#1191542009-10-11 08:45:50 Válasz a #118966. hsz-ra
Hello!
Hát igen,evvel a feállással:kocsi,kéró,motorcsónakok, eltudnák "matatni"egy pár hétig ezen a szigeten én azt hiszem.
Egyenlőre marad a sopánkodás. Szépek a képeid.
#1193122009-10-13 15:59:14 Válasz a #119154. hsz-ra
Kösz, Athos! Lesznek még képek!
Amúgy ennek a szigetnek az autó kötelező tartozéka, mert tömegközlekedés nincs és főleg autót lehet bérelni (olyan esős szeptemberben, mint amit mi fogtunk ki, a motort felejteni kell)
A motorcsónak bérlés csak vágy. Tudjuk, hogy van, de mi nem próbáltuk. Ennek fő oka, hogy szeptemberben már zárva volt a kölcsönző.
Aztán a tenger is viharos volt, nem tudom, bevállaltuk volna? Mert a helyzet az, hogy egyikünk sem próbált még motorcsónakot vezetni.
Pedig de jó lett volna! Vannak csak ilymódon elérhető öblök.
Kösz, Athos! Lesznek még képek!
Amúgy ennek a szigetnek az autó kötelező tartozéka, mert tömegközlekedés nincs és főleg autót lehet bérelni (olyan esős szeptemberben, mint amit mi fogtunk ki, a motort felejteni kell)
A motorcsónak bérlés csak vágy. Tudjuk, hogy van, de mi nem próbáltuk. Ennek fő oka, hogy szeptemberben már zárva volt a kölcsönző.
Aztán a tenger is viharos volt, nem tudom, bevállaltuk volna? Mert a helyzet az, hogy egyikünk sem próbált még motorcsónakot vezetni.
Pedig de jó lett volna! Vannak csak ilymódon elérhető öblök.Üdv,
Medi
Hello!
Kiváncsi vagyok majd a többi fotóitokra.
Ha ide eljutunk, igyekszünk tetőtöl talpig bekóborolni a szigetet és egy- két helyet majd vízről is.Erre akkor a júni v.aug. akkor jó időpont,mint írod szept.már egy kicsit holt időpont.
Üdv: Atosz
Szia Medi ! Most olvastam végig a beszámolódat, nagyon tetszett . Ez volt az első beszámoló amit az elejétől a végéig ,egyszuszra végigolvastam. Néhol igazi gyöngyszemek bújnak meg benne. Gondolok ezzel az éttermekre ,a kávézókra ,a természeti szépségek leírására . Sok mindent találtam benne ami miatt vágyom Kythirára . Úgyhogy fel van adva a lecke. Gratula,és köszi. Üdv :kokszi
#1213712009-11-11 20:59:44 Válasz a #120733. hsz-ra
Szia Medi!
Most olvastam el a beszámolód és nagyon-nagyon tetszik!! Olyan jó, hogy mindent ilyen részletesen és képszerűen leírtál. Nagyon jó kis nyaralásotok volt... Egy csomó mindent hasonlóan csináltok, mint mi (még a szövegben is felfedeztem néhol egy-egy szófordulatot, amit én is gyakran szoktam használni ). Az előzetes készülés, a szállás kiválasztása stb. is hasonló szempontok alapján történik, ahogy észrevettem.
A legnagyobb különbség csak az, hogy mi szeretjük a bárányt, és tutira látatlanban is báránybordát rendeltünk volna az utolsó napon. Meg mi vagyunk olyan elvetemültek, hogy a késői reggeliknél nem omlettezünk, hanem akkor is mindenféle vacsinak beillő görög kajákat rendelünk. Jó volt, hogy leírtad a görög nevét néhány ételnek, én ezeket rendre elfelejtem, pl. a barbounira sem emlékeztem, de most az írásodból megjegyeztem. Az nekünk is nagyon-nagyon ízlett, szerintem egy rettentő finom hal.
Ezek után még jobban várom a fotóalbumot is!! A Skandiáról van képed??
A neten esetleg nem találtál egy jó Kythira térképet? (Olvasás közben mindig néztem, hogy éppen merre jártok , és emiatt nagyon jó volt az is, hogy sokszor írtad, hogy az adott falu vagy strand merre található a szigeten, mert amit hirtelen találtam térképet, azon nem volt rajta minden, csak a főbb települések.)
#1214462009-11-13 12:32:49 Válasz a #121371. hsz-ra
Kedves Verka,
Én is sok hasonlóságot látok abban, ahogyan az utazásainkat menedzseljük, meg persze a legfőbb közös tulajdonság az, hogy mindketten szeretjük Görögországot (eső vagy szél se számít, csak ott legyünk!)
A fotók közül kiválasztottam kb ötvenet, ma megpróbálom feltölteni.
Tulajdonképpen a beszámolónak van egy képes verziója is, kb 12 képpel, ha jól emlékszem, de a képek akkorák, hogy nem sikerült elküldenem mailben. Persze itt az a fő gond, hogy nem tudom, hogyan lehet a képeket "összesűríteni".
Szóval nem vagyok egy nagy számítógépes spíler, inkább csak olyan mezei júúzer, ezért is kicsit aggódok, hogyan sikerült az albumot felpakolni, de majd figyelmesen elolvasom a használati utasítást.
A képes beszámolóban volt egy térkép is, mert szerintem is nagyon fontos, hogy követni lehessen az utazásokat. Ez a térkép a netről van, természetesen, előkeresem Neked a linket!
Ja, elfelejtettem az egyetlen negatívumát felhozni a beszámolódnak. Túl rövid!! Hol a vége az athéni két nappal?
Bizony, nagyon rövid lett Sztem emiatt sokan el sem olvassák
De majd legközelebb! Ami hamasoran lesz, mert tavaly pont november közepén voltunk Athén-Ghitio-Koroni-Kalamata-Athén útvonalon és azt is megírtam már, de az jóval rövidebb lett
Az athéni két nap? Belefáradtam az írásba
De ha valakit érdekel, akkor engedek a közfelkérésnek és megírom
Nem volt nagyon teli kulturális programokkal, de talán talál valaki egy-két tippet benne.
A legnagyobb különbség csak az, hogy mi szeretjük a bárányt, és tutira látatlanban is báránybordát rendeltünk volna az utolsó napon. Meg mi vagyunk olyan elvetemültek, hogy a késői reggeliknél nem omlettezünk, hanem akkor is mindenféle vacsinak beillő görög kajákat rendelünk. Jó volt, hogy leírtad a görög nevét néhány ételnek, én ezeket rendre elfelejtem, pl. a barbounira sem emlékeztem, de most az írásodból megjegyeztem. Az nekünk is nagyon-nagyon ízlett, szerintem egy rettentő finom hal.
A Skandiáról van képed??
Legközelebb bevállaljuk a bárányt A látványa annak a báránybordának így is feldhetetlen volt!
Sajnos nem nagyon volt délelőtt nyitott taverna, a kávézókban meg maradt az omlett. Máskor, azaz főszezonban, biztos jobb a helyzet. Egyébként teljesen igazad van, ebbe az irányba kell elmozduljunk, azaz omlett helyett az előételek közül is lehet választani