#2191872014-06-28 22:05:38 Válasz a #219184. hsz-ra
Köszönöm, Rollo!
Átmegyek beleolvasok a javasolt témákban.
Közben felhívtam a bankomat, itt azt mondták teljesen rám bízzák a döntést, se rá, de lesem beszélnek róla.
Viszont nem tartják teljesen biztonságosnak, de ez a bevett gyakorlat, szállásfoglalásnál.
Én többször használtam már így a Bookingon. Most is szintén Leskovaci foglalásnál.
Sose volt problémám. Viszont van szálloda ügyfelem, ahol látom, hogy ha jogtalanul vontak le összeget, akkor a bank
mindig neked, vagyis az ügyfélnek ad igazat és visszakönyveli a pénzt és visszaveszi a terminál tulajdonostól.
#2191842014-06-28 21:53:14 Válasz a #219182. hsz-ra
hajjaj, erről már nagyon sok szó volt csarlsz, voltak jó kis egymásnak ugrások is...
a dumcsi meg a szálláskeresés topikokban nézzél utána, ott pro és kontra elhangzottak érvek, de különböző indexes topikokban is volt erről szó.
egyébként 95% legalább, h nem lesz ebből baj, de tényleg nem mennék ebbe újra bele.
én személy szerint a bookingos foglalásokra egy üres, netes virtuális kártyát használok, biztos, ami biztos, ebből baj nem lehet.
Foglalni akartam visszaútra egy szobát Leskovacban, a Bookingon.
Legnagyobb meglepetésemre minden adatot kér a kártyámról. Ha én ezeket megadom akkor bármit lehet web áruházban vásárolni.
Sokszor szinte rendszeresen vásárolok a hitelkártyámmal de akkor mindig átirányított a rendszer a bank biztonságos oldalára és ott történt az adatok megadása.
Van már ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, véleményetek?
"A foglalás garanciája
Nincs foglalási díj! Hitelkártyája azért szükséges, hogy biztosítsa foglalását.
A(z) Gros Hotel - Leskovac nem kér előleget. A foglalás teljes összege a tartózkodás során fizetendő.
(lemondási és meg nem jelenési szabályzat)
Hitelkártya típusa
Hitelkártya száma
Az adatok csak a foglalás biztosítékaként szolgálnak
Lejárati dátum /
CVC-kód
CVC-kód
Visa
A CVC-kód a kártya hátlapján található. A kód az aláírási mezőben található számsor utolsó 3 számjegye.
A kártyát nem terheljük meg — az adatok csakis a foglalás biztosítására szolgálnak.
Hogyan szeretne fizetni a(z) Gros Hotel - Leskovac szálláshelyén?
- Választását később is módosíthatja
Ne hagyja ki nagyszerű kedvezményeinket, melyeket e-mailben küldünk el Önnek!
Igen, szeretnék e-maileket kapni exkluzív, csak tagoknak szóló ajánlatokkal.
A szoba lefoglalásával elfogadom a következőket: foglalási feltételek és általános feltételek ."
#2187942014-06-25 09:36:09 Válasz a #218792. hsz-ra
közel sem minden használatkor, kizárólag a megszokottól jelentősen eltérő használatkor.
és persze nem előtte, hiszen nem tudják mire készülsz, hanem utána: problémamentesen elvégzed a kártyás vásárlást, mely után ugye először még csak zárolás történik a kártyán, nem azonnal könyvelés (ennek megtörténte külföldi vásárlás esetén pár nap is lehet);
ebben a még nem könyvelt időszakban hívnak (de jellemzősen a vásárlástól számított pár percen belül), hogy valóban te kezdeményezted-e a vásárlást.
#2187932014-06-25 09:35:22 Válasz a #218792. hsz-ra
Nem használat előtt ,hanem ha gyanús a lebonyolított tranzakció,mert ha nem én követtem el,nem hajtják végre a kifizetést és akkor blokkolják a kártyát.
Bocsi de az nem normális ha a használat előtt mindig felhívnak! Így egy kicsit hosszú lenne a kártya használat. Az elképzelhető, hogy az ügyintéző valamit elbaltázott és ezért tiltotta le a bejelentés ellenére is.
Egyes "normális" bankok a külföldi vásárlásoknál egy idő után a mi biztonságunk miatt letiltják a kártyát. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy az ügyfélszolgálatnál előre kell jelezni, hogy hova utazunk, és használni akarjuk a kártyát. Nekem is Citibankos kártyám van, és tavaly nekem is letiltották. Ha előre jelzed az esetleges külföldi használatot, akkor nincs ilyen gond.
Hát igen ez igaz, hogy letiltják, ha sűrűn használod. Mivel, ha ellopják a kártyádat és főleg "ezekben" az országokban, ha több tranzakciót csinálsz letiltják.....
#2187462014-06-24 19:36:01 Válasz a #218744. hsz-ra
Ha elkezdesz külföldön sűrűn költeni, akkor ez a bank biztonsági okoból letiltja. Nem tudom mi az a algoritmus ami alapján működik a rendszer, a macedón kapuknál kártyát kellett váltanom. Ennek érdemes amúgy utánakérdezni a banknál.