Mi tavaly június végén voltunk Sidariban. Sajnos szinte minden nap esett az eső, nem volt olyan meleg, mint Parálián. Én elég sokat fáztam. A víz az nem volt hideg. Pénteken az utolsó nap is esett az eső, és délután meguntuk átutaztunk Paráliára ott sokkal jobb volt az időjárás, és néhány napot még ott töltöttünk. Az előttünk lévő turnusnak viszont nagyon jó idő volt. Remélem idén máshogy lesz, és nektek is, és nekünk is jó időnk lesz.
Meleg lesz nagyon 32-37 fok minimum a tenger meg 24-25 fok környéke Párás meleg van olyankor.
Tudjátok ezt így előre valakinek garantálni a mai megváltozott időjárási rabszódiáknál már szerintem nem igen lehet.Az én meglátásom,hogy már ehhez is szerencse kell.Vegyünk példát ami "gyönyörű" tavaszunk alapján...
És ez a változás globális és nem csak minket v.Görögországot érinti.Ha szerencsém van nyaralok,ha peches vagyok szívok mint a torkos borz...és őszölök,vagy esik az eső. Tény csak egy lehet: a remény,hogy mákom lesz és jó periódust fogok ki. Hisz mint én "öreg" látom,hogy nincsenek normális évszak váltások már 2000 óta. Reálisan nézve nagy gondok vannak a klímaváltozással és annak következményeivel.Olvassuk,lássuk érzékeljük...Sajnos!!
Igen előre nem lehet látni majd milyen idő lesz.. Ezt csak akkor tudod meg ha odakerülsz és kint leszel:) De én remélem nem lesz eső.. ÉS egy csodás nyaralásban lesz élményem:) És imádkozom, hogy ne legyen eső..
Na és még tegyük hozzá, valamiért Zöld szigetnek hívják Korfut.
Tavaly bennünket nem zavart az eső. Az ottani vendéglátónkat megkérdeztük, hogy egy kicsit délebbre leutaztunk a szigeten ott nincs eső, itt meg minden nap van, hogy lehet ez. Állítólag az Albán hegyek miatt van, valahogy a leszálló ág, ott csapodik le Sidari és környékén.
De be kell vallanom egy alkalom kellett hozzá, és én is beleszerettem.
A barátnőm, még nem volt a szigeten, de remélem jobban fog tetszeni neki, mint Kréta, ahol már nyaralt.
Nekem sok hely tetszett a szigeten, de Paleokastritsa a kedvencem.
Paleokstricán tud valaki olyan Quad, vagy robogó kölcsönzőt, amienek van internetes honlapja?
És még azt szeretném kérdezni. kérni, ha valaki megy Június 19 előtt Korfura az tudna nekem quad, robogó bérléssel kapcsolatos árakkról információt adni?
Csak az érdekel, hogy helyszínen mennyiért lehet bérelnií és lehet-e elkudni. Mert én összehasonlítanám, hogy az előfoglalás ugyanannyiba kerül, neadj isten drágább-e.
Örülnék, ha valaki tudna majd sms--t váltani velem ezel kapcsolatban, vagy mailt.
Jut eszembe még egy kérdés a Hotel Paleokastritsában volt már valaki?
Tavaly mikor voltál Korfun Sidariban? Én idén június 25.-étől megyek 1 hétre.. Remélem pont nem akkor lesz esős az idő, mert akkor sok mindent nem lehet majd csinálni.. Szép időt szeretnék, hogy egy felejthetetlen nyaralásban legyen részem:D
Isti pont azt akartam írni, bánja a fene az esőt. Tavaly 2 hetet töltött egy fiatal házaspár a Nikosban, és ők azt csinálták /megnéztem busszal mentek, ők is úgy voltak/, fogták magukat és béreltek autót. Biztos nem lehetett drága, mert több napon keresztül ott állt az autó. Elindultok Korfu felé, és tapasztalat arra mindig jobb idő volt. A szigetnek amúgy is kell lehetőséget adni, és felfedezni. Nekem nagyon megteszett, és most is abban az időpontban júni végén mennénk, ha nem lenne érettségi és diploma, csak ezmiatt megyünk augusztusba. Félórás, órás esőt meg még a szálláson is ki lehet birni, aztán jön a nap és ezerrel fog sütni.
Amit mi még élveztünk, hogy hatalmas hullámok voltak a tengerben néha olyan erősen fújt a szél.
Persze ez is egy megoldás Csak nekem pl nincsen jogsim és egyedül megyek:D
Mindenképpen szeretném felfedezni a szigetet.. Kérdés elég lesz-e erre a 7 nap.. Szerintem nem, főleg ugy nem, hogy szeretnék menni pár fakultatív programra is..
Hát ha nem egész napos esőzésről van szó akkor tényleg ki lehet bírni:D Utána meg olyan meleg lesz, hogy megdöglesz:) Még magasabb lesz a páratartalom..
Hmm.. Esőben fürdeni, biztosan klassz élmény lehet.. Főleg mert ahogyan hallottam a víz olyankor még melegebbnek tűnik:)