Sziasztok! Csatlakozom hozzátok, mi is gyerekekkel megyünk, a 17 hónapos és a 4 éves kislányainkkal. Amikor a nagyot elsőnek vittük, akkor 6 hónapos volt. Minden flottul ment, Horvátország - Trogir, aztán következő évben Sibenik és Rab, majd csatlakozott a kisebbik lányunk és volt Dubrovnik és Rab sziget. Igaz, soha nem főszezonban voltunk, hanem inkább augusztus 20 után és szeptemberben. Nem volt semmi gond, Dubrovnik egy kicsit fárasztó volt, de inkább a nagynak, mint a kicsinek. Szóval én is azt mondom, neki lehet vágni, megfelelő felkészültség mellett. Jah, a nagyobbik 1,5 évesen volt velünk Tunéziába is, simán bírta a repülőt, ő imádott mindenkit, és mindenki imádta őt. Nagy buli amúgy gyerekekkel nyaralni, igazi kalandos, szép emlékek. ( A gyerek imádja magát nézegetni a nyaralás képeken)
Amit az előttem szólók írtak lefoglalásra nálunk is működött. Matrica ragasztgatás, mesekönyv, hangos könyvek, esetleg DVD, ovis zenék, én bedobtam egy olyan mágnes táblát is amire rajzolsz, lehúzod és újból tudsz firkálni, egy darabig az is működik, bábok és a most olyan divatos picurka állatkák, polly pocket babák, gondolom ez fiúknál működik transformersben, verdákban stb. Ezekben az apró játékokban az a jó, hogy kis helyen is elfér. A partra is lehet vinni, mert csak lemosod és kész. Különféle rágcsik, és italok. Pihenés időközönként (és tényleg nem kell órákra megállni, 10 perc és mindenki ki van cserélve))))na ne értsétek félre!) Kispárnák, "alvós" babák mellettük a kocsiban...de ezeket leírtátok. Még a gyógyszeres csomaghoz annyit, hogy én szoktam venni az OTIPAX nevezetű fülcseppet, vény nélküli és nagyon jó az egész családnak. Füldugulás, nyomás, gyulladásra is tökéletes.
Én azt mondom, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek is jó a tengerparti nyaralás. És azt hiszem Szirom írta, hogy a hozzáállása a szülőknek fontos, ebben egyet értek. Nem szabad begörcsöltetni a gyerekeket arra, hogy úúúúúú mennyit fogunk utazni, szépen lazán,nyugodtan, akárcsak a nagyihoz mennénk, vagy egy közeli helyre, el kell indulni és kész.
Nekünk is volt anno kétszer repülős nyaralásunk Korfun; a gyerek hét hónapos, majd másfél éves korában. Óriási élmény volt számunkra, a gyerek is nagyon élvezte. De láttunk ekkor is, és más alkalommal is, hogy a szülők hisztije kikészíti a gyereket..., hozták az otthoni formát, gondolom. Az utazásra fel kell készülni, gyerekkel és nélküle is.
Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek milyen drága odakint a pelenka és a nedvestörlő a gyereknek?Tegnap felhívtam a Travel Service-t,és azt mondták hogy nem vihetek a gyereknek külön poggyászt,így a mi csomagjainkba kell bepakolni az ő cuccait is.Nem tudom,hogy fogunk kijönni a 40 kg.-ból
Azt hiszem,hogy csak a peluson,a nedvestörlőn és a játékokon lehet helyet és súlyt spórolni.Van esetleg olyan játékötletetek,ami kis helyet foglal és a tengerparton és a hotelban is használható?A gyerkőc 21 hónapos.
Előre is köszi a segítséget!!
Érdeklődni szeretnék,hogy szerintetek milyen drága odakint a pelenka és a nedves törlő a gyereknek?Tegnap felhívtam a Travel Service-t,és azt mondták hogy nem vihetek a gyereknek külön poggyászt,így a mi csomagjainkba kell bepakolni az ő cuccait is.Nem tudom,hogy fogunk kijönni a 40 kg.-ból
Azt hiszem,hogy csak a peluson,a nedvestörlőn és a játékokon lehet helyet és súlyt spórolni.Van esetleg olyan játékötletetek,ami kis helyet foglal és a tengerparton és a hotelban is használható?A gyerkőc 21 hónapos.
Előre is köszi a segítséget!!
Zsu
Szia!
Mivel otthon a közvetlen környezetemben nincs pelenkás gyerek, az ottani árakhoz én nem tudok viszonyítani.
Viszont itt Athénban pont a hétvégén nekem jutott a feladat, hogy beugorjak egy kis boltba Pampers pelenkát venni egy ismerős másfél éves kislányának. Egy csomag 4-es méret (talán valami aktív, vagy mi ) 12 euró valamennyi cent volt.
Nedves törlőkendő itt is rengeteget lehet kapni, mi az egyik itteni üzletlánc gazdaságosát szoktuk venni, ami 1,75 eur/80 db...
De a Nivea, meg a hasonlók kisebb kiszerelésben 3-5 euró körül vannak, ha jól emlékszem.
Nem tudom, mikor utaztok, de ha legközelebb boltban járok, megnézhetek pár árat konkrétan.
Sőt ha megírod, mekkora méretű, milyen fajta, stb. micsodákat használtok, megnézem azokat...
#1611232011-05-04 15:03:01 Válasz a #161120. hsz-ra
Kedves Petros!!!
Nagyon köszönöm a segítséged előre is.Zakynthosra megyünk Július 1-én.
A gyerkőc 10,5 kg,és a Pampers pelenka nagyon megfelel nekem.Ezt bármelyik kisebb boltban is megtudom venni,vagy csak a nagy áruházakban?Most,gondolkozom,azt sem tudom,hogy Zakin van-e egyáltalán valamilyen üzletlánc.Na mindegy csak akpok valahol pelust!
A nedvestörlő mindegy milyen végülis,itthon Neogranormont használok,de a célnak bármilyen megfelel szerintem!A pelenka ára hasonló mint itthon,csak azt nem tudom,hogy hány db van egy csomagban?
Nagyon köszönöm a segítséged előre is.Zakynthosra megyünk Július 1-én.
A gyerkőc 10,5 kg,és a Pampers pelenka nagyon megfelel nekem.Ezt bármelyik kisebb boltban is megtudom venni,vagy csak a nagy áruházakban?Most,gondolkozom,azt sem tudom,hogy Zakin van-e egyáltalán valamilyen üzletlánc.Na mindegy csak akpok valahol pelust!
A nedvestörlő mindegy milyen végülis,itthon Neogranormont használok,de a célnak bármilyen megfelel szerintem!A pelenka ára hasonló mint itthon,csak azt nem tudom,hogy hány db van egy csomagban?
Üdv:Zsu
Szia Zsu!
Azt nem tudom, milyen multik vannak Zakintos-on, de ha jól sejtem, Lidl tutira van...
Amúgy minden kisebb-nagyobb szupermarketben lehet ilyen dolgokat kapni, efelől nyugi !
az a Pampers, amit én vettem egy olyan kisebb féle csomagban volt, de mint mondtam, nagyon nem vagyok képben ezen a téren...
De megnézem, ha nem felejtem el és a törlőkendők közül is párat, amolyan irányadónak...
#1611312011-05-04 16:39:56 Válasz a #161120. hsz-ra
Szia!
Én úgy emlékszem, a pelenka is és más bébicuccok kifejezetten drágák voltak kint. Gondolok itt bébiételre, babatejre, ilyesmire (nekünk ez nem jelentett gondot, mert kocsival megyünk, de néztem azért). Ez a 12 euró nem lenne rossz tulajdonképp, de kérdés, hogy mekkora csomag. Esetleg http://www.lidl.gr (nem egyszerű rajta eligazodni, így első blikkre nekem nem is ment), de neked talán igen. Vagy esetleg Petros biztos átlátja, és lehet, hogy ő tud kinti hiperek honlapjait is (itthon elég jól fent vannak az árak).
Játék: kisvödör, kislapát, homokozócucc ára nem volt vészes, többször is vettünk kint. A parton nálunk nagyjából ennyi kellett a gyerekeknek. Labda jól jöhet még, de az mondjuk nálatok is jól megoldható egy felfújható strandlabdával, könnyű is, összehajtható is. Kisfiú vagy kislány?
#1611332011-05-04 17:36:56 Válasz a #161132. hsz-ra
Szia!
Én azt tudom neked mondani,h játékot ne nagyon vigyetek,csak olyat ami nélkül nem tud meglenni sírás nélkül....Kint olcsók a gyerekjátékok!
Azt érdemes kint megvenni!
Ami biztos ,h nagyon drága a naptej...a gyerekre való magas faktorú pedig főként!!
Üdv-Mylo
#1611342011-05-04 17:59:40 Válasz a #161132. hsz-ra
Hidd el, hogy a parton a homokozó cuccon kívül nem fog más játék kelleni. Amikor a kicsi ekkora volt, akkor nálunk szerintem kisautók voltak még, párat a kézipoggyászba is bedobhatsz. Volt még egy Thomas utazós szett is, de az mondjuk jó nehéz (kocsi elbírta), meg pár könyv, de talán újság vagy kinyomtatott mese is jó, hogy mesélni tudj este, ha szoktál. Még a kedvenc plüss jött aludni, de más szerintem nem (kocsiban még meselemezek voltak). De úgy egyébként mindig van kavics, kagyló, toboz, akármi, ami leköti a figyelmüket. És amire én nem is gondoltam, de a kedvencek a minden apartmanban megtalálható csipeszek voltak, na, azokat pakolászta a kisvödörbe be-ki, csíptette mindenhová, ahová csak lehetett. Mi nem sokat tévézünk, de néha jól jött, hogy általában találtunk görög rajzfilmeket, nem zavarta őket, hogy nem értik. Még egy apróság: vannak ajándékos jégkrémek, kb. mint a Kinder tojás, no, azok az apró kisautók, spongya bobok, akármik, amik azokban voltak, még mindig megvannak.
Kaja: nekünk igazából délben kellett bébiétel, mert mi, felnőttek akkor nem nagyon ettünk főtt ételt (inkább gyümölcsöt vagy egy giroszt), de végül is a tejpép lehet még alternatíva hirtelen, meg a kinti joghurtok, amik nem is drágák, és a sima vagy a gyümölcsös is nagyon bejött. Péksütiket, pitákat, kenyereket is szeretik, a partra jól jöhet egy-egy darab ezekből. Kekszek se voltak vészes árban. Ha fogsz főzni, akkor a zöldségek is klasszak és olcsók. Este mi éttermezünk általában, de külön kaját a kicsinek nem kértünk, vagy a nagyobbal osztoztak, vagy a miénkből kapott. Simán hoztak neki még egy tányért és csemegézett abból, ami a legszimpatikusabb volt neki. Sült krumplit mindig kér, húsokból válogat, halat nekünk mind a kettő nagyon szereti. Bőven elég volt így még tavaly is, amikor a kisebb 2,5 éves volt. (salátát, gyümölcsöt azért nem mondom, mert őrület, de nem esznek belőle, pedig már mindent, de talán annál is több mindent megpróbáltam).
Babakocsit akkor a súly miatt nem is visztek?
És naptejből ajánlom a Babé 50+-ost, még csak meg se pirultak vele sose, de fehérek sem maradtak, nálunk nagyon bevált. Az első napokban én is azt szoktam használni.
Még valami: nekünk volt mosható úszópelusunk, akkor nem kell egész csomag eldobhatót vinni.
#1611742011-05-05 15:22:34 Válasz a #161134. hsz-ra
Szia Szirom!!
Köszönöm,jó ötletet adtál.Azért nem gondolkozom kinti játékvásárlásban,mert azt is valahogy haza kell hozni és a súlykorlátozás miatt nem vehetek akármit.Persze biztos veszek majd apróságokat,de nagyobb dolgot inkább itthonról vinnék,hogy már figyelemmel kísérhessem a bőrönd súlyát.Viszünk babakocsit,mert az nem tartozik bele a poggyászba,és a beszállásig velünk lehet.Gondolkoztam még a kengurun is,de ha nagyon meleg lesz,akkor az apja biztos nem fogja a hasán cipelni.
A naptejet én is Babét használok.Gondolom kell vinni valamilyen szúnyogírtót is.
Viszont megkérdezhetem hogy milyen kimosható úszópelust használtok?És abból hány darabot kell vinni szerinted?2-3?
Eddig csak eldobhatót használtunk.
Vaterán és ilyen helyeken is sok van, ha szoktál ott vásárolni. Nálunk egy ilyen volt, meg egy kicsi csomag eldobható. Utóbbi is kellett, mert nem mindig száradt meg a mosható (frottír a belseje). De mondjuk kettővel azért már elvagytok szerintem.
Babakocsi azért jó, hogy lesz nálatok. Nekünk nem kengurunk volt, hanem egy ilyen, ebben oldalra ültetve simán el lehet vinni egy 2-3 évest is (bár 18 hónapos korig írják, de 20 kg körül van a teherbírása, ha jól emlékszem):
Esti séták végén jöhet jól akármilyen hordozó, ami elfér a táskádban is akár, meg ha macskaköves, lépcsős helyen vagytok esetleg, ahol nehezen megy el a babakocsi.
Játék: háát, a homokozószettet legfeljebb nem hozzátok haza.
És kérdezted a szúnyogriasztót: mi igazából sose voltunk szúnyogos helyen, de akik igen, azok azt mondják, hogy az itthoni nem az igazi, kint kell venni.