Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5970 Üzenet linkje2006-03-28 18:15:21 

Szia rekuc!

Szívesen segítettem, és ha van még valami kérdésed, majd megírod.
Nagyon jó programokra fogtok eljutni, és szép helyekre.
Az idõrõl csak annyit, hogy tavaly, a rokon gyerek volt a kedvesével ebben az idõpontba, mint ahogy ti is mentek. Nagyon meleg 30 fokot fogtak ki, minden volt, és az emberek is kedvesek voltak. Egyedül az áruválaszték csappant meg már a boltokba. Azokból a termékekbõl, amiket én kértem, és a fõszezonba vettem, már nem volt szeptemberbe a boltokba. De ez a legkevesebb!!! icon_biggrin.gif

Szia

# 317
Klau24
Figyelmeztetve
Vendég

Nincs beírva úticél.
#5976 Üzenet linkje2006-03-29 10:58:51 

Sziasztok mi idén megyünk elõször Görögbe Paraliara nagyon várom.Juni 19.-én indulunk busszal.Milyen idõre számitsunk?Szórakozóhely?Mit ajánlotok mit nézzünk meg?Elõre is köszike.
# 318
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5983 Üzenet linkje2006-03-29 13:32:36 

Szia Klau24!

Szerintem az idõ remek lesz, tavaly már júniusba 30 fok és annál több volt. icon_lol.gif Szerintem idén is szép idõ lesz. A tenger már elég meleg ahhoz, hogy ne fázzatok benne, és lehet jókat fürdeni. Én nem vagyok idõjós, de bízzok benne, mert június végén megyünk mi is, igaz nem itt lesz a szállásunk, de sokat járunk majd át Paraliára.

A többivel kapcsolatban, nagyon udvariatlan leszek, ha azt mondom, kicsit a topikba olvassatok már vissza, mert nagyon sok információt leírtunk, és én csak ismételni tudnám magam. Ha ezekután is lenne kérdés, szívesen válaszolok amire csak tudok.
A környéken nagyon sok látnivaló van, mint fakultatív programok keretében, mint autóbérlés, vagy motorbérléssel el lehet jutni bárhova.
Én mindegyiket ajánlom, csak a pénztárcátok lehet akadálya! icon_wink.gif

Szió

# 319
Eeraa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5986 Üzenet linkje2006-03-29 14:43:05 

Szia Klau!

Szerintem is érdemes visszaolvasnod, nagyon sokmindent leírtak már icon_smile.gif Összefoglalva a fontosabbakat:
Érdemes megnézni az Olympost mindenképpen, de ide akár egyénileg motorral is lehet elmenni (jó kalandos icon_smile.gif ), mert útba lehet ejteni szép kis görög falvakat pl. Diont, és gyönyörû helyeket lehet találni, ahova a túristákat nem viszik el. Érdemes egy napot szánni a sólepárlóra és Makrigialosra, ami egy napos program kb. A meteórák fantasztikus, én már háromszor jártam ott, de ha arra nyaralnék negyedszer is biztosan megnézném icon_smile.gif A görög est nem volt egy nagy szám szerintem felejthetõ, nekem nagyon erõltetettnek és turistalátványosságnak tûnt.
Ha elég kitartóak vagytok és bevállaltok egy jó hosszú napos programot, akkor Athént persze érdemes, de nagyon messze van és fárasztó.
Thesszalonikit sincs értelme kihagyni, ha van elég idõtök. Az aquapark szerintem nem egy nagy szám, bár én nem vagyok mérvadó, nem szeretem az ilyesmit. (bár gyerekek talán élveznék)
Katerinibe érdemes robogóval v. busszal, esetleg quaddal menni. A piacot ha már ott vagy meg kell nézni, de jól el lehet bambulni a városban is, (nagyon tetszett nekem este).
Ami kicsit messze van, csak bérelt autóval lenne érdemes, az Vergina, Veria és Edessza a vízeséseivel, de ez már elég nagy távolság, igazán akkor érdemes, ha több hétre mentek.
Nagyon jó idõre számíthattok, mi szept. közepén voltunk, fantasztikus idõ volt. 1 nap volt egy hatalmas felhõszakadás, de 2 óra múlva már a tengerben fürödtünk, isteni volt.
A disco-kat nem tudom, mi nem járunk már, kiöregedtünk belõle icon_smile.gif De rengeteg bár, taverna van, Nekünk azok jöttek be igazán, amik a sétálóutcától beljebb estek. Illetve útban az olympos felé egy nemtudommi nevû faluban, csak görögök voltak.

Ha konkréten tudok valamiben segíteni, kérdezz nyugodtan.
Era

# 320
Eeraa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5988 Üzenet linkje2006-03-29 15:40:02 

A Skiatosi hajókirándulás kimaradt icon_smile.gif nem szabad kihagyni, gyönyörû sziget, és a Kukunares strand, szóval látni kell.

Era

# 321
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5996 Üzenet linkje2006-03-29 21:19:51 

Szia Klau!
Én is idén megyek elõször Görögbe Paraliara.Csak mi szept közepén. Én is csak annyit tudok ajánlani hogy olvasgasd a fórumokat, nézz utána a neten. Nagyon sok érdekességet lehet olvni.
pl: www.assos.hu
www.paralia.gportal.hu.
(de a legjobb ez a hellászos:) ).
A programok tuti jók lesznek. Már csak az idõ miatt kell aggóni. Reméljük szerencsével járunk mindannyian!!!

# 322
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5997 Üzenet linkje2006-03-29 21:28:03 

Ja. még a discokat kihagytam. Nekem szinte midenki a Casat és a De Luxe-ot ajánlotta. Sokan dícsérik még az Omilost és a Cocust is. Meg van még a Habana is. Neten vannak képek a Cocusról (google-on).
Az omilosnak meg van egy sztem elég egyszerû honlapja:www.n-omilos.gr.
Remélem segítettem vele egy kicsit.

# 323
MONA
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6056 Üzenet linkje2006-03-31 13:34:48 

Szia Klau!

A disco-k közül a legjobb a Casa! Ott szinte csak görögök vannak.
Nagyon igényes és jó zenék vannak!
A Cocus is jó,ott mindenféle zene van,még magyar is!!!
Ott viszont nagyon sok a túrista és kevesebb a görög.
Az Omilos inkább fõszezonban jó,elõ és utószezonban gyenge.
Ha van még kérdésed,írj!

# 324
MONA
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6057 Üzenet linkje2006-03-31 13:36:28 

Sziasztok!

Jön valaki május végén Paráliára?
Mi 19-én indulunk....

# 325
Trialer
Figyelmeztetve
Vendég

Nincs beírva úticél.
#6071 Üzenet linkje2006-03-31 22:19:54 

Hello!Ha valaki jön paraliára juli 26-aug 3 között annak sokmindenben tudok segiteni mi 14en megyünk,szóval a jókedv az garantált.Tavaly csak én és a párom voltunk és kissé érdekes volt ott keresni olyanokat akiknek passzol az izlésvilága,és nem voltak punnyadtak...Szóval:MSN/mail:mtbtrial@freemail.hu
# 326
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#6089 Üzenet linkje2006-04-01 15:03:37 

Sziasztok!

Idén június végén mennék Paraliába, a Fedra apartmanházba.
Akinek van infója errõl az apartmanról, kérem ossza meg velem.
Elõre is köszi

# 327
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6099 Üzenet linkje2006-04-01 17:15:30 

Szia Vendég!
A Fedra a lehetõ legjobb választás, tavaly én is ott voltam. Ezekszerint a Sipivel mentek.
A Fedra nagyon szép tiszta felújított appartmanház, most már lift is van benne, így nem kell a csomagokat cipelni.
A útra néz többnyire az erkélye.
A tenger kb. 100-150 métere van, a templom, kb. 5 percre, sétálva.
Mellette van egy zöldséges elég jó árakkal, és telefonkártyát náluk is lehet vásárolni.
Tovább vannak még boltok, de vigyázz, mert a kezedbe nyomnak egy kis görög bort, és akkor már muszáj be menni hozzájuk icon_wink.gif , szétnézni, vásárolni.
3 szintes az appartman, és riasztó berendezéssel ellátott, minden szoba.
A Fedra aljában van a Piera utazási iroda.

Lent még van lábmosó, ha a partról feljösz, a homokot ne vidd be a szobába, a másik oldalán pedig zuhanyzó wc-vel együtt.
A szobákba, van tv, és hûtõszekrény, a konyha elég jó felszerelt, de éles nagy kést azt érdemes vinni, és kévéfõzõt. A zuhanyzó együtt van a wc-vel szép, és tiszta. Légkondi van, de fizetni kell érte, szúnyogokkal nem találkoztunk.
A Fedra mellett van egy park, és majdnem szembe pedig az Europa hotel.

A Sipi utazási irodája nagyon korrekt, a sofõrõk pedig nagyon kedvesek, és igazán jófejek.
Ha van még kérdésed, írd meg, szívesen válaszolok rá!

Szió

# 328
Dudi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6110 Üzenet linkje2006-04-01 19:22:35 

Szia Kriszta35!

Köszönöm szépen a válaszodat!Én volnék Vendég, de most már regisztráltam is:)

Igen, eltaláltad a Sipi Tours-sal utazunk.Ha minden jól megy akkor kedden megyünk lefoglalni, ma már beszéltünk velünk az utazási kiállításon és tényleg korrektnek tûntek.Ez látszik is a mentalitásukból, számukra valóban fontos az utas.Most utaznék elõször velük, de máris jó véleménnyel vagyok róluk:)

Igazából még a paraliai árakról szeretnék kérdezõsködni.Egy kis csapattal megyünk (kb. 10 fõ) és az önellátás mellett döntöttünk.Szóval az étel- és italárak mindenképpen érdekelnének, valamint hogy valóban pezsgõ-e az éjszakai élet.Mi fiatalok vagyunk és az is fontos számunkra:)

Továbbá mely fakultatív programokra érdemes elmenni?A Meteorákról sok jót hallottam, azt mondják hogy valóban szép, és butaság lenne kihagyni, de ott van még Skiathos is...Én személy szerint a Waterlandba is mennék, de ez a csapattól is függ:)És azt szeretném még tudni hogy egy hétre körülbelül mennyi pénzt érdemes vinni?

Válaszod elõre is köszönöm!
Üdv:Dudi

# 329
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6111 Üzenet linkje2006-04-01 19:49:44 

Szia Dudi!

Elég nyüzsgõs hely Paralia, igazán fiataloknak való, és aki még ilyenkorba mint én vagyok szereti a forgatagot, a tömeget. icon_lol.gif
A Sipi szervez csak szállást a Fedrába, õk kibérelik az egész appartmanházat, így akikkel összebarátkozok majd a buszon azok lesznek az appartmanba is.
Én ezt írtam tavaly gondoltam kimásolom neked, nagy változások nem hiszem, hogy lesznek árak terén. Az idei árakról pedig megpróbálok majd infót gyûjteni, ismerõstõl.
Paráliáról merre érdemes elindulni, azt szépen megfogalmazta eeraa, ismételni nem szeretném, de ha kérdés lenne utána is, akkor írd meg bátran.

Elküldve: 2005 Jún 12, Vas 15:44:42
Hozzászólás témája: Parália Válasz Idézet

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Sokan érdeklõdtettek, ezért mindenkinek írnám.
Mi autóbusszal mentünk, így a pályadíjakról nem tudok mondani semmit. De szerintem az utazási iroda biztos ad felvilágosítást. Azt tudom, hogy a szerbeknél nagyon nehezen kaptunk üzemanyagot. Egyszerûen nem volt.

Görög árakról: felvágotat mi nem vettünk, mert drága volt, így a csomagoltat vittünk magunkkal. Finom a tej ezt érdemes megkostólni és a joghurtot, én 1,30ért vettem. Sajtot kaptunk 2ért. Cola 1,5l kiszerelésben általában 2 euroért adják. A partközelébe lehet kapni gyrost pitában, csirke szuvlakit, és hamburgert, 1,50ért, és szép adag. Ásványviz 6os kiszerelésben 1,35ért. Jégkrémeket már 1,20tól. a kenyér szerintem fél kg 60centbe került. A péksütik általában 75cent volt. A tengerparton árulnak még fánkot, az nagyon fincsi 1 euroért, érdemes megkóstolni.
Az éttermekben többnyire van magyar étlap is. Mi egy görögsalátát, és egy adag ételt rendeltünk kettõnknek. Amúgy a menü 5 euro, és finom bõséges. A fiamnak nem teszett az ottani ételek, így a McDonaldsba mentünk vele. A happy meal 3,20euro volt.
Érdemes telefonkártyát is venni, mert 4euroba kerül, és 10,30percet lehet rajta beszélni.
Az ajándékboltokban nagyon sok minden szép dolgot lehet kapni, én csak gyönyörködtem elõször. A központi részen talán olcsóbbak az áruk, mint a tengerparton.
A tenger nagyon tiszta volt, és szép. Öröm volt benne lenni, olyan meleg volt mint nálunk nyáron a balcsi.
Ha valamit kihagytam írjátok meg!
Én 100ezer forintot vittem ki, de sajnos kevésnek bizonyult.

Szió

# 330
Dudi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6117 Üzenet linkje2006-04-01 21:37:31 

Szia Kriszta!

Köszönöm szépen a gyors választ!

Azt szeretném még kérdezni, hogy az a 100 ezer forint fejenként, vagy egy családnak volt kevés egy hétre?
Továbbá mennyi alkoholt és dohányárut lehet bevinni az országba?
Egyenlõre ennyi, más hirtelen nem jutott eszembe.
Köszi a segítséget!
Üdv:Dudi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu