Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3706
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140530 Üzenet linkje2010-06-22 10:07:48  Válasz a #140513. hsz-ra

Annyira azért nem vészes a helyzet icon_biggrin.gif Korfun egyik kígyó marása sem halálos.
# 3707
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140541 Üzenet linkje2010-06-22 10:24:04 

Akkor jó megnyugodtunk:Dicon_biggrin.gif

Lenne egy olyan kérdésem Korfun mi az amit érdemes megnézni persze az útikönyvekben szereplő helyeken kivül?icon_smile.gif Melyik az a partszakasz, halászfalu stb amit érdemes megnézni?icon_smile.gif Amit semmiképpen ne hagyjon ki az ember:) Kinek mi az ami a legjobban tetszett...

Előre is köszönöm!!

# 3708
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140546 Üzenet linkje2010-06-22 10:49:56 

Megnyugtatásul Gégé kígyóját siklónak "becézik" ami jobban fél tőled,mint te őtőle.
Siklóknak nincs méregfoguk,rémhírnek kiválóan megfelel.Ez senkit ne riasszon vissza a Pantokrátor-hegység megmászásától.
Ha lenne is mérges kígyó ezen a helyen, azok sem veszélyesek,mert amikorra te észreveszed a "bestiát" az mán lenn nyaral Kavosban...
A turista útvonalakat miattunk, meg a szemetet a hegységbe elrejtő szemetes autók miatt nagy ívben kerülik... icon_confused.gif
Szomorú,de a környezet védelme még görögben,különösen a szigeteken még nem érte el a helyzet magaslatát,illetve magaslatokba hordják a rengeteg szemetet.Ezt sajna Lefkadán és Krétán is tapasztaltam.A folyékony nagyrésze pedig csőhálózaton a tengerbe ürül...
Sajnos nem sok szennyvíz derítővel találkoztam egyik szigeten sem, ahol jártam,pedig kocsival sok helyre "betévedtem" akarva-akaratlanul.
A szigetek elszemetesedése sajnos meg igaz és folyamatos. icon_confused.gif

# 3709
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140548 Üzenet linkje2010-06-22 11:12:16 

Megnyugtattatok (homloktörölgetős emotion), kicsi lány minden állatot összeszed, jött már haza békával a zsebében, valamelyik nap pedig néhány rózsabogarat szedett elő a kis hátizsákjából... icon_smile.gif)
# 3710
Mulike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140550 Üzenet linkje2010-06-22 11:19:00 

Sziasztok!
Szombaton utazunk Sidariba, ezért kérem a segítségeteket. Az Alexis Apartmanházban fogunk lakni, de érdeklődésemre azt mondta az utazási iroda, hogy címet nem tud adni, mivel a településen nincsenek utcanevek. Legalább valamilyen paramétereket lehetne tudni róla, hogy kb. merre van, vagy mihez közel....... Milyen a szálláshely minősége?
Van-e a faluban nagyobb bevásárlóközpont ?/olcsóbb élelmiszer reményében kérdezzük/
Alapvető élelmiszereknek mennyi az ára a supermarketekben? /kenyér, vaj,.../
Melyik tavernában érdemes gyrostálat enni, vagy netán menüt?/hány euró?/
Hol lehet bankkártyával fizetni, esetleg van-e pénzautomata?
Várom a tapasztalatokat, amit előre is köszönök.

# 3711
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140553 Üzenet linkje2010-06-22 11:31:35  Válasz a #140546. hsz-ra Előzmény #140546

A korfui hüllőkről kígyókról az index,Korfuról fórumán Pulipáta tudna mesélni. Ő nagy szakértője ennek a témának icon_biggrin.gif
# 3712
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140556 Üzenet linkje2010-06-22 11:38:13 

atosz írta:
Megnyugtatásul Gégé kígyóját siklónak "becézik"...

Kedves Atosz,
ez a mondat nagyon ütős! Szegény Gégé. icon_lol.gif icon_cry.gif

A viccet félretéve...
@Isti,
egyet tudok mondani: beszámolók, beszámolók! Olvasgass. icon_smile.gif
Vagy nyisd meg a google maps-ben Korfut és kalandozz benne!

@Berili,
cuki lehet a kicsilány'! icon_biggrin.gif

# 3713
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140559 Üzenet linkje2010-06-22 11:42:37 

Isti26 írta:

Lenne egy olyan kérdésem Korfun mi az amit érdemes megnézni persze az útikönyvekben szereplő helyeken kivül?icon_smile.gif Melyik az a partszakasz, halászfalu stb amit érdemes megnézni?icon_smile.gif Amit semmiképpen ne hagyjon ki az ember:) Kinek mi az ami a legjobban tetszett...
Előre is köszönöm!!

Én ha tippet adhatok,hogy mit érdemes megnézni Korfun, akkor írhatok egy közhelyet,ha kocsid van és időd van, akkor mindent ami útba esik.Sok helyen még eltáthatja az ember a száját mert nagyon szép.Ez független attól,hogy az útikönyvek mit írnak,persze ők a leglátványosabbakat emlegetik-logikus.Direkt nem emelek ki semmit,mert ha érdeklődő és természet szerető vagy, akkor nem fair csak egy pár helyet kiemelni.
...és persze az még csak nekem tetszett,de nem biztos,hogy neked is fog.
Ami az ottani BKV-val tisztességesen elérhető azoknak a száma elég kevés és behatárolja az időbeosztás.Népmese kezdetű az ottani közlekedés:hol volt,hol nem van... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 3714
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140564 Üzenet linkje2010-06-22 11:54:15  Válasz a #140556. hsz-ra Előzmény #140556

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 3715
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140573 Üzenet linkje2010-06-22 12:27:02  Válasz a #140556. hsz-ra Előzmény #140556

Kedves Geot!

Nem ütős ez a mondat,mert egy mérges fajt jegyeznek a herpetológusok Korfun,a homoki viperát, ami mint nevében benne van, nem érzi magát otthon a Pantokrátor sziklás, köves, élelemben szegény vidékén.Birkával,kecskével, amit ott még egy két idős görög kihajt azokkal nem táplálkozik.Marad egy két rágcsáló és madár faj amivel a siklók megbirkóznak. De ez a faj is erősen ember kerülő. icon_wink.gif
Én nem hallottam egy kígyómarásról sem Korfu szigetén.

# 3716
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140590 Üzenet linkje2010-06-22 13:25:19 

Nem hagyott békén ,hogy hol terjedt el ez a vipera fajta görögben,hogy megnyugvása legyen aki Korfura megy.Megtanáltam: Paros ill Antiparos szigetén akad belőlük,de nem emberbarát fajta.Nem is csodálom... icon_biggrin.gif
Ki az az állat aki kedveli a spray szagú,melegben lábszagú csendet nem kedvelő lényt... icon_biggrin.gif icon_confused.gif

# 3717
Nagymaya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140596 Üzenet linkje2010-06-22 13:45:53 

Szia Isti!

Én ajánlom Afionast. Nekünk talán ez tetszett a legjobban. A fotóim között találsz pár képet róla. Érdemes betérni egy helyi tavernába. Mi ott reggeliztünk. Csodás kilátás mellett enni egy finomat, hmmm. Aztán pedig lesétáltunk az öbölbe. Túracipő, vagy legalább kemény talpú papucs ajánlott! Érdemes autót bérelni, és a kis falvakba betérni. Az ottani hangulat magával ragadó.

# 3718
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140609 Üzenet linkje2010-06-22 14:41:59 

@Berili,
cuki lehet a kicsilány'! icon_biggrin.gif[/quote]

Atosz, tényleg az... egy tünemény... kivéve, amikor este későn pakolok ki a hátizsákból és az erdei séta során összeszedett, vagy a mamánál összegyűjtött "élőlényekbe" akad a kezem... Volt már konyhaszekrénylakó csigánk, amit kb. 2 hét után találtam meg. icon_biggrin.gif

Gégé, az Index fórumot 978-980 oldalig elolvastam és próbáltam memorizálni, emlékeztem is a kígyókra, csak hogy megint feljött a téma, újból kicsit kirázott a frász. icon_wink.gif

# 3719
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140610 Üzenet linkje2010-06-22 14:42:45 

@Berili,
cuki lehet a kicsilány'! icon_biggrin.gif[/quote]

Atosz, tényleg az... egy tünemény... kivéve, amikor este későn pakolok ki a hátizsákból és az erdei séta során összeszedett, vagy a mamánál összegyűjtött "élőlényekbe" akad a kezem... Volt már konyhaszekrénylakó csigánk, amit kb. 2 hét után találtam meg. icon_biggrin.gif

Gégé, az Index fórumot 978-980 oldalig elolvastam és próbáltam memorizálni, emlékeztem is a kígyókra, csak hogy megint feljött a téma, újból kicsit kirázott a frász. icon_wink.gif

# 3720
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140611 Üzenet linkje2010-06-22 14:43:22 

Bocsánat, valamit nem jól csináltam... biztos kitöröltem az idézet elejét is... Bocsi... icon_redface.gif ráadásul kétszer is... icon_redface.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 247 248 249 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu