Én is kétszer voltam Korfun, egyszer egy, másodszor két hetet, de még mindig visszahúz a szívem Mikor 1998-ban voltunk, /mi júliusban), barátnõmék meg szeptemberben, majdnem mindig esett nekik az esõ. Hát kifogták. De szerintem ez csak szerencse kérdése, az idõjárást nem lehet kiszámítani. Az én elvem: ha szeptemberi nyaralásról van szó, minél délebbre, így szerintem is Kréta jó dötés lehet. De abban igazad van, hogy elvileg oktber közepéig is mindenhol még jó meleg van Görögben.
Szerintem az idõjárás manapság elég lutri mindenhol.... Idehaza is azt mondták, hogy csak két hét jóidõ lesz, ahhoz képest...
Én is úgy voltam Korfun, mint te Csak én asszem 96-ban és 2000-ben. Idén is oda mentünk volna (Paleokastritsára), ha páromnak nem jön közbe munka
Én 2000-ben szept. 18-27-ig voltam É. Görögországban. Még az esti órákban is 30 fok körül volt a hõmérséklet. Csak a hazaindulás reggelén volt kicsit hûs az idõ. Mire indult a busz, az újonnan érkezõk vígan strandoltak.
Az sem merült fel bennem soha, hogy megélek olyan júniust, amikor be kell kapcsolnom a fûtést. Az idén ez is megtörtént.
Sziasztok.
Az idén Sartira esett a választásunk a barátainkkal. Azért választottuk, mert ez lesz az 5. görög utunk, és a jubileumot szeretnénk egy számunkra még ismeretloen helyen ünnepelni.
Szeptember 15-én utazunk. Remélem jó idõ lessz.
Ígérem végig fotózom majd az utazásunkat és az elkészült képeket közkincsé teszem az oldalon.
Mindenkinek ( aki mégnem volt ) jó nyaralást kívánok
üdv Andreas27
Szia Gabikak! Nemrég jöttem meg Krétáról,valóban nagyon jó választás,bár én csak a nyugati oldalon voltam,meg délen a Libiai tengernél.Ez is bõven sok volt 11 napra.Ha erre az oldalra mentek-mert fontos tudni,hogy Kréta tul nagy ahhoz,hogy ennyi idõ alatt az egész szigetet bejárd,tehát választani kell Nyugat,kelet,vagí dél - szóval ha nyugat,amit semmi esetre sem szabad kihagyni az a Balos laguna,Elafonissi, Chania és Rethymno városa valamint nagy élmény Santorini is,bár egyesek azt mondják,olyan rövid idõre,amennyi egy ilyen fak. kirándulás,nem érdemes elmenni.Én azért nem hagytam ki,nem is bántam meg.Julius elején voltunk itt,és 2 napig olyan rossz idõ volt,hogy nem lehetett fürdeni se.Ilyenkor kell jegyet venni egy távolsági buszra,és városokat látogatni!.eZT NEM ÉRDEMES CSAK ÖNÁLLÓAN SZERVEZNI, igy közvetlenebb az élmény! Jó utazást, jó képeket,követni fogom,hogy mit választottatok -persze,csak ha felteszed!-
Egyetértek Miskolciutas-sal.
Krétára ennyi idõ nem elég, nagy a sziget sok látnivalóval.
Legalább ketté kell választani Kelet és Nyugat Krétára.
Az idén Kelet-Krétán voltam +Szantorini. A Líbiai-tenger sem maradt ki . Jövõre úgy néz ki Nyugat Kréta lesz, de Szantorinit akkor sem fogom kihagyni.
Tavaly is ilyen tájban kezdõdött meg a találgatás, ki hova utazik. Lassan elkezdhetnétek ide írni, mit terveztek 2007-re!
Míg a legtöbben most a Karácsonnyal vagytok elfoglalva, mi tegnap döntöttõnk a görög nyaralásról, de akadályok léptek közbe, így ma egész nap keresztbe-kasul tervezek és böngészema netet lehetõségek után.
Szeptemberben a régen áhított Karpathosunkra szeretnénk utazni, már kiválasztottam a szállást is, meg idõpontot, januárban szerettük volna lefoglalni, de most gondok vannak vele, mert ugyanis egész Nemetországból nem repül sehonnan máshonnan gép Karpathosra, csak Düsseldorfból. Így a München-Düsseldorf repülést magunknak kell megoldanunk, ami nem kis plusz költség és az idõpontoknak is össze kéne illeniük. De mivel Karpathosról visszafelé csak este 11-kor landolnánk Düsseldorfban, így már nincs vissza gép Münchenbe, így ott kellene még egy éjszakát is foglalni valahol. Ez mind rengeteg plusz költseg és macera. Most nagyon szomorú vagyok, mert valószínûleg emiatt mégsem utazunk oda.
De mivel a kollégák szabadságolása miatt, csak szeptember elsõ két hetében utazhatok, illetve október közepétõl, így nem akrok máshova utazni Görögországba, mert eddig is sokat utaztunk szeptemberben és az a tapasztalatom, hogy akkor már nagyon kiszámíthatatlan, szeszélyes az idõjárás. Szóval, ha nem jön össze Karpathos, akkor talán Szicíliára vagy Szardíniára fogunk utazni, mert mindeképpen legalább annyira délen kell feküdnie a helynek, mint Karpathos (így még Rhodos és Kréta is szóba jönnek).
Andi
Mi újra Fourkára megyünk, augusztus végén. Mondhatjátok, hogy sok hely létezik még Hellaszban, de a gyermekeim még nem jártak ott. Már megterveztem a kirándulásokat is. Egyetlen hely van ahová másodszorra is visszamegyünk, a Meteorák. De a többi kirándulás célpontja ismeretlen számunkra.
2007 nyara azóta elgondolkodtat, hogy hazajötem Korfuról augusztus végén. a helyek lehetõség határtalan, de a szívem visszahúz vagy az idei Korfura vagy a korábban 2szer látott Paráliára
de persze Rodosz is szóba jöhetne de akkor már mostantól koplalnom kéne rá és spórolni, hogy élni is tudjak kinn
így a legvalószínûbb az olcsó, de mulatságokban gazdag Parália
azt hiszema a leendõ útitársaimnak is és pénztárcujuknak is ez fog majd a legjobbna feküdni
az ídõpontot részemrõl korábbra tervezném július elejére vagy már június végére
egyszer megkéne már nézni milyen a hangulat a nagy fõszezon elején
meg épp záróvizsga után szerintem épp nagy tombolhatnékom lene
remélem mindenki jövõre oda tud utazni ahová igazán szeretne és azzal akiket igazán szeret !!!
de nem is csalódsz bene soha ugye?
Parália az alap... ott hangulat mindig garantált
ha nekünk sem jön össze túl sok pénz vagy jobb ötlet új helyre akkor
visszatérünk mi is a gyökerekhez
még lenne így is hely a környéken mit meg tudnánk nézni
pl: Szalonikibe vásárlással egybekötött túra, valaki még mindig nem látta Athént közülünk oda én is visszamennék bár mikor nem számít milyen messze lenne, meg Skiathos is kimaradt még eddig
szóval progi lenne bõven akkor is
Sziasztok! Mi tavaly Toloban voltunk nyaralni. Nagyon tetszett. Az idén is mennénk szívesen Görögországba, csak nem igazán tudjuk melyik részére. Tudnátok olyan helyet ajánlani, ami nagyon, de még megfelel a mi kis "diákpénztárcánknak"? Nekem eszembe jutott Korfu. Csak ott sem tudom melyik része... Elõre is köszi! mexx
Énis Korfut javasoltam volna, mert autóval is elérhetõ és nagyon szép hely, de Korfunál még olcsóbbanjönnek ki az észak-görög üdülõhelyek. Én személy szerint nem favorizálom annyira õket, nekem más a hangulatuk, mint az eldugottabb helyeknek. De tény, hogy a legolcsóbbakközé tartozik Stavros, Vrasna, Asprovalta (ezek egymás mellett vannak) illetve Paralia, ami egész máshol van. Sorolhatnám még....
Hát Mexx én is Korfut ajánlanám. de oda mégha el is jutottál pénzileg, kb. ugyanannyi költõpénz is kell
nekünk tavaly össze is jött de nem fog minden évben
így volt ez 2004 és 2005ben is meg jövõre is így lesz szerintem
elõszõr nézd meg szárazföldön az északi részét azal érdemes kezdeni, majd utána jöhet a többi része és végül a szigetek
szépen lassan megismerni minden területet