Megnéztem, a robogón lévő matricán ez áll: Kerkyra Bikes
A matrica sárga, köralakú, rajta sötétkéken Korfu térképe és felül a felirat.
geot írta:
Szia Csezsu!
Köszönöm szépen neked is!
Igen, most is Benitses a cél, és van is egy kölcsönző, ahonnan már kétszer béreltünk robogót, talán idén is onnan fogunk, de ez még nem biztos, mindenképpen körbenézünk.
Mi mindenképpen olyat szeretnénk, aminek van hátul doboza, és legutóbb csak 1 ilyen járgányuk volt. Lehet, hogy szeptemberben nagyobb lesz a választék.
(Nekünk a sisakok miatt nagyon fontos a hátsó csomagtartó doboz, hogy ne kelljen cipelni egész nap, az egyiket oda betesszük, a másik meg jó esetben befér az ülés alá. Útközben meg törölközők, táskás lehetnek benne.)
Megpróbálom leírni, merre található.
Ha a fővárosból érkeztek Benitsesbe, akkor a falu végefelé lesz, de nem teljesen a végén, a jobb oldalon.
Még a tengerparti (tehát bal oldalon lévő ) nagy rózsaszín hotel előtt. Azt hiszem.
2 éve egy földszintes házacska, illetve iroda volt, előtte parkolnak a robogók.
Elég sok kölcsönző van ott, lehet, hogy ez a leírás nem a legpontosabb. Sajnos ennél jobban nem emlékszem.
Ha hazaérek a munkahelyemről, keresek képet a társaság logójáról, hátha kiderül abból a nevük, azt is beírom majd.
#1129952009-08-07 08:53:31 Válasz a #112902. hsz-ra
Kedves Nitta!
Nagyon várom a beszámolódat. Kezdem összeírni a lehetséges programtervet és kíváncsi lennék a tiétekre is. Írtad, hogy sokat mentetek. Leírnád majd, ha szépen kérlek, hogy nagyjából hogy állt össze a 10 napotok?
Mi is 12 napra megyünk, de abból ugye fél-fél nap elmegy az utazásra, úgyhogy nekünk is 10 teljes napunk marad csavarogni.
#1130232009-08-07 09:44:38 Válasz a #112944. hsz-ra
Szia Geot!
Köszönöm a válaszodat, lejegyzeteltem a Korfus papíromra a kölcsönzős információkat.
Mi a Jimakos Tours-al megyünk... nem tudom, kiérzed-e a "hangomból" az aggodalmat... ...bár eddig semmi rosszat nem olvastam róluk és a foglaláskor is rendesek voltak.
Szóval, remélem minden rendben lesz, mert nagyon készülök, hogy újra lássam a szigetet és olyan részeit fedezzük fel amit még nem láttam. Már jónéhány helyet összeírtam, többek között a Te beszámolódból is, ahová szeretném ha elmennénk idén. Köszönet érte.
Sajnos kezd megszokottá válni, hogy az ember félti a pénzét és a nyaralását, ha utazási irodával megy.
Ezek szerint ti már voltatok korábban is a szigeten? Merre jártatok?
Hátha tudnál tippeket adni nekem is.
(Már vannak terveink, talán túl sok is, sajnos, de mindig örülök az új ötleteknek.)
#1133622009-08-10 09:16:40 Válasz a #113066. hsz-ra
Szia Geot!
Igen, voltam már Korfun és úgy érzem bármikor szivesen visszamennék, mert mindig tartogat valami újdonságot a sziget!!! Azért tetszett nagyon a beszámolód is, mert hasonló az érzésünk Korfuval kapcsolatban.
1998-ban és 2002-ben jártam a szigeten. Először tényleg szinte a "kötelező" dolgokat néztük meg, Sissy kastély, Kalypso hajó, Glifada, Sidariba kirándulás, régi erőd...
Második alkalommal sokat motoroztunk, akkor voltunk Paleokastritsán, újra Sidariba mentünk egy napot strandolni, Korfu városban barangoltunk a kis utcákon, és amikor nem kirándultunk, a nyugati partra jártunk át fürdeni, Agios Gordisra, mert az volt a legközelebb. Pelekason voltunk a kilátóban...gyönyörű volt onnan szétnézni, de gondolom a Pantokratorrol még fantasztikusabb lehet a kilátás...
Most 7-en megyünk - egy szuper kis csapat - Ők még nem jártak a szigeten. Szerintem nem tudok Neked újat mondani Korfuról, hiszen én is a Te beszámolódból "csentem" kirándulási ötleteket.
Idén szeretném, ha bejárnánk több nyugati parti strandot, mert nekem sokkal jobban tetszik az az oldal... remélem az utitársaim is partnerek lesznek ebben, de az sem baj ha nem, mert akkor még mindig lesz miért visszamenni
Megjöttünk - sajnos - Arillasból. Nagyon kedves kis üdülőfalu, egyáltalán nem hasonlíható Sidarihoz. Nem zajos, nem nyüzsgős, de mégis minden van. Ami azonban legjobban tetszett, a part. Szép homokos, gyönyörű tiszta tengerrel.
A szállodánkat mindenkinek ajánlom: Hotel Marina. Iszonyatosan kedvesek a tulajdonosok, szinte családtagként kezelik az embert. Reggel az idős tulajdonos bácsi mindenkihez odamegy, integet, mosolyog... Szóval nagyon tetszett. A szállás színvonalas, tiszta, minden nap takarítják. Tengerre néző szobánk volt, amit nem kell mondanom, jó érzés volt éjjel a tengerre elaludni, reggel arra kelni.
Az Unitravellel voltunk, nem tudok rosszat mondani, ugyan a befizetett hajókirándulás lemaradt, de saját magunk megoldottuk a kirándulásokat.
Elsőre ennyi, de ha van kérdés, szívesen válaszolok.
üdv
Niki
#1137382009-08-11 22:36:56 Válasz a #113717. hsz-ra
Szia Nikóca!
Örülök, hogy jól telt a nyaralásod.
Hamarosan eljön a mi időnk is.... 30 nap múlva indulunk!
Lenne néhány kérdésem, mivel mi is Arillas-ba megyünk:
Szerinted 2főre mennyi eurót érdemes vinni, ha el akar mindennap menni 1* étterembe, és pár fakultatívra?
Tudnál ajánlani valami jó helyi éttermet?
Átlag mennyibe kerül egy főétkezés 2főre?
Fakultatív lehetőségek?
(mivel nincs jogsink járnak buszok a közeli falvakba?)
Tenger lassan mélyül?
Várom válaszod
Bocsi, a sok kérdést, csak még nem jártunk Korfun, és így hogy közeledik az várva várt nyaralás, egyre jobban fel vagyok pörögve!
BBetti!
Mi most harmadszorra voltunk a szigeten ahogy előttem is írták vannak a "kötelező" látnivalók amiket érdemes végigjárni. Aztán mi bevetettük magunkat azokra a részekre ahol inkább helyiek vannak Mi Moraitika szélén laktunk innen rendszeresen lejártunk fürdeni Agios Georgios-ba itt nagyon klassz homokos a part, Lefkimmi felé az első ilyen táblánál szoktunk lekanyarodni jobbra, balról van egy gyógyszertár onnan lehet megismerni. A strandon van egy taverna amin mindenféle zászló van ez messziről látható. Lefkimmiben a csirkést amiről már tavaly is írtam ki nem hagynánk, ez a rendőrséggel szemben van. Érdemes felkeresni Agios Mattheost is, ez kocsival nagyon érdekes volt este kint ülnek az emberek kártyáznak, isszák a frappét és olyan sokan vannak, hogy a székek szinte az út közepéig érnek bekellett hajtanom a tükröt az ott ülő bácsinak pedig előrébb kellett hajolnia, hogy elférjünk de semmi idegeskedés csak mosolyogtak Az északi részen Agios Stefanos strandja tetszett nekünk ott nagyon szép fehér sziklák, kövek vannak. Korfu belvárosát nem szabad kihagyni, érdemes felkeresni a piacot, és repülőt nézni a gáton
Jaj vissza akakrok menni most!!!!!!
#1137802009-08-12 09:57:11 Válasz a #113717. hsz-ra
Szia Nikóca!
De jó téged látni! Na persze gondolom Te ennek kevésbé örülsz. Gyorsan elszaladt az idő nyilván.
Mi - ha lehet - mégjobban be vagyunk zsongva - ugyanis holnap megyünk. Örülök, hogy Arillasról jókat írtál, de engem is pont az előbb említettek érdekelnének: Két főre pénz, kajára, pár fakultatívra, melyik étterembe érdemes, melyik fakultatívra, hogyan oldottátok meg magatok - moci v. autóbérlés stb.
Köszönöm! - hátha még utazás előtt megérkezik a válasz
Köszönöm még egyszer! Bizony, Korfu engem is magához láncolt, és bár vágyom más helyekre, mégis visszatérünk idén is. Pihenni és jönni-menni, mindkettőre szükségünk van.
A nyugati part(ok)hoz mi is elnézünk majd, szerepel a terveink között.
De jó téged látni! Na persze gondolom Te ennek kevésbé örülsz. Gyorsan elszaladt az idő nyilván.
Mi - ha lehet - mégjobban be vagyunk zsongva - ugyanis holnap megyünk. Örülök, hogy Arillasról jókat írtál, de engem is pont az előbb említettek érdekelnének: Két főre pénz, kajára, pár fakultatívra, melyik étterembe érdemes, melyik fakultatívra, hogyan oldottátok meg magatok - moci v. autóbérlés stb.
Köszönöm! - hátha még utazás előtt megérkezik a válasz
Sziasztok!
Szóval.
Mi kb. 550 eurot költöttünk, úgy hogy csak reggelink volt.
Fakultatívok: sziget körút, pár hajókirándulás, Albánia, görög est stb. Minket a BBQ hajókirándulás érdekelt, a többit megoldottuk saját magunk, de ahogy említettem már, nem indult el. Csodálkoztunk, mert hát főszezon stb... Na mindegy, túlléptünk rajta.
Mi szinte minden este a Hotel Marina éttermében ettünk, nagyon finom, és nagy az adag. A vacsoránk napi szinten kb. kettőnknek kb. 17 euro volt átlagban.
Motor ha jól emlékszem 12 euro volt, a legolcsóbb autó 35 talán. Ez egy kis Peugeot 107, a többi drágább.
Szerintem egyébként az összes étteremben nagyon finom a kaja, úgyhogy érdemes mindegyiket kipróbálni, mert természetesen amit írtam az csak a mi véleményünk.
Egyébként induláskor a repülőgéprő leszállítottak minket, műszaki okok miatt nem indultunk. Este 8 helyett 11-kor szálltunk fel, ugyanis a gépnek elromlott a sugárfékje, és Korfura a rövid leszállópálya miatt nem indultunk el. Szóval kicsit rossz szájízzel indult a nyaralás, annál jobb lett.
Ja és a tenger lassan mélyül, homokos az alja és a part is. Nagyon szép tiszta. Utolsó két napban iszonyat hullámok voltak. S egy nap volt rosszabb - felhős idő is.
Motorral szinte bejártuk az egész sziget, bár csak Korfu városig. Voltunk Aquaparkban is. 15 h után csak 18 euro a beugró. Én nagyobbra számítottam, de így is elég jó volt, bár én összevertem magam az egyik csúszdában, azzal vigyázni kell. Fekete - sárga, iszonyat kanyargós és gyors. Szóval csak bátraknak. Ha még van kérdés, nyugodtan....
A most utazókra pedig nagyon irigykedem!