. 2 éve náluk nyaraltam az Apollonnal és azóta tartom velük a kapcsolatot. Tavaly is meglátogattam Õket, de nem náluk laktam. Rosszul esett nekik, hogy másik apartmanban foglaltam szállást különbözõ okok miatt. Igy most egyértelmû volt, hogy hozzájuk megyek.
Imádom Õket!
Asteri