Tavaly augusztus elején lement olyan 262-265 körülre, pedig az már szezon a javából...
(Most azon agyalok, mennyire ráutaznak majd a gyorshajtásra és a külföldiekre a görög rendőrök, ez ugyanis jó pénzt jelenthet az államnak, pláne most...)
Hát én ezzel vitatkoznék.. Eddig még nem láttam olyan helyet ahol igazan olcsón lehetett volna eurot venni.. Lehet én jártam rossz helyen? No és mikor érdemes eurot váltani? Azt hallottam amikor igazan lemegy az ára akkor. mert az utazási szezonra biztosan felcsapják majd..
Ha már szétoffoltuk ezt a topic-ot is, talán még ez belefér...
Minden relatív... Mi az, hogy igazán olcsó? Nekem az volt, amikor a lányom olyan helyen dolgozott, hogy legalább 10 Ft-tal olcsóbban jutott hozzá mindíg, mint a rendes árfolyam. Ma már csak emlék... Nem véletlenül ez is egy szakma. Szó sincs róla, hogy az árfolyam a turistaszezonhoz igazodna, az túl egyszerű lenne. Itt a nagytőke játszik az árfolyammal (és velünk). Én - amikor érdekelt vagyok - kellő időben rendszeresen figyelem az árfolyamokat, a trendeket, az elemzéseket, s aztán a kellő pillanatban döntök (jól, vagy rosszul), s bevásárolok. (Na jó, ehhez némi tőke kell.) Ezek után, ha jól döntöttem, akkor meg vagyok elégedve, de ha nem, mert az utazásomkor olcsóbb lett, mint ahogy vettem, akkor az utazás során állandóan a bankkártyát használom (már ahol lehet), s a drágán vett Eurót megtartom szűkösebb időkre. Ez eddig bevált. Most éppen (miután hamarosan egymás után több helyre is utazunk) a számomra legmegfelelőbb pillanatban (néhány hete) 264 Ft-ért vettem Eurót. Ha 4-5 Ft-tal lemenne, az még semmi, azért nem érdemes kockáztatni, de most úgy néz ki, talán jól döntöttem. Kellemes taktikázást mindenkinek!
...Ehhez hozzászólva, ha emelik az adókat akkor minden drágább lesz.. Lehet idén jobban a zsebbe kell majd nyúlni a nyaralás alatt..
azért az adóemelés nem úgy néz ki, hogy holnap, az első munkanapon kitalálják, és másnap életbe lép... ez egy elég komplex dolog, szerintem pár hónapig eltart majd.
Én kb két hete vettem fel magyar számlámról pénzt itt ATM-ből és ha jól emlékszem, 266 forint körül számolta!!!
Az ÁFA emelést itt nem nagyon vettem észre az árakban. Igazából a benzinen kívül nem emelkedtek az árak, legalábbis nem jelentősen, vagy szinte észrevétlenül! az tuti, hogy az alap élelmiszereket (tej, kenyér...) ugyanannyiért veszem, mint
Aztán a turistaparadicsomokban lehet, hogy kicsit jobban odateszik a pluszt...
Volt valaki kint az elmúlt időben Görögországban, vagy megy majd ki hamarosan.. Érdekelne mit tapasztalt a mostani helyzetnek köszönhetően? Mert azt olvastam, hogy idén nem biztos, hogy olyan kiterjedt lesz a turizmus.. Sokminden zárva lesz stb...
Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy a kintiek mit tapasztalnak! Remélem nem akkora a válság, mint ahogy Magyarországon lehet hallani! Ismerősi körünkben mindenki attól tart, hogy a befizetett útjuk a görög állam helyzete miatt megvalósul. Szerintetek mi várható????
Üdv Mindenkinek!
Új avgyoka fórumon,s nem igazán találtam jobb helyet a kérdésemnek.
Sokszor voltam Görögországban, de idén először vonattal megyünk.
A Thesszaloniki vasútállomásról szeretnénk majd eljutni a buszpályaudvarra, ahonnan eljutunk Neos Marmarasra. ezt elsősorban taxival tennénk meg,s sehol sem találok taxi díjakat (úgy tudom, hogy egységes állami tarifa van).
Szóval elsősorban az érdekelne, hogy kb mennyi a díj, illetve mennyire korrektek a taxisok.
Köszi!
Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy a kintiek mit tapasztalnak! Remélem nem akkora a válság, mint ahogy Magyarországon lehet hallani! Ismerősi körünkben mindenki attól tart, hogy a befizetett útjuk a görög állam helyzete miatt megvalósul. Szerintetek mi várható????
bar valoszinuleg csak eliras de annal igazabb: a befizetett ut megvalosul...
Altalaban nem akkora a valsag, mint ahogy azt a media eloadja... Magyarorszagon sem volt olyan rossz a helyzet,mint ahogy itt Gorogorszagban hallottuk a hirekben, akkor is az jott at a median, hogy az orszag csodbe ment becsukhatja a kaput.
Valsag van ez teny...egyelore ennek hatasibol nem erezni semmit a bolti arak tekinteteben, sot a gyogyszerarak 3-27 szazalekkal csokkennek. A benzinaremeles nem tudjuk pontosan milyen hatasokat fog eredmenyezni...bar mindenkinek van otlete. Egyelore ugyanolyan aron vasarolunk az elelmiszeruzletekben mint eddig...
Gorogorszag nem fog bezarni
Sziasztok!
bar valoszinuleg csak eliras de annal igazabb: a befizetett ut megvalosul...
Altalaban nem akkora a valsag, mint ahogy azt a media eloadja... Magyarorszagon sem volt olyan rossz a helyzet,mint ahogy itt Gorogorszagban hallottuk a hirekben, akkor is az jott at a median, hogy az orszag csodbe ment becsukhatja a kaput.
Valsag van ez teny...egyelore ennek hatasibol nem erezni semmit a bolti arak tekinteteben, sot a gyogyszerarak 3-27 szazalekkal csokkennek. A benzinaremeles nem tudjuk pontosan milyen hatasokat fog eredmenyezni...bar mindenkinek van otlete. Egyelore ugyanolyan aron vasarolunk az elelmiszeruzletekben mint eddig...
Gorogorszag nem fog bezarni
Szia!
Nagyon jó volt olvasni egy kint élő véleményét. Remélem Neked lesz igazad!
Nah örülök neki, hogy nem olyan nagyon vészes a helyzet mint amilyennek mondják.. De azert majd kiváncsi vagyok, hogy ez a nyaralási szezon alatt is így marad-e
Mert addig még van azert egy kis idő hátra..