Hát akkor valószínûleg ezért tetszett ez a szám,mert a Shape Of My Heart címû számot szerettem,de csak most esett le,hogy tényleg hasonlít a refrén !Sebaj! Biztos õk is erre alapoztak,hogy így benne marad az emberben még jobban
Az országos Görög Televizió és Rádió (ERT csatorna) úgy döntött, hogy idén az Euroviziós Versenyben a következõ elõadók közül képviseli valaki a görögöket :
1. Hrispa (Χρύσπα)
2. Kostas Martakis (Κώστας Μαρτάκης)
3. Kalomoira (Καλομοίρα)
Alkinoos Ioannidis (görögül Αλκίνοος Ιωαννίδης, magyarul: Alkinoosz Joannídisz) ciprusi zeneszerzõ és énekes, Nicosiában született 1969. szeptember 19-én. Mûvész családban nevelkedett – festõ édesapja és költõ testvére is nagy hatással volt rá.
Elõször dombolni szeretett volna, de dobtanár hiányában inkább gitározni tanult.
20 éves koráig Nicosia külvárosában lakott. A katonai szolgálat letöltése után Görögországba ment színházi tanulmányokat folytatni. Az Athéni Bölcsészeti Iskolába is felvették, de azt késõbb otthagyta. Sikeresebbnek bizonyult a színházi tanulmányaiban, néhány görög tragédiában fõszerepet is játszott, például az Alkistisban.
23 éves korában rögzítette elsõ albumát, a Stin Agora Tou Kosmou-t (görögül: Στην Αγορά Του Κόσμου, magyarul: A világ piacán) a dalszövegíró és zeneszerzõ N. Zoudiarisszal. A demo az ismert énekesnõhöz, Dimitra Galanihoz is eljutott, akinek megtetszett Alkinoos hangja és úgy döntött, segít neki.
Alkinoos és Zoudiaris következõ albuma, az Opos Mistika Kai Isicha (görögül: Οπως Μυστικά Και Ησυχα, magyarul: Titokban és halkan) aranylemez lett.
1993 és 1997 között gyakran turnézott más mûvészekkel, beleértve az egyik leghíresebb görög énekesnõt, Eleftheria Arvanitakit is. Önálló turnéja is volt.
Ioannidis ritkán ad interjút vagy szerepel tévémûsorokban. A közönség leginkább koncertturnéjain találkozhat vele, amiket minden évben megrendez Görögországban és Cipruson egyaránt.
1997-ben kiadta elsõ saját maga által írt albumát, az O Dromos, O Xronos Kai O Ponos (görögül: Ο Δρόμος Ο Χρόνος Και Ο Πόνος, magyarul: Utca, idõ és fájdalom) címût, melyet a kritikusok is nagyon dicsértek. A lemezborítót az édesapja festette. (Késõbbi lemezein is édesapja munkái láthatók.)
1999-ben kiadta második saját maga által írt albumát, az Anemodiktis (görögül: Ανεμοδείκτης, magyarul: Szélkakas) címût.
2000-ben megjelent egy dupla-albuma, az, Ektos Topou kai Xronou (görögül: Εκτός τόπου και χρόνου, angolul: Helyen és idõn túl), mely élõ felvételeket tartalmaz.
2004-ben kiadta Oi Peripeties enos Proskiniti (görögül: Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή, magyarul: Egy zarándok kalandjai) címû albumát, ami nagyon népszerû lett mind a rajongók, mind a kritikusok körében.
2006. áprilisában egy újabb albummal, a Pou Disin Os Anatolin-nal (görögül:΄Πού Δύσην Ώς Άνατολήν, magyarul: Nyugatról keletre) jelentkezett, melyen ciprusi népdalokat ad elõ Miltiadis Papastamou hegedûmûvész közremûködésével.
(Ha az albumcímeket rosszul fordítottam le, nyugodtan szóljatok. A wikipedián fent volt mindegyik angolul is, azok alapján csináltam. Elõre is köszönöm! )
Stratos: Szerintem jól fordítottál mindent...! Újra egy jó cikk, egy kellemes elõadóról!
Legutóbb geot szerkesztette (2008-01-23 14:37:43), összesen 1 alkalommal
Szia Petro!
Athénban meg vidéken, sok clubban vagy diskoban, évek óta, naponta megy ez a szám.
Nagyon népszerû. Mindig táncolnak rá, amikor ez a szám szól.
Nem véletlen, hogy ezzel fejezte be Sakis a koncertet.
Nekem nem annyira tetszik, lehet hogy azért, mert már túl sokszor hallottam.
Szia Petro!
Athénban meg vidéken, sok clubban vagy diskoban, évek óta, naponta megy ez a szám.
Nagyon népszerû. Mindig táncolnak rá, amikor ez a szám szól.
Nem véletlen, hogy ezzel fejezte be Sakis a koncertet.
Nekem nem annyira tetszik, lehet hogy azért, mert már túl sokszor hallottam.
Nagyon tuti dal, az biztos!
De sajnos, csak ennyi infót tudok róla...
Nem tudod, ki az eredeti elõadó?
És latin betûkkel így van: Loméno pagotó?
És tényleg azt jelenti: "Melt ice cream" - "Olvadt jégkrém"
Persze, ez az eredeti elõadó, a "Ksilina spathia" (Ξύλινα Σπαθιά) együttes.
Latin betûkkel: Liomeno pagoto = Olvadt jégkrém
Nincs sok értelme a szövegének.
Még egy slágerük volt, "O vasilias tis skonis" (Ο βασιλιάς της σκόνης). A por királya.