#2084392013-08-07 11:42:25 Válasz a #208436. hsz-ra
Nikóca! Ami nem történt meg hála Istennek azt nincs értelme reklamálni. Szerintem az irodának kellene igazolni,hogy mikor és milyen formában èrtesítettek benneteket. Hogy èreztétek magatokat?
#2084492013-08-07 13:48:35 Válasz a #208439. hsz-ra
Ez nem ilyen egyszerű sajnos. SOPRON-ból mentünk, és pont elkaptunk egy dugót az M0-on, 2 órát ültünk a dugóban, folyamatos telefonkapcsolatban a Neckermann-al, akik azt mondták, hogy ha 12.50-ig odaérünk, akkor elmehetünk nyaralni. Még akkor sem mondták, hogy a járat 13.30 helyett 12.30-kor indul... Ráadásul mind az iroda alkalmazottja, mind a reptéri dolgozók üvöltöttek velünk, hogy hol voltunk... Szóval én azt gondoltam, hogy valamennyivel többel tartoznak, mint "elnézését kérünk", de lehet hogy rosszul.
Erről az új EU-s rendeletről tud valaki bővebbet?
"A motorbérlést, ill. nem bérlést részletezném még tanulságképpen.
Régebben mindig B kategóriás jogsival béreltünk robogót. Nemrég jött egy rendelet (EU-s), hogy a jogosítványban AM jelzéssel fel kell tüntetni a moped kategóriát. A gond ott volt, hogy az enyém 2007-ben lett újítva és abban még nem így szerepelt. Coffosét az idén csinálták, abban benne van, viszont ő nem tud motort vezetni. "
#2084522013-08-07 14:06:43 Válasz a #208436. hsz-ra
Most lehet én nem értek hozzá, de ha nem keletkezett semmi károtok akkor miért is szeretnél esetlegesen kártérítést?
Olyasmi ez mint mikor közlekedsz és valaki kicsit elnézi a dolgot és majdnem összetöri a kocsid. De tőle se követelhetsz kártérítést, hisz nem törte össze.
A lelki traumáért kell erkölcsi kártérítést kérni. Én is kérnék. Biztos, ami biztos alapon. Egy próbát megér szerintem, és pénzbe sem kerül. Én anno, mikor balesetet szenvedtem, a biztosító a lelki megrázkódtatásra is fizetett. Meg kell próbálni!
#2084712013-08-07 18:56:00 Válasz a #208449. hsz-ra
Nikóca!
Olvastam, hogy jártatok, és hát nem irigylem tőled a kellemetlen perceket, amit át kellett élnetek! Önhibátokon kívül. De, itt bármivel is próbálkozni, veszett fejsze nyele... Nincs a kezedben bizonyíték, csak a szavad. Ez aztán nem hatja meg az utazási irodát! Ellenük egy fegyver létezik, egy a helyszínen kiállított jegyzőkönyv! Ezt meg nem adják ám könnyen, abban biztos lehetsz. És most már késő... A jegyzőkönyvvel csatolt panaszt kötelesek kivizsgálni, és válaszolni is kötelesek. X napon belül.
Ha még mindig nagyon mérges vagy - én az lennék - akkor talán egyet tehetsz. Bemész az irodába és beírsz a panaszkönyvbe. Ezt is meg fogják nézni, előbb-utóbb. Cseppnyi elégtételed lehet, ha mások nem járnak így. Arról nem beszélve, hogy csillapodik a dühöd!
#2084802013-08-07 21:12:00 Válasz a #208477. hsz-ra
Sziasztok!
Ajánlom figyelmetekbe Kardos Szabolcs: "Turista from Hungary" című könyvét.
Ebben többek közt esik szó az irodák legnagyobb áldásáról, a panaszkönyvről is.
Most lehet én nem értek hozzá, de ha nem keletkezett semmi károtok akkor miért is szeretnél esetlegesen kártérítést?
Olyasmi ez mint mikor közlekedsz és valaki kicsit elnézi a dolgot és majdnem összetöri a kocsid. De tőle se követelhetsz kártérítést, hisz nem törte össze.
#2085392013-08-08 14:36:51 Válasz a #208504. hsz-ra
szerintem egyébként nem az irodánál kéne bepróbálkoznod (vagy, nem csak ott), hanem a fogyasztóvédelemnél is. gyakran előfordul, hogy már a fogyasztóvédelem meglebegtetése is eredményt hoz. ráadásul ingyenes, max. nem kapsz semmit, ennyi a kockázat.
Én is várok most az utazási irodánál a panaszomra választ, 30 napjuk van rá, lassan letelik. A partneriroda áthárította a szervező irodára a felelősséget és kész. A szervező pedig nem reagált semmit. A panaszkönyvbe nem tudok beleírni, mert az iroda nincs Veszprémben A fogyasztóvédelem nem jutott eszembe a panaszlevél írásakor, most már bánom. Legyen szerencséd Nikóca és remélem megosztod majd az eredményt velünk.