Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 256 257 258 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Casmir | #171776 Üzenet | 2011-08-02 14:34:08 | Válasz a #171487. hsz-ra
icon_smile.gif))
Látom, idén is sikerült rengeteg szép képet készítenetek.icon_smile.gif))

(nem jártam erre mostanában...icon_sad.gif! ezért kérdezem)
Láttatok újat és maradandót, az elsőhöz képest?
(bár akkor korlátozott volt a közlekedésetek. idén is?)
  Kónyu | #171831 Üzenet | 2011-08-02 21:32:12 | Válasz a #171776. hsz-ra Előzmény #171776
Casmir!
Ha nekem szólt a kérdés, volt sok új felfedezés, és pár régi kedvencet is meglátogattunk. Ugyanúgy mint tavaly, idén is másokkal közösen béreltünk autót pár napra, de a maradék napokon is feltaláltuk magunkat, pláne, hogy gyarapodtunk egy helyi baráttal, akivel többször is kimentünk a tengerre halászni-horgászni (sajna a nagyhal elmaradt, de azért egy bőséges halvacsorányi tengeri herkentyűre vendégei lehettünk). És ugyanő elvitt egy pár turistamentes helyre is, mivel a gyerekkorát a szigeten töltötte a nagyapjánál. De egyébként sem vagyunk unatkozós fajta, többek közt tettünk Poros kikötőjétől egy szép kánikulai túrát a sziget legöregebb kolostorához (a szorostól több mint 10 km oda vissza, egyebekkel együtt majdnem 20 km volt a penzum), ahol jéghideg ásványvízzel, egy tányérka édességgel és hűtött ouzoval vendégeltek meg icon_smile.gif Hát mit mondjak - jól esett a déli 40 fokos hőségben! Aztán ráadásnak vezetőnk körbekalauzolt a területen, és elmesélt minden fontosat a régi és az új kolostorról, és az itt élő egyetlen pópáról. És szomorúan vettük tudomásul, hogy a hatalmas vendégkönyvben egyetlen magyar beírást sem találtunk icon_sad.gif Mi azért ott hagytuk a kezünk nyomát icon_smile.gif
Ha nem hozzám szólt a kérdés, akkor sorry a meséért!
  Annesz | #171970 Üzenet | 2011-08-04 07:47:55 |
Sziasztok!15 nap és itt se vagyunk! icon_smile.gif Utazott valaki mostanság Kefaloniára Grandtoursal? Kb. hány óra az út?
  Casmir | #171974 Üzenet | 2011-08-04 08:58:21 | Válasz a #171831. hsz-ra Előzmény #171831
OFF
De!
Neked szólt a kérdés...és pont erre voltam kíváncsi!icon_smile.gif
Örömmel olvastam soraidat.icon_smile.gif)))))))

Az hatalmas élmény lehetett, hogy a helyi újdonsült ismerős elvitt turista mentes területekre....gondolom, csak csónakkal megközelíthető partszakaszra?
Irigykedem, de csak jóindulatból.icon_smile.gif

Nem mindenki olyan megszállott túrázó, mint Ti, valószínű ennek köszönhető, hogy a vendégkönyvben nem találtatok magyar bejegyzést.
Na meg, ne felejtsük el, a szigetet tavalyig elég csekély létszámban látogatták honfitársaink.
(számunkra szerencse, hogy még most sem olyan sokan)

Hogy érzitek, visszajáró vendégek lesztek, vagy most már jöhet újabb Görög terület?
ON
  Kónyu | #172019 Üzenet | 2011-08-04 12:39:07 | Válasz a #171974. hsz-ra Előzmény #171974
Erre nagyon OFF a válasz, ezért privit küldök.
  Marcsigrand | #172386 Üzenet | 2011-08-07 18:09:43 |
36 fok Kefalonián mindenkit várunk erre a vadregényes szépségű szigetre:)
  Marcsigrand | #172387 Üzenet | 2011-08-07 18:12:05 | Válasz a #171505. hsz-ra Előzmény #171505
Szia Szeptemberbe ismét 15 € lessz a robogóicon_smile.gif
  Miskolciutas | #172540 Üzenet | 2011-08-08 20:36:43 |
Sziasztok Miskolcról!Hát,ujra itthon,aki kérdezne szivesen válaszolok,de hosszabban csak néhány nap múlva tudok megnyilvánulni,szervezni kell az itthon elmaradt dolgokat!Képek feldolgozás alatt...-
Grandmarcsi!A megbeszélt cikket elküldtem,remélem átment!
  Kónyu | #172628 Üzenet | 2011-08-09 16:38:24 | Válasz a #172540. hsz-ra Előzmény #172540
Érdemes elolvasni - katt ide!
  Miskolciutas | #172981 Üzenet | 2011-08-12 19:49:52 |
Mi hajnal 3-kor indultunk Miskolcról és másnap délben 1 körül értünk Skalara...ez marhára hosszú út...de nagyon kényelmes buszunk volt,mint irtam.
Visszafelé rosszabb volt,de mindig igy szokott lenni.
Kefalonia nagyon szép,nekem sokkal jobban tetszett,mint a többi Jón-sziget-nagy örömmel mondhatom el,hogy már mindegyiken voltunk!Nekem zöldebbnek tetszett,mint Korfu,pedig azt szokták a zöld sziget névvel emlegetni!Hajózni nem voltunk,ez már nem fért bele a hétbe,igy sem tudtunk annyi időt tölteni egy helyen,mint szerettünk volna.Kimaradt néhány strand azok közül,amiket választottam...időhiány!
Mindenesetre/Afrika nagyvadjai mintájára/ kiválasztottuk a BIG 5-öt a sok csodás part közül:ezek a következők:
Skala partja
Tourkopodaro
Petani
Mirtos
Antisamos
Nem tudnám őket rangsorolni,a maga nemében mindegyik Nr.1!És mindegyik olyan uj élményekkel ajándékozott meg,ami vagy először érintett meg az életemben,vagy ...
Skala-a nyaralófalu partja-aprókavicsos,viszonylag gyorsan mélyül,közepes uszástudással már élvezhető!A tisztaságára nincs szó!Az,hogy áttetsző,olyan meglepő,hogy uszás közben szemüveg nélkül látom a halakat magam körül!
A délnyugati-Argostoli felé eső-végén lévő sziklás rész volt a kedvencünk-itt sekélyebb részek is voltak,a sziklák miatt szinte mindig csendesebb,simább volt a vizfelület-prima volt itt úszni!Többféle különleges halat láttunk,ugy 2 méterre a parttól!!!!És nem snecikre kell gondolni,.nem volt ritka a 20-25 centis hal sem!Itt láttunk 2 sünt a sziklára tapadva...nyugalom,béke mindenhol!3 kis zárt öblöt képeznek a sziklák,ide le lehet szurni a napernyőt,és csendben élvezni az életet.Általában 2-3-4 pár volt egy-egy öbölben,még ez nem volt zavaró,elfértünk!Ha több ember jött,akkor továbbmentek,mert tovább is volt két nagyobb öböl,egészen a Mouda beachig lehetett menni,keresni zavartalanabb helyet.Engem 2-3 csendes fürdőtárs nem zavar,itt pedig mindenki csendes volt.Valahogy a hely is adta ezt!Nagy rajongója vagyok Sarti partjainak,nem is szándékozom megtagadni ezt-de Skala partja felülmúlja!!!
Ha valaki nem bérel kocsit,és nem megy fakultativra,vagy nem olyanra,ahol jó strandokat lát-bár azt mondom ezt NE TEGYE!-akkor is egy csodás strandot látogathat egy hétig!!!!!Helyben,a falu strandja eddig csak Pargan volt ennyire jó...
Tourkopodaro-az egyik albumban láttam a képét,és egy prosiban is egy kis képet róla,de csak a szigettúrán tudtam meg az idegenvezetőtől,Marcsitól,hogy mi is ez és hol van...Lassitól nem messze,Makris Gialos strandja mellett,a Costa-Costa beach szomszédságában.A Costa-costa is szép strand,sziklák tövében,nagyon finom kavics,tiszta kék-zöld simogató viz és bulis,mozgalmas sporteszközös part...majd egy szikla után folytatódik a strand,de az nyugisabb,inkább görögök használják...aztán egy átjárhatatlan vadabb rész után következik a Tourkopodaro-kép az albumban-ez egy keskenyebb,kicsi strand egy félsziget két oldalán,és a félsziget egy hatalmas sziklaképződmény,erről kapta a nevét-Töröklábnyom/Forrás:Marcsi!/A viz itt is ájulás...a partnál szinte fehéren világit,beljebb simogató türkiz,zöldes,majd világoskékre vált...Már 1 méterre a parttól halrajok uszkálnak,és követtek beljebb is,érdekes volt!És a legérdekesebb az volt,hogy ugy tűnt,ez a part egy sokcsillagos bungalow hotel magánstrandja!Legalábbis csak a hotelen keresztül lehet megközeliteni.Igy nem volt más hátra,flegma angol turistának álcáztuk magunkat és rohadt unott arccal levonaglottunk a partra!Itt lepotyogtattuk a cuccunkat két napágyra,majd bementünk a vizbe!Kicsit izgultam,ki ne dobjanak,de nem törődtek velünk!/A férjem vérszemet kapott,mondta,maradjunk itt vacxsorára is!/Nagyon szép volt a viz,és a kis félsziget másik oldalan olyan ,hogy szinte elvágólag zöld és kék...ha valaki megy:a zuhanyalá állva olyan kép készült rólam,hogy tőlem jobbra zöld a tenger,balra kék...itt kicsit hasonlit Krétán a Balos lagunához...és ehhez egy gyönyörű kert,pázsit virágok...roppant szépen gondozott és izléses környezetben...foly.köv.
  Miskolciutas | #173204 Üzenet | 2011-08-15 14:39:45 |
Folytatás:
Petani:környezetét tekintve hasonlit a Myrtoshoz:ez is nagy magasságú sziklák által határolt lassan mélyülő öböl,hosszan kanyargó út fezet le hozzá a hegyről.Már ez magában is csodálatos volt.A viz kissé másabb,mint ott,és szerencsénk volt olyan hullámzást kifogni,ami látványában felejthetetlen ,de még neccesen "fürödhető" volt./Na ,azért az igazsághoz tartozik,hogy támadt halálfélelmem!A part jobb oldalán a nagy hullámokat sokan "meglovagolták",nem tudom másképp mondani-próbáltuk ellesni a technikát,sikerült is.Mikor pillanatra elcsendesedett,akkor kellett befutni,és felugrani az első nagyobb hullámra.Ez eddig sikerült is.Aztán már a többi hullám simán felemelt..csak elkövettem azt a hibát,hogy szétnéztem.Akkor komolyan megijedtem.Mert,mikor az első hullám leengedett,a következő meg előttem volt,akkor én két hatalmas hullám között voltam a vizben,és előttem is mögöttem is csak vizet láttam!Soha nem voltam még ilyen helyzetben,a maga nemében csodás volt,de én féltem,inkább sürgősen "kivitrettem " magam a vizzel!Sokan játszották ezt a vizben,és kintről nézve nem is tűnt annyira veszélyesnek,mint benn.Itt szélesebb a part,ahogy a nagy hullámok kifutnak,csodaszép fehér vizszőnyeget hagynak maguk után.És amikor visszahúzódnak,görgetik a hófehér köveket,és az egymáshoz koccanó kövek hangja keveredik a tenger morajlásával!Hát,ez az,amit órákig lehet hallgatni!Petani is nagy strand.A középső része ottjárttunkkor nagyon hináros volt.A tenger már harcolt a növényzettel,jó sokat kilökött magából,igy a köves parton puha tengerifű szőnyegen mentünk...de nagy része pont a parti hullámokban volt.Az elszáradt tengerifű sötét,barnás szinű volt.A nagy hullámokban a nagy mennyiség miatt teljesen leszinezte a tenger vizét.Közelről valósággal sötétbarna volt a hullám,mintha kakaó hullámzott volna...ilyet sem láttunk még.
A part hátsó része már keskeny partos,a sziklák meredeken a part mellett végződtek!Ez is csodálatos volt,mert délutánra a nap a hegy mögé került,igy a sziklák árnyékában az addig melegedő,langyos köveken feküdtünk,a tenger hullámai térdig hűsitették a lábunkat.Igy hallgattuk a kövek és a tenger zenéjét:koccanást,morajlást,zúgást,gyöngyözést...
Az,hogy mesésén tiszta,és áttetsző a viz,azért nem irom,mert ezeken e helyeken ez alap.
  Melus16 | #173217 Üzenet | 2011-08-15 17:11:54 | Válasz a #173204. hsz-ra Előzmény #173204
Hú, ez a leírásod nagyon jól sikerült, már szinte ott láttam magam..
Még, még...
  Miskolciutas | #173226 Üzenet | 2011-08-15 18:53:57 |
Antisamos:amikor már azt hittem,hogy a kristálytiszta viz a csodás sziklás környezettel már nem tud ujat mutatni,akkor -szerintem jókor-jutottunk el Antisamosra.Ez a sziget é-i részén van,ami egy kicsit másabb,mint a déli...valamiért dúsabb,bujább itt a növényzet,nincsenek kisült hegyoldalak,amik azért a kis földnyelven előfordulnak.Egyébként is olyan jó a felvezetés...Sami városábol,ami egy klasszikus kikötőváros sok-sok árbócos vitorlással,kévázóval,pipás öreg göröggel a székeken,szóval Sami városából egy "mellékutca" vezet Antisamos beachra...amúgy görögösen,egy kartonlapra ákombákom kézirással felvésve a strand neve,egy görbe nyillal mutatva.A folytatás is ilyen autentikus:fakorlátok az ut mellett,mert széditő szakadékok szegélyezik,ks sok-sok kecske...több kilátó-pihenő van kialakitva,ahol le lehet állni,görög viszonylatban elég nagyok 4-5 kocsi is kényelmesen elfér.Egy ilyennél volt szerencsénk nagyon közelről-kb1-2 méterről- végignézni,hogy mennek le ezek a kecskék a meredek domboldalakon...A kilátókról először a Sami öböl melletti partokat láttunk,és mivel itt is voltak fürdőzők,azt hittük,ott van Antisamos,és oda igyekszünk.Ám nem igy volt.Később néztük a térképen,hogy egy kis félsziget déli oldalára kell fordulnunk...
Antisamos egyszerre jól kiépitett beach és természetes közeg.A magasból nézve az a különbség az eddigiekhez képest,hogy nem fehér sziklafal veszi körül,hanem dúsan zöldellő hegyek.Az ut ugyanugy kanyarog,és az autók ezeken a kanyargó utakon a zöld lombok alatt parkolnak...mi is itt álltunk le.Egy kanyarnyit gyalogoltunk a napernyőnkkel,és lent a parton láttuk,hogy ugyanolyan fehér kövek vannak itt is,mint Petanin.Már rájöttünk,hogy ezekre a kövekre nem is kell gyékény...a napsütés kellemesen felmelegiti,de nem égetnek.Viszont pompásan felveszik a test alakját,nagyon kényelmes feküdni rajtuk!A tenger itt háromszor döbbentett meg minket.Először mikor szemből végignéztünk rajta.Egy olyan part ez,aminek az első 1-2 métere teljesen áttetsző,vagyis a fehér kövek és a hullámzó viz miatt fehér pöttyös felülete van.Majd a következő 2-3 méter zöldes-törkizes szinű,majd egy elég intenziv királykék szin,egészen az öböl végéig...persze rögtön bementünk úszni.Csendes volt a viz,jól úszható és benn láttuk,hogy ez a három terület élesen elkülönithető...aztán felvettük a búvárszemüveget,és ugy mentünk be.Én még ilyet nem láttam!A fehér kövek szabad szemmel is láthatóak voltak,a zöldes szin a tenger szine lehetett,mert ott homokos part volt a viz alatt...és a királykék egy viz alatti szakadék...tökéletesen látszott,ahogy nagyon hirtelen mélyül az eddig is mély viz,vagyis egy hatalmas tenger alatti szakadék kezdődött,és sok-sok méterig követhető volt,ahogy mélyül és mélyül...és mi ott úszkáltunk,ahol ez a hatalmas mélység kezdődött alattunk.Félelmetes látvány és érzés volt!!!/Nem vagyok jó a távolságok becslésében,de Marcsi mondta később,hogy a Hermes ház kacagva elfért volna benne!/Persze halak,kockásak,csikosak,stb...ahogy már lenni kell!
Én kicsit megrémültem ettől a mélységtől,nem is mertem nagyon beljebb úszni."Nem mintha nem lenne mindegy,hogy 5 vagy 50 méter van alattam"-szokták mondani,de most rájöttem,hogy nem mindegy...félelmetes érzés volt,hogy akkora szakadék van alattam...szóval elmenten felderiteni a strandot.Azt kell mondjam,jó izlésű hely...persze szokásos napenyő-napágy sorok,de azon kivül csak egy kellemes beach-bár,ami nagyon jól illet a környezetbe!És,tisztaság!
  Miskolciutas | #173263 Üzenet | 2011-08-16 10:03:50 |
És az utolsó "nagyvad",a Myrtos...mi ugy jártunk,hogy a Navaggion nem tudtunk kikötni,mert nagyon hullámzott,Porto katsiki mellett elhajóztunk,és Egremni volt az első,ahol a viz 1,5 %-os tej és ultrmarinkék tempera keverékére hasonlitott és mi fürödtünk benne...de az egy hajóut része volt,igy csak 40 perc extázisra emlékszem belőle...ezért is voltam biztos,hogy erről a szigetről nem mehetünk el ugy ,hogy legalább egy fél napot ne töltsünk el a Myrtoson!Egészen különleges itt a tenger!
Lehet vitatkozni,hogy melyik szebb,és ki mondta,hogy ez a part a világ 10 legszebbje közé tartozik,meg minden ilyesmiről...egy biztos:ott töltöttünk közel 5 órát,és ez alatt azt vettük észre,szinte állandóan változik a tenger szine!Ahogy ereszkedtünk le a hurkosan kanyargó lélegzetelállitó hegyi uton,már azt láttuk,hogy szinte minden "huroknál" változik a szine.Korán érkeztünk,még a hegy árnyéka boritotta a partot,szerencsénk volt végignézni,ahogy néhány perc alatt beragyogja a nap!Egészen életrekelt a part,felragyogott a zöld ,a fehér sziklák,a parti kavicsok,és ez a különleges opálosan világoskék viz...Aztán,ahogy a nap változtatta helyét,mindig más megvilágitásba került...legszebb dél körül volt,mikor leggyilkosabban süti a nap a partot -és az embert is-ahogy a hihetetlenül kék vizen apró ezüst csillagok szikráztak!Nehéz volt eldönteni,hogy nézzünk,vagy fürödjünk?!
Kaptunk kóstolót a hullámzásból,de a part bal oldalán lecsendesedtek ezek,és kiválóan lehetett uszkálni.Itt van egy -messziről kicsinek tűnő-embernagyságú barlang,ahová benyúlik a viz is.Kellemes hűvöset ad,a köveken jól esik a fekvés,és közben lehet hallani a tenger morajlását...a déli verőfényben jól esett kicsit megpihenni itt.
Dél körül már nagyon sokan jöttek-bár nagy a part,eloszlik a tömeg is-,szerintem jól jártunk,hogy korán reggel indultunk,mert délután már nem láttuk volna a napfény játékát...azt tudom mondani,aki ott van a szigeten ebből a Big5-ből azért kettőt-hármat látni kéne!!!
/És ,ha valaki nem bérel kocsit,motort,legalább egy fakultativ keretében a Myrtost nézze meg!Bizony Isten nem kapok részesedést a kirándulásokból,csak sajnálom azokat,akik egy hétig velünk voltak és nem látták ezeket a csodákat!/
  Melus16 | #173271 Üzenet | 2011-08-16 10:56:47 | Válasz a #173263. hsz-ra Előzmény #173263
Ezek után, már magyon fenem a fogam a képeidre! icon_wink.gif
Lesznek?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 256 257 258 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu