Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3001
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187804 Üzenet linkje2012-06-17 19:30:34  Válasz a #186155. hsz-ra

szia
megnéztem icon_biggrin.gif
szinte minden árusnál kapható békatalp és kb úgy számolj hogyha nem akarod magaddal vinni akkor 12-14 euro körül vannak.
konkrétan egy 32-es békatalp 14e volt
sztem ezt másra is eltudjátok kint költeni inkább vidd icon_biggrin.gif

# 3002
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187809 Üzenet linkje2012-06-17 20:08:41 

Szia chelly!

Hogy éreztétek magatokat Stavrosban? Jó időtök volt? Voltatok kirándulni?
Az élménybeszámolódat én is várom.

# 3003
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187818 Üzenet linkje2012-06-17 20:39:44 

Sajnos véget ért első görögországi nyaralásom.Az Apollonnal mentünk a lányommal ha valaki még nem járt itt,mint ahogy eddig én sem talán hasznát veszi a kis beszámolómnak icon_smile.gif
Kezdjük máris az utazással 2012.06.08-án indult a busz pontban 12órakkor a Hősök teréről.
délután két órára értünk Kecskemétre itt vettük fel az első utasainkat majd 15.30 Szeged és közvetlen utánna Röszke jött.A határoknál max egy egy órás várakozás volt,hajnali öt órakkor léptük át a Görög határt és reggel 8 órakkor értünk Stavrosba.Az út zökkenőmentes volt a sofőrök iszonyatosan jó fejek voltak.3,5 óránként álltunk megy egy kis pihire.a buszon a mosdót lehet használni természetesen kis dologra,de már az is sokat jelentett bár nem igazán használta senki.Ahogy oda értünk az appartmanhoz már várt minket az idegenvezetőnk Vasilis,hihetetlenül jó fej és mindenben segít amiben csak tud akár az utcán találkozik vele az ember akár az appartmanba,ahova napi kétszer jön reggel és este.
Az appartmanról pár szó: roppant egyszerű berendezéssel vannak ellátva,de amire az ember használja arra tökéletes.a legfontosabb,hogy tiszta minden.
az idő egész héten 39-42fok között volt csak vízben vagy víz mellett árnyékos helyen lehet kibirni.árnyék a tengerparton nincs ill.csak úgy van ha valamelyik bárnál vesz az ember innivalót magának és akkor egész nap ott lehet,de ha napközben elmész és aztán vissza újra kell venni valamit,hogy ott lehess.
én kértem egy colát és egy fantat és 6e fizettem.igazából jobban jár az ember ha visz itthonról napernyőt a busz elbírja.a malibu beachen ha esztek a korali étteremben akkor ott a blokkra ráírják hányan ettek és annyi piát kap az ember és lehet használni is a napágyakat.
maga a part egyébként homokos a víznél van némi aprókavics aztán teljesen homokos.nagyon meleg már most is,de a homok sztm eléggé gázos volt sok helyen egyáltalán nincs takarítva.maga a tenger szép tiszta a kikötő utáni részen sztm koszosabb a part is meg a víz is.az alexandros medencéje tiszta a víz kellemes elvileg minden este fertőtlenitik én egy hét alatt egyszer éreztem a fertőtlenítő szagát este.....a környékben kicsit csalódtam elégg gazos a terület főleg a senki földje de azt mondják ez görögbe így van ami senki földje az szó szerint az és nem foglalkozik vele senki.csak ez egy kis túrista városkában sztm nem a legjobb gondolkodás sok telek üresen áll és azok sajna gazosak...de nem engedtem hogy ez elrontsa a nyaralásunkat.
vizisportokban csak a vizibicikli van 10-13e egy óra hossza attól függ csúzdás vagy nem.van még egy merülő is az 5e fél óra ez egy olyan szerkezet aminek középen propellere van és tudsz vele közlekedni a víz alatt.(húz téged pikk pakk lent vagy a tengerfenéken)
vásárlás szempontjából több kis supermarket van az alexandros utcájában és egy utcával feljebb van egy nagyobb is.
sajnos az árak majdnem a duplája mint nállunk.pl. a joghutok 1,5 - 2,5 euro. a fetasajtok 4-5 e körül mozognak.
vannak aminek nem néztem az árát mert úgyis kell pl tej kenyér de kb a tej 1,8 e körül van.a vizek 0,13-0,45 e között vannak bubis nincs csak az amire rá van irva soda.amúgy csak bubi mentes vizük van tök mindegy milyen színű a kupak (zöld kék lila)
enni van jó pár étterem ahol lehet pl korali itt Jorgos a tulaj beszél magyarul. Jazz lent a parton a panoráma fent a hegyen a kilátónál vagy a jannis az alexandrostól egy utcával feljebb ill bent a központban egymást érik az éttermek hot dogosok hamburgeresek gyrososok.
hamburger hot dog 1e menüben 2 - 3,20 e ig mennek ehez jár sültkrumpli meg üdittő is.
napközben Stavroson csak a parton van élet este viszont mindenki a központban van nagy kivetítőkön mennek a mecsek minden étterem teraszán.
mi a központban szinte a legutolsó étteremben a qualityben ettünk itt nagyon finom a gyros is a hamburger is vannak saláták is minden egy gyors étterem ami egészséges és tiszta lehet venni óriás palacsintát is ez 2e és a sós tölteléktől kezdve a nutelláig bármit kérhet bele az ember.a hamburger 2e ehez jár sültkrumpli is és tzazikit is kérhetsz bele a lányomnak nagyon ízlet még a busz indulás elött egy órával is menni kellett venni egyet.
a jégkrémekből nagy a választék 1,3-2,5 e ig mennek az árak
a fakultativ programokból mi a csúzdaparkba mentünk felnőtt jegy 26e gyerek 12éves korig 20e ill lakataln szigetere mentünk.a csúzdapark nagyon klassz volt a lakatlan szigetet főleg azok fogják élvezni akik imádnak búvárkodni a mi csapatunkból szerintem reggel 10től délután kettőig nem jöttek ki a vízből amúgy semmi nincs egy óra hajókázás kikötés és fürdés 13órakkor szardinia az ebéd mi virslit vittünk mert nem eszük meg a halat icon_smile.gif
egyszóval 13 nyaralás mentes év után nagyon klassz volt Stavros,de azt gondolom vannak csodásabb helyek Görögországban és nem itt lesz szerelmes az ember az országba.
oh igen és a görög emberek kedvessége viszont lenyűgöző,főleg ahoz képest,hogy napi szinten hány őrült túristával találkoznak...
egyenlőre ennyi
mindekinek jó nyaralást kívánok és azért természetesen IRIGY VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!! azokra akik még csak ezután fognak menni icon_smile.gif

# 3004
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187841 Üzenet linkje2012-06-17 21:40:08  Válasz a #187818. hsz-ra Előzmény #187818

chelly jó volt olvasni az élmény beszámolódat. Többször voltam Stavroson, de mégis már nagyon vártam a friss híreket.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat ebben az 1 hétben. Nyaraláskor repül az idő, főleg Görögben.

# 3005
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187842 Üzenet linkje2012-06-17 21:53:05  Válasz a #187841. hsz-ra Előzmény #187841

köszi icon_biggrin.gif
még egy csomó minden eszembe jutott azokat is felírom majd.
pl a kóbor kutyák icon_biggrin.gif
de összeségében tényleg nagyon kellemes nyaralás volt
édes semmit tevés akár ezt a címet is kaphatta volna icon_smile.gif

# 3006
Andi64
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187869 Üzenet linkje2012-06-18 07:41:49  Válasz a #187800. hsz-ra Előzmény #187800

Szia Chelly!

Nagyon köszönöm, hogy írtál, majd megnézzük azt a kölcsönzőt.
Mindjárt olvasom a beszámolódat.

Üdv: Andi

# 3007
Luxor
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187873 Üzenet linkje2012-06-18 08:15:26  Válasz a #187728. hsz-ra Előzmény #187728

Szia Miranda!
A Dias Zeus

# 3008
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#187934 Üzenet linkje2012-06-18 17:50:57  Válasz a #187873. hsz-ra Előzmény #187873

Luxor, köszi szépen.

Most is a Dias Zeus-sal utazunk, csak régebben a Thessaloniki kirándulást csütörtökre szervezték. De örülök a változásnak, mert így eltudunk menni a Stavrosi piacra.

# 3009
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188168 Üzenet linkje2012-06-20 18:52:47  Válasz a #187809. hsz-ra Előzmény #187809

szia Miranda!
Nagyon jól éreztük magunkat kint az idő nagyon meleg 42 fok volt.
rájöttem felesleges nézni az internetes oldalakon az előrejelzéseket mert úgysem azt mondja ami a valós még visszamenőleg sem azok vannak írva ami kint volt.
anyira meleg volt,hogy csak a vízben és vizesen az árnyékban lehetett bírni.

# 3010
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188171 Üzenet linkje2012-06-20 18:55:56  Válasz a #187869. hsz-ra Előzmény #187869

Andi,de jó nektek holnap után utaztok!!!!!!!!!!!!!!!
naptejet vigyetek legalább 30 faktorosat ja és mivel gyerekkel mentek az első dolgotok az legyen,hogy vegyetek szunyogriasztó krémet vagy sprayt és nekem az egy hét alatt majdnem elfogyott egy flakonnal.
7,5 e körül van,de voltak magyarok akik itthonról vittek és azt mondták fura,de egyáltalán nem hatott a kinti szúnyogokra icon_biggrin.gif
igy inkább ők is vettek van aloe verás az nekünk nagyon bevált .
jó utat és kellemes nyaralást kívánok nektek!!!!

# 3011
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188174 Üzenet linkje2012-06-20 19:04:19 

most pár szó még azon kedves leendő útazóknak akik busszal fognak menni...
nos a buszon folyamatosan megy a klíma még éjjel is valamikor néha hajnalban lekapcsolják,deeeeee
vigyetek plédet és én haza felé már vettem fel zoknit melegítő alsót meg felsőt is mivel mi a emeletes busszal mentünk és ott is a leghátsó székeket kaptuk meg ami azt jelentette,hogy jöt a klíma a szélvégőnél és alul a lábunknál ill ahol mindenki másnak még jön a fejünknél.szóval éjjel még a kapucnit is magamra vettem és amikor épp a lányom adott egy kevesett a plédjéből akkor azzal is takaróztam és nem volt melegem....
nyakpárnát feltétlenül vinni kell anélkül nem lehet kibirni ezt a hosszú útat..........
ezeket leszámítva minden tényleg nagyon jó volt az utazás alatt
gratula az apollonnak,hogy ilyen sofőröket sikerült szerződtetni bátran rájuk bízom magam a jövőben is!!!!

# 3012
Bandesz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188178 Üzenet linkje2012-06-20 19:26:58 

Egy kis videó múlt évi nyaralásunkról: http://www.youtube.com/watch?v=WUUqiDGXsEA
# 3013
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188181 Üzenet linkje2012-06-20 20:48:35 

Mennyi eurót érdemes vinni 1 hétre?

Ellátást nem kértünk az irodától, fakultatív kirándulásra fogunk menni.

# 3014
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188182 Üzenet linkje2012-06-20 20:52:07 

Andi én is jó utat, jó nyaralást kívánok. Még 3 hét, és csomagolok.
# 3015
Chelly
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#188190 Üzenet linkje2012-06-20 22:55:11  Válasz a #188181. hsz-ra Előzmény #188181

hát Miranda ez egy jó kérdés.igazából sztm mindenki maga tudja milyen színvonalt szeretne fent tartani azon az egy héten ha étteremben eszik az ember akkor ott minimum italokkal együtt kb.8e /fő ha reggel a szálláson reggelizel valamit a szobában ( mi mindig az erkélyen kajáltunk icon_wink.gif ) és napközben a parton vagy és este séta közben vacsizol akkor ott megúszod egy 3e ból de az gyros vagy hotdog vagy hambi vagy valami saláta.plussz miket szeretnél haza hozni suvenirt a hűtőmágnesek 1-2e között vannak uzot is lehet kicsit már kapni 2e és az már dobozban is van.
mi ketten mentünk a lányommal és vittünk kb.400e-t ebből vissza hoztam 100e-t,de hozhattam volna többet is ,de hozhattam volna kevesebbet is.
Azt gondolom igy is mindent amit kiejtett a lányom a száján megkapta hiszen egy nyaraláson nem mondok neki nemet semmire nem igaz? icon_smile.gif
szvl sztm két főre egy 400e elégnek kell lennie főleg ha csak egy kirándulásra mentek.
(mi kettőn voltunk az eleve 80e volt a 300ból amit költöttem )

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 200 201 202 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu