Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110140 Üzenet linkje2009-07-21 09:45:09 

Na akkor tavalyelőtti képek az öbölről

Minősége nem túl szuper közben kormányoztam is így automatán csak elkattintottam mozgás közben, de azért talán vmi látszik.

# 3317
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110146 Üzenet linkje2009-07-21 10:00:32 

Talyalyi képek a kis sziget tetejéről

Az öböl

Bejárata Tolótól távolabbi oldalon

Spetses fele a kilátás

A nyílt tengerre kilátás

Nafplio (illetve Toló felé) a kilátás

Repül Toló fele a harci helikopter

# 3318
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110147 Üzenet linkje2009-07-21 10:09:10 

Még pár kép

Őrhajó a kinti vizen

Öböl fentről Luxusjacht-al háttérben Toló

Öböl Toló felőli kijárata fentről

# 3319
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110148 Üzenet linkje2009-07-21 10:10:01 

A fenti épületről nem mutatok képet az lesz a meglepetés annak aki felmászik icon_lol.gif icon_wink.gif
# 3320
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110160 Üzenet linkje2009-07-21 11:01:21  Válasz a #110072. hsz-ra Előzmény #110072

Szia
A szigetet Daskalia szigetnek hivjak a neve pedig az iskola (skolio) szobol ered ugyanis a torok elnyomas alatt a sziget tetejen allo kis kapolnaba vittek at a papok a gyerekeket irni - olvasni tanulni amit a torok elnyomok tiltottak azert hogy helyieket be tudjak olvasztani a sajat kulturajukba.
Udv
Kriszta

# 3321
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110161 Üzenet linkje2009-07-21 11:03:12  Válasz a #110093. hsz-ra Előzmény #110093

Szia kokszi!
A tengerparton a kikötö fele a Barbaressába nagyon jó a kaja, este élő zene van. Paprikás krumpli meg lecsó magyar specialitás, azt inkább itthon egyed. Tavaly Rodoszon voltunk, de nem találtam olcsobbnak Tolonál. Mind a két helyet nagyon szeretem, de mindkét helyet másért. Sajnálom negativ élményedet, de én Görögországban mindehol nagyon jól érzem magam, mert ezt akarom.Fő a pozitiv gondolkodás.

# 3322
Krisztakriszta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
340 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110162 Üzenet linkje2009-07-21 11:22:52  Válasz a #110093. hsz-ra Előzmény #110093

Szia
sajnalom hogy nem volt szamodra egyertelmuen pozitiv a Toloi nyaralas
en Cserrobi velemenyet osztom ---ki hogy eli meg.
En eleg sok helyen ettem itt gyrost jot is kevesbe jot is de annyit meg kell hogy mondjak hogy a gyros bizony zsiros etel ( es a peloponneszoszi konyha minden etelfeleseghez gorogorszag mas videkeihez viszonyitva joval tobb olivaolajat hasznal )hiszen a gorogok nem vagjak le a husirol a koverjet ha pedig igen akkor az kifejezetten turistaknak keszul.A tzadziki pedig bizony jo fokhagymas ha nem az akkor az megintcsak a turistas valtozat.Mindezek ellenere elhiszem hogy belenyultal a rosszba ,tudom hogy melyik tavernara gondolsz (,nem a Nautilus amit Breki mond ott nincs is gyros ), eleg sokan vannak akik viszont csak oda jarnak gyroszozni mert az izlik nekik a legjobban,dehat nem vagyunk egyformak en peldaul szeretem a konyhajukat.
Remelem a kovetkezo nyaralasod jobban fog sikerulni.
Udv
Kriszta

# 3323
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110171 Üzenet linkje2009-07-21 11:57:25 

Igen bocsánat ezt elfelejtettem sose akartam a Nautilusban Gyrost enni inkább vmi különlegességet, viszont ott a legjobb a Frappé egész görögországban, legalábbis nekem az ott ivottak közül az ízlett legjobban.

Akkor most tulajdonképpen hol van az amiről beszélünk?
Vagy arra az olcsóra gondoltok kvadkölcsönző mellett ami lehet másnak a vége nekem az utca eleje.

A szigetnél én úgy halottam, hogy este illetve éjjel vitték át őket

# 3324
Lincsi1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110183 Üzenet linkje2009-07-21 13:03:26 

Mi Toloban a legfinomabb gyrost tavaly az O Meraklis nevezetű kajáldában ettük, van csirke és sertéshúsos is. Ez az étterem a homokos strand lejáratától kissé visszább, a tenger felőli oldalon, a központ felé esik. Nagy sárga tábla van kint az ajtónál, azon van az árjegyzék. Ajánlom mindenkinek. Sokat megkóstoltunk, de ez volt a legtutibb.
# 3325
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110187 Üzenet linkje2009-07-21 13:12:57 

Gasztronómus veszett el bennetek icon_lol.gif icon_exclaim.gif
# 3326
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110194 Üzenet linkje2009-07-21 13:24:58  Re:

Breki1 írta:
Igen a felső öbölben voltunk kétszer és tavaly átmentünk az alsó kisebbikre és ott felmásztunk a tetejére ahonnan minden irányba el lehet látni, majd rakok be holnap ilyen képeket

Kedves Breki!
Minél többet írjuk körbe, annál inkább kaotikus lesz az én fejemben minden. icon_lol.gif

Szóval, a google képen látható nagy sziget a Romvi, a képen lefelé, (monitor alja felé) néző öbölről van szó, ugye? Azzal szemközt a kis sziget a Daskalio (Daskalia)?? Ugye eddig mindketten ugyanezekről beszélünk?
Szóval innentől kezdve nekem valami kimaradt. Nem emlékszem, hogy írtad korábban (de agyam, mint a szita sajnos), béreltetek motocsónakot vagy hogyan jutottatok oda? Ha igen, honnan, kitől és hogyan lehetséges?? Az öböl minősége milyen? Part homokos?
icon_wink.gif
Andi

# 3327
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110232 Üzenet linkje2009-07-21 17:41:43 

Sziasztok! Nem azt mondom hogy zsíros volt a hús vagy sok volt a foghagyma a mártásban, hanem azt hogy a húst még ma is rágnám ! Vannak határok a gasztronomiában is!!! Másik toloi élmény : kérjünk csirke gyrost aaz csak nem mocsing! Valóban nem volt az. Kőkemény pita, 4-5 cafat hús ,1 karika pari, 5-6 krumpli ,hagyma bőven, és lehet figyelni, MAJONÉZ!!! Hát aki erről álmodozik,hosszú hónapokon keresztül ,míg az utat tervezi ,vagy nem hisz nekem annak megadom ,hogy ,hol találja meg !Ugyan itt Suvlaki ADAGRA??? 7 euró ,egy müanyag székes büfében! Göröghonban minden normális helyen db. és nem adag a suvlaki! Elafonissos szigetén a suvlaki 1.50/ db a sült krumpli :1.30! A krumpli toloban:2.50! Kardamiliben isteni gyrostál 5.50, bárány par mártásban ,körettel 7 euró! Poros szigetén is isteni volt a kaja, ugy mint koroniban, ahol 21 euró volt a hal+köret! Szivese fizettem ki több mint 40 -et a vacsiért mert finom volt aaz étel! Hazafelé Makrigialos tranzit szállás ,detto Tolo! Beültünk az autóba és megkerestük a helyi tavernát : 5 db. suvlaki , 2 adag krumpli ,isteni görögsali ,3 üditő 19euró! Toloban ,ha szerencséd van akkor ehető, de inkább 29 euró ! Bejártuk az egész félszigetet mindenhol olcsóbb volt az étel-ital! Napágy: tolo 8 Stoupa 5 euró!!! A stoupai strandon ,nincs csirke meg sirály toll a vizben,sem reklámszatyor ,vagy kekszes zacskó! Toloban ez mindennapos! Valjuk be ,hogy a stoupai strand is van olyan híres mint a toloi! De tisztább ,és olcsóbb mind a városi ,mind a kalogriai része a Toloinál! Akkor itt valami megint nem stimmel !,A német 5 eurót fizet a jobb standon, a magyar meg 8-at a koszosabbon!Elafonissoso van az ország egyik legszebb strandja! Itt egy apartman 35 euro/nap főszezonban ,idén ugye nyomottak az árak. Toloban mennyit fizetünk ,amikor befizetjük az utat ? Ugyan ennyit ,igaz forintban! Ennyit a lehúzós dologról! Aki nem hiszi járjon utána ! De csak Óvatosan a Tolói főutcával ,mert sok az auto-motor , meg a rossz étterem! Elafonissoson Este 8- 1-ig lezárják a főutcát ,a turisták kedvéért, ráadásul isteni a rakott padlizsán adagonként 1.50 -ért a töltött paradicsom 1.50-ért ! Én köszönöm szépen ,de tolót egy darabig nem kérem! Még ha ez a vélemény sokaknak nem is tetszik! Higgyétek el én sajnálom a legjobban!
# 3328
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110235 Üzenet linkje2009-07-21 17:49:02 

Ha te ezt olvasnád mikor még nem voltál ott ,mit is szólnál ha ezt olvasnád?
Ja és már ki van fizetve minden.
Oké hogy leírod a véleményedet én is ezt csináltam,de nem vettem el senki kedvét azthiszem.

# 3329
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110240 Üzenet linkje2009-07-21 17:58:54 

Szia robi erre varjál gombott icon_cry.gif légyszives probáld meg ennek az elenkezőjét állítani icon_wink.gif icon_lol.gif ezt nem hiszem el icon_mad.gif légy férfi icon_razz.gif és igazold hogy igen is megéri TOLÓba menni icon_biggrin.gif
# 3330
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110241 Üzenet linkje2009-07-21 18:04:16  Válasz a #110240. hsz-ra Előzmény #110240

Hát erre nekem csak egy a válaszom.
Én mindenhol jól tudom magamat érezni.
És nem vitázok senkivel mert berágok és leváltanám a málnaszörpikémet másre icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 221 222 223 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu