Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3076
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112944 Üzenet linkje2009-08-06 20:33:10  Re:

Szia Csezsu!

Megnéztem, a robogón lévő matricán ez áll: Kerkyra Bikes
A matrica sárga, köralakú, rajta sötétkéken Korfu térképe és felül a felirat.

geot írta:
Szia Csezsu!

Köszönöm szépen neked is!
Igen, most is Benitses a cél, és van is egy kölcsönző, ahonnan már kétszer béreltünk robogót, talán idén is onnan fogunk, de ez még nem biztos, mindenképpen körbenézünk.
Mi mindenképpen olyat szeretnénk, aminek van hátul doboza, és legutóbb csak 1 ilyen járgányuk volt. Lehet, hogy szeptemberben nagyobb lesz a választék.
(Nekünk a sisakok miatt nagyon fontos a hátsó csomagtartó doboz, hogy ne kelljen cipelni egész nap, az egyiket oda betesszük, a másik meg jó esetben befér az ülés alá. Útközben meg törölközők, táskás lehetnek benne.)

Megpróbálom leírni, merre található.
Ha a fővárosból érkeztek Benitsesbe, akkor a falu végefelé lesz, de nem teljesen a végén, a jobb oldalon.
Még a tengerparti (tehát bal oldalon lévő icon_smile.gif) nagy rózsaszín hotel előtt. Azt hiszem.
2 éve egy földszintes házacska, illetve iroda volt, előtte parkolnak a robogók.
Elég sok kölcsönző van ott, lehet, hogy ez a leírás nem a legpontosabb. icon_sad.gif Sajnos ennél jobban nem emlékszem.

Ha hazaérek a munkahelyemről, keresek képet a társaság logójáról, hátha kiderül abból a nevük, azt is beírom majd.

Melyik irodával mentek? icon_smile.gif

# 3077
BBetti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
166 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112995 Üzenet linkje2009-08-07 08:53:31  Válasz a #112902. hsz-ra Előzmény #112902

Kedves Nitta!

Nagyon várom a beszámolódat. Kezdem összeírni a lehetséges programtervet és kíváncsi lennék a tiétekre is. Írtad, hogy sokat mentetek. Leírnád majd, ha szépen kérlek, hogy nagyjából hogy állt össze a 10 napotok?
Mi is 12 napra megyünk, de abból ugye fél-fél nap elmegy az utazásra, úgyhogy nekünk is 10 teljes napunk marad csavarogni.

Nagyon nagy segítség lenne.

Előre is köszönöm!

Betti

# 3078
Csezsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113023 Üzenet linkje2009-08-07 09:44:38  Válasz a #112944. hsz-ra Előzmény #112944

Szia Geot!

Köszönöm a válaszodat, lejegyzeteltem a Korfus papíromra a kölcsönzős információkat.

Mi a Jimakos Tours-al megyünk... nem tudom, kiérzed-e a "hangomból" az aggodalmat... icon_rolleyes.gif ...bár eddig semmi rosszat nem olvastam róluk és a foglaláskor is rendesek voltak. icon_smile.gif

Szóval, remélem minden rendben lesz, mert nagyon készülök, hogy újra lássam a szigetet és olyan részeit fedezzük fel amit még nem láttam. Már jónéhány helyet összeírtam, többek között a Te beszámolódból is, icon_biggrin.gif ahová szeretném ha elmennénk idén. Köszönet érte.

# 3079
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113066 Üzenet linkje2009-08-07 11:51:28  Re:

Szia Csezsu!

Sajnos kezd megszokottá válni, hogy az ember félti a pénzét és a nyaralását, ha utazási irodával megy. icon_confused.gif

Ezek szerint ti már voltatok korábban is a szigeten? Merre jártatok? icon_smile.gif
Hátha tudnál tippeket adni nekem is. icon_smile.gif
(Már vannak terveink, talán túl sok is, sajnos, de mindig örülök az új ötleteknek.)

# 3080
Lilura
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113247 Üzenet linkje2009-08-09 12:14:40 

Sziasztok:)!

Mi egyébként a Zeus Dias-szal megyünk. Tapasztalat valakinek:)?

# 3081
Csezsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113362 Üzenet linkje2009-08-10 09:16:40  Válasz a #113066. hsz-ra Előzmény #113066

Szia Geot!

Igen, voltam már Korfun és úgy érzem bármikor szivesen visszamennék, mert mindig tartogat valami újdonságot a sziget!!! Azért tetszett nagyon a beszámolód is, mert hasonló az érzésünk Korfuval kapcsolatban. icon_smile.gif

1998-ban és 2002-ben jártam a szigeten. Először tényleg szinte a "kötelező" dolgokat néztük meg, Sissy kastély, Kalypso hajó, Glifada, Sidariba kirándulás, régi erőd...
Második alkalommal sokat motoroztunk, akkor voltunk Paleokastritsán, újra Sidariba mentünk egy napot strandolni, Korfu városban barangoltunk a kis utcákon, és amikor nem kirándultunk, a nyugati partra jártunk át fürdeni, Agios Gordisra, mert az volt a legközelebb. Pelekason voltunk a kilátóban...gyönyörű volt onnan szétnézni, de gondolom a Pantokratorrol még fantasztikusabb lehet a kilátás...

Most 7-en megyünk - egy szuper kis csapat - Ők még nem jártak a szigeten. Szerintem nem tudok Neked újat mondani Korfuról, hiszen én is a Te beszámolódból "csentem" kirándulási ötleteket. icon_smile.gif

Idén szeretném, ha bejárnánk több nyugati parti strandot, mert nekem sokkal jobban tetszik az az oldal... remélem az utitársaim is partnerek lesznek ebben, de az sem baj ha nem, mert akkor még mindig lesz miért visszamenni icon_biggrin.gif

Üdv: Zsuzsi

# 3082
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113717 Üzenet linkje2009-08-11 19:35:44 

Sziasztok!

Megjöttünk - sajnos - Arillasból. Nagyon kedves kis üdülőfalu, egyáltalán nem hasonlíható Sidarihoz. Nem zajos, nem nyüzsgős, de mégis minden van. Ami azonban legjobban tetszett, a part. Szép homokos, gyönyörű tiszta tengerrel.
A szállodánkat mindenkinek ajánlom: Hotel Marina. Iszonyatosan kedvesek a tulajdonosok, szinte családtagként kezelik az embert. Reggel az idős tulajdonos bácsi mindenkihez odamegy, integet, mosolyog... Szóval nagyon tetszett. A szállás színvonalas, tiszta, minden nap takarítják. Tengerre néző szobánk volt, amit nem kell mondanom, jó érzés volt éjjel a tengerre elaludni, reggel arra kelni.
Az Unitravellel voltunk, nem tudok rosszat mondani, ugyan a befizetett hajókirándulás lemaradt, de saját magunk megoldottuk a kirándulásokat.
Elsőre ennyi, de ha van kérdés, szívesen válaszolok.
üdv
Niki

# 3083
Emi1017
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113738 Üzenet linkje2009-08-11 22:36:56  Válasz a #113717. hsz-ra Előzmény #113717

Szia Nikóca!

Örülök, hogy jól telt a nyaralásod. icon_smile.gif
Hamarosan eljön a mi időnk is.... 30 nap múlva indulunk!

Lenne néhány kérdésem, mivel mi is Arillas-ba megyünk:

Szerinted 2főre mennyi eurót érdemes vinni, ha el akar mindennap menni 1* étterembe, és pár fakultatívra?
Tudnál ajánlani valami jó helyi éttermet?
Átlag mennyibe kerül egy főétkezés 2főre?
Fakultatív lehetőségek?
(mivel nincs jogsink járnak buszok a közeli falvakba?)
Tenger lassan mélyül?

Várom válaszod

Bocsi, a sok kérdést, csak még nem jártunk Korfun, és így hogy közeledik az várva várt nyaralás, egyre jobban fel vagyok pörögve! icon_smile.gif

# 3084
Nitta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113742 Üzenet linkje2009-08-11 23:39:17 

BBetti!
Mi most harmadszorra voltunk a szigeten ahogy előttem is írták vannak a "kötelező" látnivalók amiket érdemes végigjárni. Aztán mi bevetettük magunkat azokra a részekre ahol inkább helyiek vannak icon_smile.gif Mi Moraitika szélén laktunk innen rendszeresen lejártunk fürdeni Agios Georgios-ba itt nagyon klassz homokos a part, Lefkimmi felé az első ilyen táblánál szoktunk lekanyarodni jobbra, balról van egy gyógyszertár onnan lehet megismerni. A strandon van egy taverna amin mindenféle zászló van ez messziről látható. Lefkimmiben a csirkést amiről már tavaly is írtam ki nem hagynánk, ez a rendőrséggel szemben van. Érdemes felkeresni Agios Mattheost is, ez kocsival nagyon érdekes volt este kint ülnek az emberek kártyáznak, isszák a frappét és olyan sokan vannak, hogy a székek szinte az út közepéig érnek icon_biggrin.gif bekellett hajtanom a tükröt az ott ülő bácsinak pedig előrébb kellett hajolnia, hogy elférjünk de semmi idegeskedés csak mosolyogtak icon_smile.gif Az északi részen Agios Stefanos strandja tetszett nekünk ott nagyon szép fehér sziklák, kövek vannak. Korfu belvárosát nem szabad kihagyni, érdemes felkeresni a piacot, és repülőt nézni a gáton icon_smile.gif
Jaj vissza akakrok menni icon_confused.gif most!!!!!!

# 3085
BBetti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
166 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113755 Üzenet linkje2009-08-12 07:58:37  Válasz a #113742. hsz-ra Előzmény #113742

Kedves Nitta!

A kötelezőket már összeírtam. És most az általad javasoltakat is belekalkulálom a menetrendbe. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Jajj már annyira várom én is. Már csak 15 nap.

Köszi még egyszer: Betti

# 3086
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113780 Üzenet linkje2009-08-12 09:57:11  Válasz a #113717. hsz-ra Előzmény #113717

Szia Nikóca!

De jó téged látni! Na persze gondolom Te ennek kevésbé örülsz. Gyorsan elszaladt az idő nyilván.
Mi - ha lehet - mégjobban be vagyunk zsongva - ugyanis holnap megyünk. Örülök, hogy Arillasról jókat írtál, de engem is pont az előbb említettek érdekelnének: Két főre pénz, kajára, pár fakultatívra, melyik étterembe érdemes, melyik fakultatívra, hogyan oldottátok meg magatok - moci v. autóbérlés stb.
Köszönöm! - hátha még utazás előtt megérkezik a válasz icon_biggrin.gif

# 3087
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113806 Üzenet linkje2009-08-12 11:21:06  Re:

Szia Csezsu!

Köszönöm még egyszer! Bizony, Korfu engem is magához láncolt, és bár vágyom más helyekre, mégis visszatérünk idén is. Pihenni és jönni-menni, mindkettőre szükségünk van.
A nyugati part(ok)hoz mi is elnézünk majd, szerepel a terveink között. icon_smile.gif

# 3088
Lililuca
Törzstag
Törzstag
616 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113847 Üzenet linkje2009-08-12 14:21:15 

Kb mennyiért lehet a legolcsóbb autót bérelni Korfun??
Kb 3napra kéne

# 3089
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113890 Üzenet linkje2009-08-12 18:17:57  Re:

zsokri írta:
Szia Nikóca!

De jó téged látni! Na persze gondolom Te ennek kevésbé örülsz. Gyorsan elszaladt az idő nyilván.
Mi - ha lehet - mégjobban be vagyunk zsongva - ugyanis holnap megyünk. Örülök, hogy Arillasról jókat írtál, de engem is pont az előbb említettek érdekelnének: Két főre pénz, kajára, pár fakultatívra, melyik étterembe érdemes, melyik fakultatívra, hogyan oldottátok meg magatok - moci v. autóbérlés stb.
Köszönöm! - hátha még utazás előtt megérkezik a válasz icon_biggrin.gif

Sziasztok!

Szóval.
Mi kb. 550 eurot költöttünk, úgy hogy csak reggelink volt.
Fakultatívok: sziget körút, pár hajókirándulás, Albánia, görög est stb. Minket a BBQ hajókirándulás érdekelt, a többit megoldottuk saját magunk, de ahogy említettem már, nem indult el. Csodálkoztunk, mert hát főszezon stb... Na mindegy, túlléptünk rajta.
Mi szinte minden este a Hotel Marina éttermében ettünk, nagyon finom, és nagy az adag. A vacsoránk napi szinten kb. kettőnknek kb. 17 euro volt átlagban.
Motor ha jól emlékszem 12 euro volt, a legolcsóbb autó 35 talán. Ez egy kis Peugeot 107, a többi drágább.
Szerintem egyébként az összes étteremben nagyon finom a kaja, úgyhogy érdemes mindegyiket kipróbálni, mert természetesen amit írtam az csak a mi véleményünk.
Egyébként induláskor a repülőgéprő leszállítottak minket, műszaki okok miatt nem indultunk. Este 8 helyett 11-kor szálltunk fel, ugyanis a gépnek elromlott a sugárfékje, és Korfura a rövid leszállópálya miatt nem indultunk el. Szóval kicsit rossz szájízzel indult a nyaralás, annál jobb lett. icon_biggrin.gif

# 3090
Nikóca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
336 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113891 Üzenet linkje2009-08-12 18:22:10 

Ja és a tenger lassan mélyül, homokos az alja és a part is. Nagyon szép tiszta. Utolsó két napban iszonyat hullámok voltak. S egy nap volt rosszabb - felhős idő is.
Motorral szinte bejártuk az egész sziget, bár csak Korfu városig. Voltunk Aquaparkban is. 15 h után csak 18 euro a beugró. Én nagyobbra számítottam, de így is elég jó volt, bár én összevertem magam az egyik csúszdában, azzal vigyázni kell. Fekete - sárga, iszonyat kanyargós és gyors. Szóval csak bátraknak. Ha még van kérdés, nyugodtan....
A most utazókra pedig nagyon irigykedem! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 205 206 207 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu