Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 316
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58077 Üzenet linkje2008-04-24 17:38:29 

Sziasztok!
Valaki közületek tud-e görögországi munkaközvetítõ,ügynökség címet adni?Esetleg ilyen irányú tapasztalata van-e valakinek?Elõre is köszi a választ icon_smile.gif
Üdv:Ian:)

# 317
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58118 Üzenet linkje2008-04-24 21:22:18  Válasz a #58077. hsz-ra Előzmény #58077

Javaslom olvasgasd Kiscsillag BLOGjáticon_smile.gif Tõle kérdezhetsz is.
# 318
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58149 Üzenet linkje2008-04-25 08:09:00 

Szia Ian!
A munkaközvetytõk nagyon sokat "lenyúlnak". Sokkal inkább megéri, ha nélkülük találsz kint munkát! icon_wink.gif

Ágni!
Köszi az ajánlást! icon_smile.gif

# 319
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Koveti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58157 Üzenet linkje2008-04-25 10:16:38  Válasz a #58077. hsz-ra Előzmény #58077

Szia Ian!
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat oldalán megtalálod az Eures oldalát. Ez egy nagy uniós munkaközvetítõ szolgálat, ha jól tudom minden nagyobb munkaközvetítõnél van is legalább egy ember, aki csak azzal foglalkozik, hogy a náluk való keresésben nyújtson segítséget. Ha jól tudsz angolul, nyert ügyed van. A múltkor kíváncsiságból ránéztem, csak az észak-görögországi részrõl volt vagy 8000 álláslehetõség, segédmunkától a diplomát megkövetelõ állásig. Nagyon jó oldal.
Meg egy másik oldal, akik kifejezetten görögországi és ciprusi munkákat közvetítenek: www.eurostaff.hu
Õket nem ismerem ugyan, csak annyit tudok, hogy vendéglátó- és szállodaipari munkákat közvetítenek.

# 320
Koveti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58159 Üzenet linkje2008-04-25 10:34:40 

Kiegészítve magam, itt az Eures oldala
http://www.europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=hu
És az elõbb pongyolán írtam, nem munkaközvetítõket kellett volna írnom, hanem munkaügyi központokat. De ha böngészed az oldalt, minden világos lesz.
És még valami, ez tudtommal ingyenes.

# 321
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58165 Üzenet linkje2008-04-25 13:26:26 

Az Eurostaff-fal mentünk mi is ki. Õk nem munkaközvetítõ cég!
Valóban sokféle munkát tudnak õk is ajánlani, és valós dolgokat közölnek. Velük nagyon meg voltunk elégedve, de nem munkaközvetítõk, hanem csak munkát keresnek embereknek!!! Erre nekünk is külön felhívták a figyelmünket.
Amit pedig az elõbb írtam, azt azért mondtam, mert vagy a közvetítõnek kell fizetned, vagy ha nem kérnek pénzt,a kkor a kinti munkáltatóval beszélnek és te kevesebb fizetést kapsz (a maradékot a közvetítõ kapja meg), mint amennyit akkor kapnál, ha magadtól keresnéd meg õket!

# 322
Koveti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58169 Üzenet linkje2008-04-25 13:49:05  Válasz a #58165. hsz-ra Előzmény #58165

Szia Kiscsillag!
Jó, hogy írtál az Eurostaffról, én eddig még csak nézegettem a lapjukat, és az ember mindig bizonytalan, amíg nem hall konkrét információt. Õk egyébként mennyire segítenek abban, hogy hivatalosan menjen a munkavállalás. Gondolom némi ügyintézés kell hozzá, hogy ott adózz, biztosításod legyen stb. És ehhez vagy kell segítség, vagy egy nagyon megbízható görög nyelvtudás. Vagy nem jól gondolom?

# 323
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58171 Üzenet linkje2008-04-25 13:59:18 

Abban teljes mértékben segítenek, hogy legális legyen a munka, de mivel nem õk a munkaadók, ez természetesen nem rajtuk, hanem a kinti munkaadón múlik, hgoy õ bejelent-e. Ha nem akar bejelenteni, akkor az Eurostaff kb. 2 héten belül, de max. 1 hónapon belül talál egy másik helyet, ahova átmehetsz dolgozni. De írtam pár infót róluk a blogomban is. Olvasd el! Elég az angol nyelvtudás is!
# 324
Koveti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58172 Üzenet linkje2008-04-25 14:06:30  Válasz a #58171. hsz-ra Előzmény #58171

Köszi az értékes információkat. Szép Napot!
# 325
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58173 Üzenet linkje2008-04-25 14:47:01 

Köszi, viszont!
Ha tudni szeretnél még valamit, kérdezz nyugodtan, hátha tudom rá a választ! icon_smile.gif

# 326
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58189 Üzenet linkje2008-04-25 17:16:17 

Kedves Kiscsillag,Ágni,Koveti és Mindenki icon_smile.gif
Köszönöm a segítséget!Ezeket az oldalakat,eures, eurostaff már ismerem.Az eures jó,csak 1 gondom van:az itt megjelenõ állásokat nem tudjuk lefordítani,mert nekünk a görög nyelv nem,csak az angol megy icon_smile.gif Az eurostaff oldalt is szoktam nézegetni,de elég vegyes tapasztalatokat hallottam róluk.Ezért gondoltam arra,hogy talán Görögországban is léteznek akár állami,akár magán munkaerõ közvetítõk,ügynökségek.Mint ahogy pl. ez Angliában is mûködik.De sajnos a neten nem igazán találtam ilyen céget.Azzal tisztában vagyok,hogy ha ilyen cég segít a munkakeresésben,akkor valamilyen módon fizetnem kell érte icon_smile.gif Kivéve persze az eures-t,de amint azt írtam itt nyelvi problémáink vannak.
Kiscsillag:a blogod melyik menüjében írtál az eurostaffról?És azt,hogy valaki magától keressen kint állást,azt úgy gondoltad,hogy ki kell menni és próba cseresznye icon_smile.gif Van ilyen irányú tapasztalatod?Elõre is köszi a választ!
Mindenkinek jó 7végét icon_smile.gif
Üdv:Ian

# 327
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58237 Üzenet linkje2008-04-26 10:00:30 

A görögországi munkámhoz írtam be az eurostaffról pár dolgot. Nekem már több helyen is van kint ismerõsöm, akik mondták, hogy sokan úgy mennek ki, hogy csak nyaralani mennek, és kint maradnak szezon végéig. Fõleg a magyarok által is kedvelt kisebb üdülõhelyeken, még kereslet is van a magyarokra, mert sok a magyar vendég.
Én most tavasszal úgy mentem volna ki, hogy elmentem volna megnézni a görög Húsvétot és azalatt felkerestem volna a szállodákat, tavernákat, hogy kell-e nekik munkaerõ... Sajnos túl jó állásom van itthon, ezért majd csak inkább jövõre.icon_smile.gif

# 328
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58238 Üzenet linkje2008-04-26 10:01:22 

Ha jól tudom, Sartin most fog nyílni egy görög-magyar étterem...
# 329
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58471 Üzenet linkje2008-04-28 16:58:45  Válasz a #58238. hsz-ra Előzmény #58238

Szia Kiscsillag!

Jól tudod, már nemsoká teljesen készen lesz ez az étterem. Vegyesen lesznek benne görög és magyar ételek, bár több görög étel lesz, mint magyar. A felszolgálás is kétnyelvû lesz, bár itt minden normális gondolkodású üzlettulajdonos felvesz minimum egy magyar alkalmazottat.

# 330
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58472 Üzenet linkje2008-04-28 17:00:44  Válasz a #58189. hsz-ra Előzmény #58189

Szia Ian!

Ha valóban szeretnél kint dolgozni keress meg msn-en. Este leszek.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu