"Szerb dínárt érdemes a Röszkei határon való átlépés után kb 1 km-re a határtól NON STOP müködő MOL kúton a shop-ban található pénzváltónál euroból váltani. "
Mi közvetlenül a határátkelőnél lévő váltónál váltottunk és mivel bementünk tankolni is az említett MOL kúthoz, láttam némi különbséget az árfolyam között. A kútnál volt drágább.
De lehet hogy ez nincs mindig így....
Most, hogy €-val lehet fizetni az autópálya használatot és kártyával fizetni a benzinkútnál én sem látom értelmét a dinár váltásnak.
Igen prózai okai lehetnek, mint pl., hogy nem lehet minden kútnál kártyával fizetni, meg kártyája sincsen ám mindenkinek. Persze, ha nem kell tankolni Szerbiában, meg egyebet sem szándékozik venni az ember, akkor valóban szükségtelen váltani.
Most, hogy €-val lehet fizetni az autópálya használatot és kártyával fizetni a benzinkútnál én sem látom értelmét a dinár váltásnak.
Igen prózai okai lehetnek, mint pl., hogy nem lehet minden kútnál kártyával fizetni, meg kártyája sincsen ám mindenkinek. Persze, ha nem kell tankolni Szerbiában, meg egyebet sem szándékozik venni az ember, akkor valóban szükségtelen váltani.
Pongyolán fogalmaztam: mivel én az ÖMW kutaknál tankolok és van dombornyomott kártyám, számomra értelmetlen dinárt váltani
Ha van dombornyomott mastercard-om (lakossági kártya, nem hitelkártya), akkor ha külföldön használom, vagyis fizetek vele, akkor az ingyen van? Vagyis csak az árfolyamveszteség érhet (ami nem olyan nagy mértékű)?
Előre is bocsánat az offért: Horvátországban az autópályán is fizetőkapuk vannak? Nincs olyan autópályamatrica mint Magyarországon? Plitvicei tavakhoz megyünk és próbálnám kiszámolni mennyi lesz a horvát autópályadíj...
Ha van dombornyomott mastercard-om (lakossági kártya, nem hitelkártya), akkor ha külföldön használom, vagyis fizetek vele, akkor az ingyen van? Vagyis csak az árfolyamveszteség érhet (ami nem olyan nagy mértékű)?
Előre is bocsánat az offért: Horvátországban az autópályán is fizetőkapuk vannak? Nincs olyan autópályamatrica mint Magyarországon? Plitvicei tavakhoz megyünk és próbálnám kiszámolni mennyi lesz a horvát autópályadíj...
Ha van dombornyomott mastercard-om (lakossági kártya, nem hitelkártya), akkor ha külföldön használom, vagyis fizetek vele, akkor az ingyen van? Vagyis csak az árfolyamveszteség érhet (ami nem olyan nagy mértékű)
Neked ingyen van, a költségeket a befogadó fizeti és számodra kifejezetten előnyös árfolyamon történik a váltás.
De tényleg a szaktopikban folytasd a kérdéseket, mert Jox kivág