#1796322012-02-18 17:22:35 Válasz a #179623. hsz-ra
Mediterraneo, nem könnyű a kérdésed. Igazából én sem tudnám megmondani, a kettő közül melyiket válaszd - bár én Kefalónián még csak kétszer egy napot voltam. Harmadik esélyes nincs?
#1796342012-02-18 18:07:24 Válasz a #179632. hsz-ra
Szia Pontikos!
Háááát, nem lenne nehéz találni harmadikat
Most ide-oda billeg a mérleg Lefkada és Kefalonia között, többnyire attól függően, hogy éppen melyikről olvasok
Szerencsére szeptemberig bőven van idő, július előtt szállást sem akarok foglalni. Szóval határidő nem nyomaszt.
Viszont a saját döntéképtelenségem bosszant
Aszem a legjobb az lesz, ha tovább gyűjtögetem az infókat, nem törekszem a döntésre, aztán pihentetem egy kicsit az egészet és majd megbeszélkük a párommal melyik legyen a nyerő.
#1796392012-02-18 18:48:35 Válasz a #179634. hsz-ra
Medi!
Most igazából "csak" arról kell döntened, hogy melyik szigetet lásd hamarabb, melyik legyen sorban a következő. Biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb mindkettőt látni fogod.
Mi tavaly - először - autóval vágtunk neki Görögországnak , így kihasználva az autó előnyeit mindent látni szerettem volna. Így jött a döntés, hogy pár nap Thessaloniki után egy hét Parga és egy hét Lefkada legyen + hazafelé Meteorák. Igazából Pargából is kimaradt pár dolog és Lefkadaból is.
Ha nem szeretsz visszatérni már látott helyekre, jobb ha egy helyet teljes mértékben kimerítesz.
#1796422012-02-18 18:58:23 Válasz a #179639. hsz-ra
Szia Relax!
Pont azt érzem én is, hogy mindkettőre sort kell keríteni, idén az egyik, aztán lehet, hogy jövőre Dodekán sziget lesz (idén is majdnem az lett), és aztán majd a másik. De ki tudja, lehet, hogy belezúgunk a Jón szigetekbe.
És persze pont amiatt, hogy tudom, mindkettőre el fogok jutni, nem annyira drámai a helyzet
Még az indulás napján is lehet változtatni a célon, hiszen pont ez az autó előnye. És útközben bárhol meg lehet állni. Pl. Pargát mindenképpen szeretném megnézni, de még nem világos, mennyi időt tudunk rászánni.
Majd kialakul.
#1796442012-02-18 19:02:45 Válasz a #179634. hsz-ra
Szia!
Ne nyomasszon a döntésképtelenség, én is napról napra újabb helyekbe szeretek bele. Ha mindkét sziget tetszik, akkor idén egyik, jövőre másik. Vagy tényleg jön a nevető harmadik.
Mi még nem tudjuk, hogy alakul ez az év, így mindig a pillanatnyi kilátásoknak megfelelően változnak a tervek is. Vsz. gyors döntés lesz elő- vagy utószezonban.
És, ha már Lefkada, akkor legyen szó arról is: sok és zajos nyaralóra számíts Nidriben és a "híres" partokon (pl. Katsiki, Kathisma), de amikor mi voltunk, zsúfolt volt pl. Ag. Nikitas és Aghiofili is. Természetes árnyékban nekünk sajnos nem nagyon volt részünk - persze lehet, mindenhová rossz napszakban érkeztünk. S ha Lefkadát választjátok végül, Meganissit ki ne hagyjátok!
Gondolkoztam közben a 11 napon is. Igazából én bárhol el tudnék tölteni annyi időt, de pl. ha a közeljövőben nem terveztek erre a környékre visszatérni, akkor én Kefalóniát választanám mondjuk 9 napra, és 2 napra átmennék Lefkadára. Ha visszanéztek hamarosan errefelé, akkor meg oly mindegy.
#1796452012-02-18 19:33:21 Válasz a #179644. hsz-ra
Pontikos, milyen időszakban voltatok Lefkadán?
Július közepéig és szeptemberben szerintem tök élvezhető, nyugi van, a strandokon sincs tömeg és normálisan lehet közlekedni, parkolni... pedig én is utálom a tömeget. Az augusztus az ultra durva...
Meganisit én is imádom, annyira érintetlen... Szerintem, ha jut rá idő, érdemes átmenni, csoda szép!
Július közepéig és szeptemberben szerintem tök élvezhető, nyugi van, a strandokon sincs tömeg és normálisan lehet közlekedni, parkolni... pedig én is utálom a tömeget. Az augusztus az ultra durva...
Aug. vége-szept. eleje. A görög (és egyéb) főszezonon kívül.
És, ha már Lefkada, akkor legyen szó arról is: sok és zajos nyaralóra számíts Nidriben és a "híres" partokon (pl. Katsiki, Kathisma), de amikor mi voltunk, zsúfolt volt pl. Ag. Nikitas és Aghiofili is. Természetes árnyékban nekünk sajnos nem nagyon volt részünk - persze lehet, mindenhová rossz napszakban érkeztünk. S ha Lefkadát választjátok végül, Meganissit ki ne hagyjátok!
Persze ,hogy sokan vannak, mert ezeket a gyönyörű helyeket mindenki látni szeretné
Meganisi-re menetrend szerinti komppal mentetek át? Vagy hajókirándulás kapcsán? Én úgy tervezem, hogy ha visz oda komp, akkor a robogóval együtt , és azt a kis szigetet is körbejárnám.
Aug. vége-szept. eleje. A görög (és egyéb) főszezonon kívül.
Nem túl jó hír
Beszámolókban is azt olvastam, hogy eléggé sokan vannak...
#1797112012-02-20 10:40:29 Válasz a #179678. hsz-ra
Köszi. Azért gondoltam robogóval, mert gyalog azért eléggé necces körbejárni a szigetet.
Mediterraneo: Viszont azt is nézd, hogy pl.: Porto Katsiki, Kathisma ,Egremni ,stb. elég nagy strandok, tehát a tömeg is eloszlik. Agios Nikitas viszont az előzőekhez képest kicsi, ott sokkal jobban érezhető a zsúfoltság.
Itt van egy Lefkadás oldal, szerintem nagyon jól el lett kezdve, csak kár ,hogy nem lett befejezve. :S Lefkada.hu
#1797142012-02-20 11:14:35 Válasz a #179711. hsz-ra
MaciG! Kicsit sajnálom, hogy Milos beach nem került rá erre az oldalra (pedig megörültem neki, mert mi is szívünkbe zártuk a szigetet). Érdemes az előzőekhez hozzátenni, hogy Agios Nikitas tényleg apró, de gyalog elérhető onnét Milos, ami hatalmas, szerintem talán nem is tud zsúfolt lenni.
#1797152012-02-20 12:26:13 Válasz a #179711. hsz-ra
Szia MaciG!
A Lefkada.hu be lesz fejezve tavasszal, májusra kb.
Tavaly sajnos nem volt időm foglalkozni vele, emiatt hiányos még, csak az alapdolgok vannak fent, de idén felturbózom a tartalmát. Ezzel kapcs. kérek majd segítséget tőletek, fórumosoktól is.
Készül egy másik oldal is közben, hasonló lesz, mint a Lefkada.hu, csak egy másik kedvenc jón-tengeri sziget áll majd a középpontban...
#1797272012-02-20 17:55:11 Válasz a #179711. hsz-ra
MaciG, a zsúfoltságról annyit, hogy nagyrészt szubjektív dolog, lehet, hogy ami az egyik embernek szellős, az a másiknak már nyomasztóan zsufi.
Persze mi bogarasak vagyunk és szeretjük a tengerzúgást hallgatni az emberi zsibongás helyett, de ez a mi bajunk, majdcsak lesz rá megoldás, hiszen strand van bőven.
Az is bíztató, hogy tavaly a Milos-i strandokról olvastam, hogy némelyik zsúfolt, aztán meg pont az volt üres, amelyikről azt írták, hogy tiszta Siófok.