Engem még nem csípett meg medúza sosem, remélem idén sem fog
Sót vigyetek magatokkal, szúnyogcsípésre hatásos. Mikor elõször mondta a Kedvesem - aki orvos - , nem hittem el. Be kell vizezni az egyik ujjunkat, sóba mártani, a víz miatt ráragad a só s azzal kell dörzsölni. Azt hittem, csípni fog, de nem. Utána többet nem fog viszketni.
Aki fényképezõgépet és/vagy discman-t visz, az vigyen akkumulátorokat és töltõt is
És nehogy úgy járjon, mint tavaély én, hogy megveszi a töltõt az aksikkal (nem is olcsó, nem is gagyi), aztán ott derült ki, hogy az egyik aksi halott.
Itthon is csak a speciális töltõvel sikerült feléleszteni, de csak lámpába lesz jó.
Tehát ajánlom, mindenkinek a bejáratott, már többször használt és töltött aksikat vigye magával!
A nyakpárna engem is érdekel (a felfújós),mert eddig már kettõ lyukadt ki (régebben az utazáskiállításon vettem, de azóta nem találtam sehol). Na ja, a Lufthansa járataink lehet kapni 6 Euróért, de nem bánnám olcsóbban.
Nyakpárna van nekem is, de én valahogy nem szeretem, nekem nem kényelmes. Nehezen tudok buszon aludni, valószínûleg majd megnézem azt az 1-2-3 dvd-t, amit lejátszanak.
Napernyõt vettem Görögországban, azt viszem ki megint
Mennyire lehet összcsukni ezeket az ernyõket? Kell venni hozzá talpat is, vagy elég, ha leszúrjuk a homokba? Látszik, h az Adriára jártam eddig, ott a sziklába meg a kövekbe nem szúrtam le semmit.
Én tányért nem vinnék magammal. Az apartmanokban minden alapvetõ dolog megvan, ami a létszámhoz szükséges.
Kell konyharuha vagy papír törölközõ, mosogató szer és szivacs, fertõtlenítõ szer, toilet papír, fél liter folyékony mosószer és öblítõ.
Nekem van egy mûanyag salátás szettem, aminek a tálkái(4 db) müzlis tálnak is tökéletesek. Ilyet nem tartanak az apartmanokban. Egy mûanyag kancsó 4 pohárral.
Soha nem hagyom itthon: egy éles kés, amivel bármit vághatok. Létszámnak megfelelõ kisebb méretû éles kés.
Ruházat(2 hétre, fejenként): 5-6 póló, egy alkalmi felsõ, melegítõ(ebben utazunk), egy hosszú nadrág(nem hordok szoknyát), 2 rövid naci, fehérnemû 7 napra, 2 fürdõruci, 2 törcsi.
A lányom 10 éves. Neki néhány pólóval többet rakok és legalább 4 rövidnacit és két melegítõt.
Ha valami felmerülne még kérdezzetek.
Finánc, az enyémet össze lehet csukni, pont annyira, hogy ne férjen bele a bõröndbe
Le lehet szúrni a homokba, Görögország homokos partjainál ez bevett szokás.
Csutek, köszönjük a hasznos listát. Éles kés bent van, kicsi kések is, én azért viszek kanalat-villát is. A kávémat a saját bögrémbõl szoktam inni ( ezért azt is viszem ), s mivel a görögök nem nagyon esznek levest - ezt itt olvastam valamelyik topicban -, ezért tettem be a 2 mélytányért.
Ruházat o.k., egy alkalmi(bb) nekem is van bent. Én háromnegyedes nadrágban utazom, de a melegítõ is jó, sokan abban utaznak.
Napernyõt én viszem, bár lehet ott is kapni.
Szúnyogirtót viszek, naptejet is, fürdõszobai dolgokat (tusfürdõ, sampon, balzsam, fogmosó cuccok, stb).
Nekem szükséges a hosszú út miatt a zene, ami 3 cédét és egy discmant jelent, plusz elem és hozzá való töltõ.
Fontos a fényképezõgép (volt már rá példa, hogy itthon hagytam).
Némi gyógyszer-csomag, a legalapvetõbbek.
Mobiltelefon és töltõ hozzá.
Én itt vettem telefonkártyát, s jó ha van legalább egy toll és némi papír, ki tudja hol kell pl a busz-menetrendet felírni
Én csak az alapokat írtam le. Sokan túlzásba esnek a ruházattal kapcsolatban. Én is jártam így. Busszal mentünk, teljesen megtömtem a nagy táskámat és a felét sem viseltem. Nem telik sok idõbe átmosni a ruhákat, fölösleges cipelni. (sokat kempingeztem, megtanultam)
A fényképezõgép, kamera, mobil, stb egy külön fejezet. A gyógyszer készlet, tisztálkodó szerek, stb alapvetõ. Erre gondoltam nem térek ki külön. Mindenki az igényei szerint.
Hárman vagyunk: egy nagy bõrönd és egy közepes méretû bõrönd, és egy napernyõ. Ezek mennének a csomagtérbe. A buszra a következõt vinnénk: egy lágy falú hûtõtáska(ital+ kaja), egy strandtáska(pléd, párna és estére meleg cucc a buszra), és a férjem hátitáskája(kicsi). Sok????