Le tudnád írni nekem, hogy pontosan milyen adatok kellenek a macedónok nyomtatványára? Szerintem ezzel az infóval sok fórumozónak segítenél, akik ezután indulnak útnak.
Szia Anita!
Szerencsére van nálam egy elrontott példány.
Tehát: Vezetéknév, keresztnév,születési dátum,útlevél szám,nemzetiséged, lakóhelyed (ország), rendszám, melyik városban laksz?
Aki akarja, annak beszkennelem és elküldöm emilben.
Le tudnád írni nekem, hogy pontosan milyen adatok kellenek a macedónok nyomtatványára? Szerintem ezzel az infóval sok fórumozónak segítenél, akik ezután indulnak útnak.
Szia Anita!
Szerencsére van nálam egy elrontott példány.
Tehát: Vezetéknév, keresztnév,születési dátum,útlevél szám,nemzetiséged, lakóhelyed (ország), rendszám, melyik városban laksz?
Aki akarja, annak beszkennelem és elküldöm emilben.
#1046252009-06-15 20:42:18 Válasz a #104609. hsz-ra
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban infót, engem is érdekelne, hogy mi van ha nem macedóniának megyünk kifelé?
Mi ugyanis nem macedónia elkerülése végett megyünk bulgáriának, hanem mert ott is eltöltünk a tengerparton pár napot. Emiatt nem lesz ilyen papírkánk...
Akkor ugye jogtalanul kérnék hazafelé... De ezt, hogy fenébe magyarázzam el a macedón határőrnek???
#1046582009-06-15 23:54:04 Válasz a #104596. hsz-ra
Ha majd sikerül a száraz kenyéren átrágnod magad, légyszíves nézz bele az útleveledbe, hogy a Macedonok tettek-e bele pecsétet belépéskor.
Ebből kiderülne a nagyérdeműnek, hogy mi van akkor, ha csak visszafelé akarnak macedon területre lépni.
Aki kocsival jön: Macedóniában a határon figyelje hogy pecsételnek e az útlevélbe és kérjetek regisztrációs papírt, ahányan vagytok, a kilépésnél ugyanis akinél nincs papír (ami egy sajtfecni, ki kell tölteni a nevet stb) azt vissza akarják fordítani, mint minket is, és pénzt vagy piát, kávét stb-t kell adni a határőröknek.
Rohadékok,d irekt nem pecsételnek az útlevélbe és papírt sem adnak, hogy a kilépésnél lehúzhassanak.
Amúgy kánikula, tenger, napfény, kalimera mindenhol....nincs jobb hely ennél a világon
Illetve ami esetleg magyarázatot ad, hogy miért találták ki a papíros módszert:
Figyelmeztetések
A Külügyminisztérium általános (terrorizmus, járványok, egészségügy stb.) utazási tanácsai és figyelmeztetései
Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy az ország utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.
Hírek, információk, ajánlások
Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy a mecedóniai határokon megkövetelik az utasbaleset-biztosítás meglétét. A szkopjei magyar nagykövetség javasolja, hogy az országba beutazók, illetve azon átuzók még elindulás előtt kössék meg biztosításukat!
Macedónia a 90 napot nem meghaladó, turista célú tartózkodás esetére vízummentes be-, illetve átutazást biztosít a Magyar Köztársaság állampolgárai számára az ország egész területén. Ennek megfelelően magyar állampolgárok érvényes útlevelük vagy - 2008. október 3. óta - érvényes személyi igazolványuk birtokában, vízummentesen utazhatnak Macedóniába.
Akik a héten indulnak, nagyon jó utat, és szép időt kívánok!!!!