Szia ..
Bocsi hogy bele kotyogok...de én azt hallottam hogy nem jó a kaja az Oskarsban....ezek szerint téves infót kaptam? A görög estjükön voltatok már ? állítólag ott is vannak táncosok... előre is köszi az infót..
üdv:Marcsi
Szia Marcsi
Nos 1x ettünk az Oskarsban eddig és az 100% os volt.
Lehet, hogy csak jót sikerült választanunk, de amit kaptunk az friss volt és sok.
Ami a görög estet illeti, nos nem tudom mert este még sosem mentünk le. Igaz itt van a szállásunktól 15 m re de az eddigi estéink máshol lettek eltöltve. A héten biztosan beülünk még - no akkor majd bővebben tudok nyilatkozni róla.
Ami biztos hogy minden este van zene és hallom hogy az emberek énekelnek is, de kb 23:00 kor elcsendesül a környék
Sziasztok, hazaérkeztünk. Nagyon szép volt minden, igaz nem mindenhová jutottunk el, ahová akartunk. 3 nap autókázás kevés hozzá sajnos.
Marcsi, köszi Neked is mindent, nálad rátermettebb, és gyakorlottabb idegenvezetőt, nem is találhattak volna!
#1482362010-08-09 11:34:41 Válasz a #148207. hsz-ra
Na, akkor örülök, hogy a benzin mizéria nem okozott gondot nektek!?
Ugye, hogy korrekt a Pefanis?! Remélem nem volt gond velük...
Hát igen, a szigetet nehéz bejárni egy hét alatt, nem hogy 3 nap alatt.
De ezt kell szeretni, nektek ennyire futotta most. A sziget szépségét így is láttátok.)))
#1482492010-08-09 12:43:14 Válasz a #148221. hsz-ra
Szia, persze!
Első nap Skalaból észak felé kezdtük a körutat,. Először Sami, kis kóválygás a kikötőben fotózás videózás-rettentő forróság volt, de a látványt nem igen tudta rontani. Nem is gondoltam, hogy Saminak ennyire gyönyörű fekvése van! Azok a hegyek körbewn , és Ithaka!! Annyira vad a tenger arra, állandóan háborog., de a kék rengeteg színében pompázik. Sami után tovább autóztunk, fel Antisamosra. Először lementünk a partra-nem szándékoztunk fürdeni, csak megnézni-itt is csodás látvány fogadott-a jellegzetes fehér kavicsos tengerpart és türkiz színű víz, ami csak a Jón tengernél van. Majd visszamenet a kilátó az öbölre-lenyűgöző volt-megint fotózás, videózás! Ismét keresztül samin-megéheztünk-gyorsan egy gyros pitában, amit a part menti sétányon ettünk meg, közben néztünk a kőkerítésen átcsapó hullámokat, fedezékbe is kellett vonulnunk.
Következett a Melissani barlang, csónakázással-nagy élmény volt ez is, de azt hiszem, ez csak első alkalommal az. Jópofa volt a csónakos bácsi a dalolászással.
Ez után hazakocsikáztunk Skalaba, és némi kis felfrissülés után Marcsi javaslatára kiautóztunk a Skalatól 4 km-re fekvő homokos partú Mounda beach-re, ahol megnéztük a teknős fészkeket is, sés láttunk friss tekinyomokat lehet, hogy előző éjjel keltek ki....
Második nap: Argostoli-itt több idő elment, mint szerettük volna. Túl korán leparkoltunk, éés a legnagyobb forróságban gyalog vettük a nyakunkba a várost. A kikötőben lencsevégre kapthattunk egy teknőst is, aztán séta visszafelé a sétálóutcán át a kocsihoz. Majd némi keresgélés után ráleltünk Fanarira, ott is gyors fényképezkedés az oszlopok között, aztán indulás Myrthos felé. Nem mentünk le, mert nagyon meleg volt,és rengeteg autó állt végig az út mentén, másrészt hallottuk, hogy nagyon veszélyes a fürdés ott. A bal oldali lelátóból egy kis falucskába értünk, ott ebédeltünk, majd Myrthos jobb oldal. Hasonlóan lenyűgöző volt!
Myrthos után Assos - hát mit is mondjak!!! Várakozáson felüli látvány volt a városka minden négyzetmétere. Hazafelé nem ugyan azon az úton jöttünk, hanem keresztül vágtunk a szigeten, és a keleti oldalon tértünk vissza Skalába. Ismét felfrissülés, majd ismét Mounda késő délután.
Harmadik na-kevesebb csavargás, több fürdés-elautóztunk Xi beach-re. Nagyon érdekes volt a vörös homokjával, és az agyagszerű szikláival. A sziesztát a parti kávézóban töltöttük némi frappé társaságában, maj du. ismét pancsi,és fotózás. Délután hazaindultunk, és a program ugyan az volt: felfrissülés , pancsolás Moundán.
Ha rajtam múlt volna beiktattam volna a sziget ésuzaki részét is, de mivel férjem csak egyedül vezetettnem akarta bevállalni, meg kicsi lányom is közölte, hogy már eleget autózott, most már fürdene.
Hát így telt az első 3 autókázásos napunk.
#1482502010-08-09 12:52:19 Válasz a #148236. hsz-ra
Szia Casmir!
Pefanis jófej, tényleg korrekt. Jó ötlet volt az online foglalás. Köszi a bátorítást! Kiderült, hogy ha kint foglaljuk a Ford focust, akkor 3 napra 180 euro lett volna, online foglalva viszont csak 102.
(ad némi kedvezményt az is,ha igénybe vesszük a Grand tours-os kedvezményt, de csak vagy ezt, vagy azt lehet természetesen)
Vasárnap vettük át az autót, akkor még tartott a benzinhiány, így a tulaj adott benzint az autóba. Így fizettünk átvételkor 132 eurót. Nem számoltam utána, többért adta-e örültünk, hogy kaptunk bele kakaót.
A legközelebbi benzinkútnál láttuk, hogy hétfőre igértek üzemanyagot a kiírás szerint, így nem idegeskedtünk, hétfőn tudtunk is tankolni 1.59-ért, ha jól emlékszem. Úgyhogy tényleg nem volt gond.
Az autó vissza adásánál mégcsak rá sem nézett, kedvesen nyugtázta a visszaadást. Azt sem nézte mennyi üzemanyaggal vittük vissza, pedig a kért negyed tank bőségesen megvolt.
Marcsi is nagyon aranyos , ott volt, és segített az átvételnél - így biztonságosabb volt-számomra. Lehet, hogy túl aggályos vagyok?!
#1482532010-08-09 13:22:15 Válasz a #148250. hsz-ra
A Myrtosra le sem mentél - hú, ez durva mulasztás volt
Nem veszélyesebb a fürdés ott sem, mint máshol, csak ha nagyok a hullámok és nem tudsz úszni - de hát ez a Palatinus hullámmedencéjére is igaz lehet
Jövőre pótold be!
#1482572010-08-09 13:38:15 Válasz a #148250. hsz-ra
Na ennek örülök, hogy nem beszéltem badarságot....online olcsóbb!))
Jól olvasom, hogy Efimiáig nem is mentetek fel Samiból!?
Pedig az út mentél olyan kis édes öblök vannak.)))
Na igen, ez a 3 nap átka....nagyon kevés.
Osztom Kónyu véleményét, Myrtos-hoz nem lemenni, főleg, ha már ott vagytok, vétek. De megértem, többi helyet is látni szerettétek volna.
Na nem fájdítom a szíved, mert azért van még jó pár part, amit a listába tehetsz, ha visszatértek a szigetre, mit kell még bepótolnotok.
Nagyon sajnáltam hidd el, de nyűgi volt a banda a végére, és hogy nem mentünk fel Agia Efimia felé, az is volt az oka, hogy a férjem egy alkalommal elaludt vezetés közben, és úgy állt bele a fékbe, hogy majd kirepültünk az ablakon. Pihenőt kellett tartanunk. Nem tudtuk elképzelni mi történt.
Igen, nagyon kevés a három nap, feltétlenül vissza kell térnünk a szigetre!!! Kónyu, Casmir, biztos igazatok van, de akkor jó döntésnek tűnt.
Való igaz, hogy nincs az a nap mennyiség ami elég lenne, hogy a sziget minden szépségét felfedezzük, ám 3-4 nap viszont bőven elég arra, hogy a legfőbb nevezetességeket megnézze az ember.
Ha hazaértünk készítek majd egy részletes élménybeszámolót, de azt már itt le tudom vezetni, hogy mi miképp jártuk be a szigetet
Mondjuk nekünk szerencsénk volt a szállás foglalásunkkal mert a sziget "közepén" Lassiban laktunk s innen kiindulva remekül be lehetett osztani a kirándulásokat
1 nap: Drogarati, Melissani, Sami, Antisammos,Poros, Skala, fürdés a Kaminia beachen, Lourdata
1 nap: Agios Nikolaos vár, Agios Gerasimos kolostor, Ainos hegy csúcsa (majdnem), este Argostoli
1 nap: Myrtos, Assos,Lixouri, Xi
#1483502010-08-10 09:29:54 Válasz a #148343. hsz-ra
Háááááááát! Ha Fiscardot és a környező beacheket nem láttátok, akkor azért az egyik legszebb partszakasz, véleményem szerint a legszebb partok egy jó része kimaradt. Na nem baj, majd legközelebb Mi a 3 autós nap alatt hasonlókat jártunk be, de Fiscardóval helyettesítve a 'Gerasimos'-programodat, és jelentem: hazaérve újraértékeltem, hogy mit láttunk, és mi az, ami kimaradt. Nos kb. 5x annyi, ami még megnézendő: pl. a hegyeket sem jártuk be, a déli rész is kimaradt, Argostolit is csupán érintettük, az ott töltött 1 óra kevéske volt. Mondjuk mi a maradék másfél héten bestopoltuk a Skala környéki öblöket, és kirándultunk is egy keveset.
Szóval némi pihanésre és felfedezésre volt elég a 2 hét, de Kefalonia visszavár
Na, akkor én mit szóljak 3 nap autókázással, és egy hét ott tartózkodással?! Tudom, hogy pótolni kell. Már tudom is, hogy az északi beach-ek lesznek a fő célpontok. Az volt a baj, hogy nagyon belekeveredtünk Argostoli sűrűjébe, és nehezen vergődtünk ki újra, ráadásul a legmelegebb órák voltak.