Drága Rebeka, sünibõl nekünk is van tapasztalatunk. Remek és türelmes - angolul jól beszélõ - orvos szedegette ki a tüskéket Emese lányom lábából Sartin 4 éve...... A 40 faktor minimum kell, aki napallergiás, annak van egy jó ajánlatom - ki van próbálva!!! -, szívesen megírom priviben, vagy itt is, ha Jox nem tiltakozik a "reklám" miatt....
Igen, ez a póló dolog nálunk is müxik, minden évben viszek olyan pólókat a lányoknak amikért nem kár és amiben kényelmesen lehet fürödni is akár. A kisebbiknek fõleg 40-es napozószert viszek és napozás utáni tejet. De elõvigyázatosságból van nálunk égésre spray.
Ami gond volt nálunk tavaly a tengeri sün. A sziklásabb részeken kell nagyon odafigyelni. Ez pl. Horvátországban napi dolog volt, mármint a sünök feltérképezése, de itt hajlamosak vagyunk elfeledkezni róluk. A férjem kezébõl majd itthon sikerült a végét kiszedni a tüskéknek.
Most, hogy a szerencsésebbeknek - magam is ide sorolom - egyre közeledik az utazás idõpontja, pörgessük fel kicsit ezt a topikot is
Mire vigyázzunk
Aki sokat tapasztalt tengerparti napozó, biztosan tudja, nem lehet elég óvatos a napozással - különös tekintettel arra, hogy víz mellett mindig fúj a szél, már a hõérzetünk, nem lehet érzékelni, mennyire erõsen tûz a nap.
Fõleg kisgyerekeknél jó külön figyelni például a lábfej és a fül sapka, kalap alól kilátszó részeinek bekenésére!!!
Nagyon jól bevált nálunk a "fürdõpóló" használata, mert kisebbik lányom igen fehér bõrû, viszont leginkább a vízben szeretett viháncolni és a válla hamar megsült dacára a 40 egynéhány faktornak.
Mindenkinek kellemes és egészséges barnulást kívánok!
Üdv
HJudit
A múltkor kétszer írtam, de nem jelent meg!Nem tudom, hogy miért?!
Hány órás a hajóút Skiathosra?
Hol található Parálián internetkávézó? És mennyi?
Már nagyon várom, pénteken indulunk.Ott biztos jobb idõ van mint itt.
A múltkor kétszer írtam, de nem jelent meg!Nem tudom, hogy miért?!
Hány órás a hajóút Skiathosra?
Hol található Parálián internetkávézó? És mennyi?
Már nagyon várom, pénteken indulunk.Ott biztos jobb idõ van mint itt.
Sziasztok.
Szkiatoszon mi is voltunk. naszuton. Evian voltunk, es athajokaztunk oda is. Persze, szakadt az eso, bent fekudtem a hajoban tengeribetegen. viszont a sziget meg zuhogo esoben is megkapo latvany volt. a helyiek mondtak, hogy nem is nagyon lattak meg ekkora zuhet, mint ami akkor volt. Szeptemberben voltunk ott.
Kedves Edina!
Nagyon szívesen. Nem tudom, hogy jártál-e már Skiathosz szigetén, de ha Parálián nyaralsz akkor oda érdemes áthajózni. Csodálatosan szép kis sziget, igazi görögös bájjal. Fényképeket találsz róla itt a honlapon a "Képek" rovatban Szkiathosz címszó alatt. Én már jártam itt, és tényleg gyönyörû és nagyon hangulatos.
Üdv.:
Edina!
Azért azt hozzátenném, hogy az én férjem éppen Parálián szedett össze iszonyat sok süntüskét , de csak a hullámtörõk sziklái között vannak. A parttól kb. 50 méterre van egy homokpad, kb. 2m mélyen. Itt sok érdekes állatka található. Egyébként Kvalcsinak igaza van, nem fenyeget veszély.
Én nem találkoztam vele. Tengeri sün fõleg a sziklás részeken van, Parália pedig homokos. Papucsot max. azért vigyél, mert a homok nagyon fel tud melegedni, és süti a talpadat, ha mezítláb mászkálsz.
Üdv.:
szia ha nincs szállásod Sartin menj be a shiton irodába a srácok magyarok biztosan segítenek.Egyébként nem drága a szállás,a görögök meg nagyon barátságosak segítõ készek.Én legalábbis ezt tapasztaltam. Jó utat én már sajnos megjöttem.