Szevasz!
A számítógéped Vezérlőpultján keresztül, keresd meg az Óra, Nyelv és területet!
Azon belül tudsz hozzáadni a billentyűzetedhez különböző nyelveket...!
A nyelvváltást vagy a "tálcára" helyezett kis ikonra való kattintással, vagy bal Alt + Shift-tel lehet megoldani.
Azt meg, hogy a betűkiosztásnál, melyik latin betű melyik görög betűt takarja.. kisebb-nagyobb kísérletezéssel megtanulhatod!
A magánhangzókra helyezendő Hangsúly jelölését az é betű, és a megfelelő magánhangzó szinte egy időben való lenyomásával érheted el.
Kalimera!Kezdö görög nyelvtanuló vagyok,szeretném átállitani a gépet hogy görög betüt is tudjak rajta irni.Tud valaki nekem segíteni?Oda-visszaállítás kellene!KÖszi
#2302822015-06-12 20:41:38 Válasz a #229951. hozzászólásra
A "bármilyen"re tudok tippet adni. Nekem könyv formában van egy
KOMPAKT ÚTISZÓTÁR
GÖRÖG
című szótáram, ami az általad támasztott feltételeket maradéktalanul tudja. Csoportosítva vannak témák szerint a szavak, kifejezések, és van betűrendes szótár része is.
Nem mai darab, úgy 7-8 éve vettem, de talán még fellelhető most is. 10x14cm méretű, tehát nem kell hozzá külön hátizsák.
Készítette, Purosz Alexandrosz
Kiadta a Maxim Könyvkiadó, Szeged, Fürj u. 92/b. 3662548444, emil: info@maxim.co.hu
Sziasztok!
Nincs valakinek pdf, word, vagy bármilyen formátumban magyar-görög szótára ami nyomtatható? Olyan lenne a legideálisabb amiben benne van a fonetikus kiejtés is, illetve az eredeti görög verzió, ahogy ők írják.
#2296542015-06-02 08:59:20 Válasz a #229632. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
A google fordítóval én is próbálkoztam már, de sokszor angolul is olyan hülyeségeket fordít, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez így helyes-e görögül.
Nem baj, legfeljebb majd szavakat mondok, remélem úgy is meg fogja érteni, hogy mit akarok mondani.
A segítségeteket szeretném kérni!
Nyáron vinni szeretnénk a görög szállásadóinknak igazi magyar ajándékot.
Tudna nekem valaki segíteni, hogy hogy kell mondani?
Csak kiejtés szerint kérném szépen, mert meg szeretném tanulni és a görög betűkkel sajnos hadilábon állok. :-/
A két mondat:
Ez egy híres, magyar bor.
Ez a minta egy magyar népi motívum.
Talán ide passzol leginkább a kérdésem. (Ha nem, kérlek tegyétek át a megfelelő helyre!)
Tud javasolni valaki telefonos szótár appot? Amiket próbáltam, nem váltak be Köszi!