Nem mindenkit torkolunk le, aki kérdez, ne aggódj.
Kerkyra gyönyörű, hangulatos, nagyon élő város, én is imádom, nem hiába látogattuk annyiszor ottléteink során.
A szűk utcák, sikátorok, a házak, a színes, száradó ruhák, a párkányon egyensúlyozó virágcserepek, a virágba borult erkélyek, az erődök mind-mind csodásak. Nappal is, de este is, amikor egészen más arcát mutatja Kerkyra. Hívogató.
Úgyhogy érthető, hogy kíváncsiak vagytok rá.
Nem tudom, miért nincs ott annyi kiadó apartman... talán azért, mert már így is annyira beépített és kihasznált.
(Hotelek vannak, de én oda egyáltalán nem vágynék.)
Lehet, hogy ha Corfu town-ként keresel apartmant/szállást, nagyobb sikerrel jársz.
Perama egészen közel van a reptérhez, az öbölhöz, a Vlachernához, de a városhoz is. Bár tény, hogy a gépek zaja zavaró lehet.
Ahogy az előző hozzászólásomban írtam, mi Benistesben laktunk tavaly, mégis berobogtunk még esténként is a fővárosba, nincs messze egyáltalán, hamar odaértünk.
Kedves Lambros és geot!
Köszönöm, jól esik a segítségetek, ha nem jön össze a vágyam, akkor is.
Pár szót írtatok a városról és már libabőrös lettem. Hasonló problémát okozott a szállás keresése néhány ho-i szigeten (többet nem említem őket), de ott mégis hozott eredményt a keresés. Hiányos az angol tudásom, de néhány angol nyelvű fórumra is rámutatott a kereső, ahol néhányan pont azt keresték, amit én. Rákeresek Peramara, meg arra a Vlachernára is. Az igazság az, hogy akkor régen többször is bemehettünk volna a városba, de kétszer is leragadtunk a reptéri kis gáton, és bámultuk a repülőket, aztán este mindíg hazamentünk, mert nem fogott a moci fékje, és az index sem működött... Azért élmény volt, bele is csúsztunk egy hirtelen fékező teherautóba...egy üveg ouzó bánta
Furán hangzik, hogy tényleg már csak a fórumban bízom, hiszen aki keres...ugye talál. Azonban már vagy két hónapja bújom a netet (amikor van időm), és hitetlen fejjel, monitor szemekkel meredek már néha magam elé. Szerettem volna minél előbb lefoglalni, de erre nem számítottam.
Látom, kompromisszum lesz a vége, távolság, és beutazás.
Nem vagyok "szivacs", de egy óvárost bejárni éjszakánként, egy forró nap után, jól esik egy üveg sör után... Szóval, nincsenek, korlátok, kilépek a szállásról, séta, leülés a kikötőben, be a sikátorokba, frissítő, megvárni míg elpihen a város, és FOTOZNI órák hosszat... minden este... Hjaaajjjj...
A hotel árak...hmmm négyen mennénk (családom), és úgy az már lecsökkentené a napok számát, azért annyit mégsem áldozok be, most minden látni akarok. .
Biztosan fent van valahol, de nincs időm visszakeresni: az Igoumenitsai komp menetrendre és esetleg árakra lenne szükségem, Paxos szigetre!
Itt többen vagytok, ezért nem a kikötői topikba írtam! Köszi!
Bájos a rajongásod és az elszántságod.
Igen, kilépni az apartmanból és egyből a városban lenni tényleg nagyon hangulatos, és nem utolsó sorban praktikus lenne.
Lesétálni a régi erődhöz, vagy a Szent Spiridon templom körüli utcákban nézelődni... hm.
Kerkyra élő, nyüzsgő, színes város, sok turistával, sok göröggel, így elképzelhető, hogy a pihenést, alvást picit megnehezítené.
Igen, sokan vagyunk ezzel így: indulnánk, akármikor.
Paxoson sajnos nem jártam, így ebben segíteni sem tudok.
Viszont ha visszaolvasni nincs kedved, próbálkozhatsz a keresővel is, hátha...
Motorom nincs, viszont a szigeten béreltünk robogót.
Nekem egy benitsesi görög kereskedő hölgy mondta hajdanán: ha szépet akar látni menjek a párjával Paleokstritsába.Megfogadtuk,bejártuk Korfut Sidaritól Kavosig és igaza lett az asszonyságnak.Második utazásunknál megkerestük Benitseben újból és megint adott tippet és felkerestük a szig.dél-nyugati részén Ag.Georgiost, amivel azelőtt, pedig igyekeztünk kocsival elérni sok helyet de evvel nem találkoztunk, most megtaláltuk.Megint igaza lett.Hát most én adom át ezeket a tippeket a görög asszonyság nevében,ha valaki úgy gondolná... Valóban fenséges volt. Persze más is, de ki tudná igazán ezt, ha nem egy helybeli görög.
Sziasztok!
Sikerült megfertőzödnöm Korfuval, igaz még nem voltunk, de az idén oda készülünk 2 hétre, 2 család(9fő), autóval. Már rengeteg helyről kértem szállásra ajánlatot, de sajnos nem jártam eddig sikerrel. Vhogy úgy vagyok vele mint csomotamas. Kezdem feladni, és komprumisszumokra hajlani, bár azért még bízok. Atosz 2 tippjét meglesem azért. )
Ebben kérném a segítségeteket. Tud vki elfogadható áron szállást? Elsősorban olyan érdekelne, ami közvetlenül atulajdonostól van, de szívesen fogadok bármilyen tippet. Ígényeink: tengerhez közeli medencés apartman, reggelivel (esetleg félpanzióval), homokos lassan mélyülő part.
lustáknak akik nem olvasnak vissza, www.venusapartman.com magyarul lehet foglalni.elég korrekt az ár. ma fizettem be én is az előleget ( már csak 164, de fogy )
lordboy!
Ha nekem céloztad a lustaságot, akkor melléfogtál, mert nagyjából végigolvastam a fórumot, sőt van is ajánlatom a Vénuszból, de mivel kiderült, hogy aprókavicsos ott a part, ezért még keresgélek az igényeinknek megfelelően! Aztán lehet, hogy kénytelenek leszünk kompromisszumot kötni, és oda megyünk. Még nem ült le a 2 család megbezsélni a dolgokat. Mondjuk sajna összesen 2 konkrét, elfogadható árú ajánlatunk van, tehát nem sokmindent kell beszélnünk.
Kedves cicmarek!
Amennyiben nekem szerettél volna segíteni a városi szállással, akkor köszönöm. Bevallom szélesen elmosolyodtam...de tényleg, jól esett. Nem volt ma jó napom és te feldobtad.
Megnéztem őket....felhúztam egy harisnyát...no nem a lábamra, hanem a fejemre...és nekivágtam itthon a városnak. Sajnos minden bankot jól őriznek, hát hazajöttem.
Bár csak oda tudnánk menni családommal.
Szóval a jószándékodat nagyra értékelem , de én picit...na jó, sokkal olcsóbbat keresek. Apartmanban gondolkodom. Rengeteg hotelt találtam, és szinte mind meg is felelne, csak hát az árakat biztosan elírhatták .
Egyébként találtam egy lehetőséget a központtól az oldal szerint 2km, az én térképes mérésem alapján 2,5km.
Itt küldöm az oldal címét, hátha valakinek ez tetszene:
Pedig valohol más oldalon még árakat is találtam, azt hiszem nyáron 100euro/4 fős apartman. Csak akkor levelezek vele, ha nem találok közelebbit, és a döntendő címek között lesz.
2,5 km....hmm....nézük csak...talán 40 perc séta? Nem tudom, egyenlőre ezt félre teszem.
Amennyiben valaki már volt itt, vagy hallott róla, azt is szívesen "meghallgatom".
Kedves zicmarek!
Csak annak jeléül, hogy tényleg nem bántólag írtam az előző sorokat.
Csak röviden:
Rákattintottam a hotelre amit küldtél, próbáltam komoly arcot eröltetni magamra és hátraszóltam tanuló gyermekeimnek:
"..gyerekek megvan a szállásunk!...."
Beszaladtak, csak gúvadt aranyos szemük...nem szóltak, csak rám néztek nagy értetlenül.... És leolvastam a tekintetükből...." valami nem stimmel, valami nagy baj lehet apuval".
Majd nevetésben törtem ki.
No, nem akartam senkit fárasztani, továbbra is segítsük egymást, kalandra, Korfura fel...