Azt mondták az irodában, hogy a buszon lévő idegenvezető fogja elmondani a fakultatív programokat. Amikor megérkezünk lesz egy körséta Sartiba és egy welcome koktél mellett fogja ismertetni a kirándulásokat. Állítólag van kalózhajós kirándulás, kék laguna megnézés és szamáron való szamaragolás) Mi is július 13-án megyünk az Aeolus-sal , csak még nem lehet tudni a pontos buszindulást és azt mondták, hogy ott helyben fogják elosztani -a Sokratis ház bulajdonosa- a szobákat. Reméljük jó lesz.
#1280592010-03-07 12:33:05 Válasz a #128052. hsz-ra
Bocs,hogy beledumálok,tavaly mi is Zantén voltunk az Aeolus-szal és az idegenvezető Bakos Tamás volt,másnap minden fak.ot elmondott.Az idegenvezetés szlovákul és magyarul folyt,de szerintem jól volt megoldva.Először magyarul mondta,hova is érünk,mi a nevezetesség stbstb,utána szlovák hölgy folytatta a szlovák utasoknak,majd tovább mentünk és igy ment egész végig,mindenki türelmesen végighallgatta az egészet,nem volt zavaró!
#1280612010-03-07 12:38:06 Válasz a #128059. hsz-ra
Köszi a választ, igazából pont erre voltam kiváncsi, hogy akkor nem csak szlovákul van az idegenvezetés. A szlovák turisták jó fejek? Ők abszolult nem beszélik a nyelvünket? Zante-n hol voltatok, melyik apartman?
#1280692010-03-07 13:54:42 Válasz a #128061. hsz-ra
Szerintem nem lehet általánosítani: a szlovákok közt ugyanúgy van jófej és nem jófej, mint a magyarok között, vagy bármilyen nációnál.
Nekünk eddig nem volt túl sok jó tapasztalatunk az aeolusos buszos úton, mert abszolút az "örüljetek, hogy megtűrünk titeket a buszon" érzés volt - de legalább piszok gyorsan odaértünk mindenhova a sofőröknek hála.
Egyszer repültünk velük (Bp-ről), akkor semmi ilyen nem volt, vélhetően azért, mert nem voltunk összezárva egy napig. Nyaralás alatt meg az erkélyen/folyosón köszöngetésen kívül úgysincs sok közünk egymáshoz.
Nyelvtudás: hogy tudnak magyarul vagy sem, azt csak ők tudják. De a mi útjainkon kevesen szólaltak meg anyanyelvükön kívül máshogy, hiába próbálkoztunk angollal és némettel is. És nekünk volt olyan telepített idegenvezetőnk is, aki nem beszélt magyarul. (Mondjuk engem nem zavart, de értelemszerűen van, akinek szüksége lenne rá.)
A fakultatívokat jó esetben első nap délután, rosszabb esetben másnap mondják el. Többet nem tudok róluk, mert egyszer próbáltuk - és soha többet nem is szándékozom (se velük, se más magyar irodával). Így már a tájékoztatót sem szoktam meghallgatni.
#1280712010-03-07 14:03:25 Válasz a #128069. hsz-ra
Sziasztok!
Egyetértek Pontikos-szal.Nem lehet mondani azt senkire,hogy szlovák-turista,angol-turista,magyar-turista,egyszerűen TURISTA és EMBER-legfőképp,s mint ember,igy mindenki másképp viselkedik,mint már azt irtam valahol,de ez itt off,mint az is,hogy Zantén a Vasso-ban voltunk Laganason-elnézést! Ha van még kérdésed Cicmarek,nézz át a Zakynthos-topicba.Nekünk soha nem volt semmi bajunk a szlovákokkal,nagyokat mosolyogtunk,ha véletlenül összetaliztunk egy tavernában azokkal,akik a szomszédaink voltak 1-1 apartban!
#1280742010-03-07 14:23:25 Válasz a #128071. hsz-ra
Köszi-köszi a válaszokat. Olvasgaton a zakynthos topikot is.
Holnapig kell döntenem, Ibusz v Aeolus. Nehéz a döntés, árban közel ugyanúgy jönnék ki, mondjuk 40e több az Aoleusz. Ibusz 7nap és alkudj akció, míg Aoleusz 12nap 1fő ingyen akció.
Az Ibuszról nem olvastam még rosszat, és tavaly velük utaztunk, így ez is befolyásolja a döntésem. Na még van 1fél napom hogy olvasgassak, talán megjön a döntés is. Vélemény? Ki mit választana?
#1280982010-03-07 18:11:59 Válasz a #128097. hsz-ra
Hogy mennyire döntés képtelen voltam, így a Neckermann-nál foglaltam on-line. Zakynthos - Alikanas - 1hét. Nagyon jó kedvezményeket adott, a kiállítás, on-line.....miatt.
Köszönöm a hozzászólásaitokat. Megyek a Zante topikba.
Ibusz irodával kapcsolatosan kinek mi a tapasztalata? Milyen akciók vannak amikről tudtok?
Nem igazan vágom ezt az alkudj akciót? Ebben az akcióban én szabom meg az árat?