#1087012009-07-09 20:15:43 Válasz a #108697. hsz-ra
Sziasztok!
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt az Aeolussal. Mi már harmadszor utaztunk velük, de ilyen gáz dolgokkal szerencsére egyszer sem találkoztunk. Igaz, hogy csak repülős úton voltunk velük, vegyesen szlovákokkal, de velük sem volt semmi gond.
Mi azt sem tapasztaltuk, hogy az idegenvezetők ódzkodtak volna magyarul beszélni. A transzferbuszon mindig elmondták szlovákul a dolgokat, majd ugyanolyan hosszan magyarul is, sőt még Koson az idegenvezető el is töltött velünk egy estét.
Úgyhogy remélem, hogy Kristin1-nek csak kellemes élményei lesznek
Érdekes, hogy a krétai utat úgy oldotta meg az iroda (két hete jöttünk haza), hogy nem vegyítette a magyarokat a szlovákokkal, hanem a gépet Krétára és Rodoszra utazó magyar utasokkal töltötte meg, így tettünk egy kitérőt Rodoszra. A szlovákokat más napon hozták.
Mi eddig csak a Neckermannal utaztunk (4x), de azért a "sok negatívumot" némileg túlzásnak tartom! Minden utaztatónál fordulnak elő kisebb-nagyobb hibák, hiányosságok, de azért közel sem produkál durva hibákat a Neckermann. Persze itt is résen kell lenni, mint bármelyik másik irodánál...
Az idegenvezető kedvességével, odafigyelésével és hozzáértésével minden irodánál akadhatnak gondok: nekünk volt ilyen is, olyan is.
A szállásunk mind a 4 alkalommal tiszta, rendes és a katalógusban állítottaknak megfelelő volt. A tengerre néző szobával 1x akadtak gondok, de mi személy szerint megoldottuk akkor is, de ez más irodánál is bőven előforduló gond lehet.
Az ár-érték arányról annyit, hogy mi eddig azért választottuk mindig őket, mert akadt pont olyan kedvező ajánlat, ami éppen megfelelt az igényeinknek és a pénztárcánknak, ráadásul annyiért más iroda ajánlataiból bizonytalanabb, interneten nem ellenőrizhető vagy rosszabb "hírű" szállásokat találtunk. Ráadásul a Neckermann mellett szólt az is, hogy ugyanannyiért relatíve biztosan csődbe NEM menő irodával utaztunk és nem fapados géppel (nincs gondom a fapadosokkal, de a repülésre nagyobb a rálátásunk, mint az átlagnak, így "akármilyen" gépre nem ülünk).
Az eddigi években pedig soha nem volt gondunk a pluszként utólag felszámolt összegekkel, mert nem volt ilyen. Más irodák már bőven fizettettek kerozin pótdíjat, egyéb rejtett összegeket, amikor a Neckermann ezt nem tette. A szerződés szerinti összeget fizettük mindig az elmúlt években.
A szervezett kinti kirándulások minden utazási irodánál drágábbak, mint a helyieknél, ugyanez a helyzet az autó és motorbérléssel is: ezt minden utazási iroda így csinálja.
Sajnos annyit tegyünk hozzá. hogy idén - főleg most - drágábbak lettek a Neckermann ajánlatai a szokásosnál, de ez nyilván az ÁFA emelés hatása, ráadásul a piaci helyzetét is nyilván érvényesíti az iroda. Az utólag drágított utazás sem korekt, de mint mondtam, ez máshol már régebben divat...
Úgyhogy ha úgy adódik, és nekünk való ajánlatot éppen a Neckermannál találok későbbi utazásaink során, ott foglalunk, de nem zárkózom el mástól sem: idén pl. az Ibusz lett volna megfelelő, csak sajna nem utazunk el.
És tegyük hozzá azt is, hogy minél többet utazik az ember, annál tapasztaltabb és utólag visszatekintve tulajdonképpen nincs rossz, a Neckermannhoz köthető emlékem, végül is a nyaralásból a nyaralás maradt meg emlékként.
Szumma: a Neckermann nem a nagy, gonosz testvér, csak itt is - mint bárhol máshol - ésszel és odafigyelve kell választani, és akkor tudod, hogy mennyiért és mit kapsz.
2008 - Olympic Beach (+Paralia) Apollon Travel - nagyon jó ár, szervezés, kellemes szállás Elli-nél Olympos-ra néző hatalmas terasszal. Sofőrök nagyon rendesek voltak és ügyesek, gyorsak.
Páromnak betettek kicsit a helyi kaják, emiatt a skiathos-i fakultatívról lemaradtunk.
Mivel nem hagyhattam magára, így mind2en buktuk az egészet. Arra hivatkozott a helyi iroda, legalábbis az idegenvezető szerint, mivel mi nem tudtunk a főnökkel beszélni, hogy nem az ő dokijuknál voltunk illetve csak induláskor értesítettük őket.
Ez nekem a mai napig furcsa, de nem akartam ilyesmivel az utazás végét megkeseríteni. Sztem minimum a felét visszaadhatták volna, hiszen nem rajtunk múlt. Sem az időzítés, sem az hogy Paraliára kellett volna mennünk dokihoz. (erről pl semmi infot nem kaptunk). Az is zavaros, hogy miért nem fogadja el egy államilag telepített doki igazolását?
Az idegenvezető sem volt valami segítőkész, kissé flegmán állt az egészhez, de minimum pesszimistán. Végig ottt ült az arcán egyfajta kifejezés, amiből az sugárzott, hogy "ez az 1001-dik utam de unom én ezt már".
A fakultatív progik is széles skálán mozogtak, amint ezt is felderítettük Paralián. utolsó napon oda vittek át minket, így lehetett megoldani a sofőrök pihenését és az összegyűjtésünket. Úgyhogy megérheti körbenézni kiegészítő progik tekintetében.
Szóval Apollon csont nélkül, a partner viszont középszerűnek tűnik a történtek fényében.
#1088172009-07-10 14:54:17 Válasz a #108438. hsz-ra
Szia!
Mi tavaly az imperátorral uztaztunk és a szervezéssel és az idegenvezetővel egyáltalán nem voltunk megelégedve!!! Én nem ajánlanám...
Majdnem nem raktak ki a szálláshelyünkön- mivel az apartmannak 2 neve volt és a görög sofőr a másikat mondta...idegenvezető persze sehol... - a programokat és az autókölcsönzést 3× annyiért kínálta, stb...
De a hely és a szállás hibátlan volt, úgyhogy szerencsére nem rontotta el a nyaralásunkat, de velük többet nem utazunk, az biztos!
Most a Dias Zeusznál foglaltunk, őket sajnos még nem ismerjük, de remélhetőleg nem lesz gond velük...
További szép nyarat !
#1088722009-07-11 00:26:03 Válasz a #108869. hsz-ra
Szia Minike08!
Vagyunk itt páran hasonló cipőben, akik szintén minden információra kíváncsiak vagyunk, hiszen előbb-utóbb mi is nyaralunk.
Ismerősömék jövő héten mennek Ibusszal, Costa del Sol-t kapták szombati indulással. (Ez a G oszlop volt márciusban, mikor ők foglaltak, már csak ott volt hely.)
D.
És ennyi "rossz" hír hallatán én szeretnék csak dicsérő szavakat írni az Anett Tours-ról.
2007-ben voltunk velük Nei Poriban. A sofőrök és az idegenvezető tök jó fej volt. A sofőrök végig viccelődtek, az idegenvezető pedig útközben minden látványosságot megemlített részletesen, a pihenőknél még azt is elmondta, merre van pontosan a toalett és hogy ha éhesek vagyunk, érdemes-e itt vásárolni, vagy jobban megéri mondjuk a következőnél. Lehetett a buszon kávét, és hideg üdítőt venni.
Nei Poriban a tulaj felesége volt kint személyesen (azt hiszem talán ő társtulajdonos..?) és mindig mindenben készségesen segített. Ott élt kint, így mindent nagyon pontosan tudott. Amikor szóltunk, hogy 1 éjszakát nem fogunk az apartmanban tölteni, mert máshová utazunk, akkor is megoldották, hogy azon a két napon nem kellett légkondit fizetni (mert mi amúgy kértük).
Szóval mindenkinek nagyon ajánlom őket! Csak jó élmények voltak, tényleg gondoskodtak róla, hogy csak a kikapcsolódásról szóljon az út és a nyaralás is!
#1088952009-07-11 13:43:59 Válasz a #108883. hsz-ra
Sziasztok !
Csatlakozom Christine-hez. Anették tökéletesen megbízhatóak. Már ötödszörre utazunk velük, mindig minden rendben volt. A "tulaj felesége" maga Anett, aki odakint kalauzolja vendégeit, ő viszi a fakultatív kirándulásokat, és töretlen lendülettel mesél és mesél és mesél. Férje, Jorgosz személyesen gondoskodik minden felmerülő probléma megoldásáról. És aki Platamonast választja, az megismerkedhet a család többi tagjával, kellemes, családias légkörben töltheti az estéit is. (Ezt sajnos csak hallomásból tudom, mi a part miatt Nei Poriba "járunk".)
A visszatérő vendég úgy érzi magát, mint aki visszamegy a barátaihoz újra, az új vendég pedig jövőre fogja úgy érezni
Mert visszamegy !