Nekem is a Tower volt az egyik legnagyobb élmény,benne a koronaékszerek,azok óriási hatással vannak...és ott rögtön a Tower hid.Az ún. Árulók kapujánál kilépve balra fordulva a hid felé van a feljárat a Tower-hid múzeumba,sok érdekességgel a hidról,és jó kilátással.Én magát a hidat is nagyon szerettem,meglepő volt ,mennyire élénk a festése!Aztán,amit semmiképp ne hagyjatok ki,a Szent-Pál székesegyház,a suttogó folyosóval!A wetsminster apátság is érdekes,de annyira zsúfoltan vannak a látnivalók,hogy nehezen fogadható be.Én legalábbis már a felétől nehezen tudtam élvezni,annyira tömény volt.
Csak Londonban gondolkodtok,vagy esetleg befér egy kis kirándulás Windsorba?
#2250062014-10-14 19:30:58 Válasz a #225005. hsz-ra
Szia Macig,
mi busszal voltunk anno, szóval csak a látnivalókkal kapcsolatban tudok nyilatkozni. Nálam a Tower és a British múzeum áll az első helyen, utóbbira jó sok időt kell szánni, mert iszonyú sok minden van,de nagyon érdekes a panoptikum, a Westminster apátság és természetesen a Buckingham palota.
Sétálgatni érdemes a Sohoban, hihetetlen hangulata van az utcának. Valamint ha szeretnétek a magasból várost nézni, akkor üljetek fel a London Eye-ra, én a tériszonyom miatt azt kihagytam, helyette ettem egy irtó finom fish and chipset egy közeli pub-ban.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Árakat nem tudok, mert már nem most volt, és nem emlékszem rá. [/i]
Tavaszra tervezek egy 3-4 napos Londoni utazást és ehhez kellene némi segítség. pl. tud-e valaki valami relatíve olcsó, alapszintű szállást? Helyi tömegközlekedésre milyen bérletet lenen célszerű venni? (főleg busszal utaznánk meg esetleg metró, ha kirándulunk nem sietünk). Mik azok amiket mindenképp érdemes megnézni? Március vagy április lenen a jobb?
Valoban rövid az idő amit az ember az utazással tölt.De mi mindig csinálunk tervet,ami most az internet korában elég könnyü.AzeMostlőtt csak könyvek voltak.Nosztalgiával néztem h.hapci képeit,sok szép emlék füz ide.Idén Alanyában 7 nap alatt megnéztük amit szerettünk volna.A d.e. mindig a csavargásé volt.Feltérképeztük a várost,gyalog olykor busszal.Azért még mindig ugy érezzük valami kimaradt.S ez azért jó,mert arra sarkall.hogy visszatérjen az ember.
Az első részben a nagyobb természeti szépségekre gondoltam,aztán most készül a városok..http://miskolciutasbarangolasai.blogspot.hu/remélem szerzek néhány kellemes percet...
dettix,valószínű,hogy nálad van gond,mert itt nekem a Rajnai is nyilik.(kárpótlásul egy video a youtuberól,szintén saját gyártmány..https://www.youtube.com/watch?v=GXiJpM4SagA)
h.apci,nem elnagyolásról van szó,de irom a beszámolót,nem akarom feldarabolni,(egyébként sem kronológiai sorrendbe szerkeszteném).Ha kész,felteszem a blogra...
Jól gondolod,csoporttal voltam.Kezdő "hegyesek " vagyunk,inkább biztosra megyünk még...az igazság az,hogy a Jungfraujoch csábitott el,azt akartam mindenáron látni.Aztán mikor belemélyedtem a környékek és látnivalók sokaságába,akkor győzött a Matternhorn és a Genfi tó környéke.Kezdőként (és kisebb költségvetéssel)mindenképpen jobb egy társas út,szerintem.7 nap volt,lényegében csillagtúra a Genfi tó K-i csücskéből.Kb. igy:Innsbruck,Reinefall,Chamonix,Mer de Glace(na ez volt még a csúcsmeglepi nekem!)Zermatt,Matternhorn,Genfi tó-Yvoire,Evian,Genf,Lausanne,Bern,Lauterbrunnental...nem volt semmi élmény...szerencsénk volt az idővel-nekünk általában az van-bár kissé hideg volt,de nem esett,csak néha csepergett,főleg a hegyen fenn volt szuper időnk!És a csapattal és a vezetővel is,csak jókat lehet mondani róluk!
Ha nem indulna a video,a Youtuben is a Miskolciutas vagyok...Miskolciutas a Reinefallnál,azt hiszem a cime...képek a Fotóalbum.hu Miskolciutas albumai(bár itt van néhány,amin nem csak a táj van,de publikus képek).Szóval beszámoló klészül,csak győzzed olvasni!
#2240932014-09-01 12:36:52 Válasz a #224080. hsz-ra
Kár, hogy így elnagyolod a beszámolót; kedvenceim, bár 1985-ben jártam arra utoljára. Kismillió egyutcás kis "ékszerdoboz" van nem csak arrafelé, de az említett kettő még csak nem is szomszédok, miért pont ezeket emelted ki... Hol vannak a képek a Matternhornról? Nekem az időjárás miatt nem volt szerencsém vele, s később sem jutottam vissza, örök hiány marad az életemben. Gruyéres... Kíváncsi lennék, hányan tudják, miről is van szó... Hogy találtál rá? Ha már, akkor Murten is megvolt? Gyanakszom, hogy csoporttal voltál... Ne fogd vissza magad!
#2240922014-09-01 11:58:42 Válasz a #222257. hsz-ra
Miskolciutas! Amit először tettél fel képeket, nem nyílnak meg. Nálam van a probléma?
Imádom a hegyeket és a túrázást, de amíg választanom kell a tengerpart és a hegy között, addig mindig a tengerpart fog nyerni.
http://gruyeres2014julius.miskolciutas.fotoalbum.hu/
Az idén a tengerpart helyett a hegyeket választottuk...és persze mindent,ami "útbaesik,"mig eljutottunk a Matternhornig...például ez a kis svájci falu,ami tkp. egyetlen utca,meg egy vár.Mégis órákat lehet bolyongani,és nézegetni azokat a bizonyos részleteket...