Mi 2001-ben voltunk Thaszoszon, körbejártuk a szigetet, de a belsõ tóról mi sem tudtunk. Azt hiszem még egyszer el kell mennünk. Skala Potamian volt a szállásunk, de nekünk nagyon tetszett ez a kis öböl, imádtam a jó meleg vizet, a lassan mélyülõ, homokos partot, a körülöttem úszkáló halrajokat, a sziklák élõvilágát, ahol 1-2 órahosszát is elnézgelõdtem búvárszemüveggel, annyira lekötött a sokszínû látnivaló. Igen, egyszer vissza fogunk menni.
Sziasztok!Holnap indulunk Thassosra és ma derült ki,hogy nem szerdán,hanem kedden Utazási iroda(érd:Domi tours)közvetitette az utat Bella toursos út,és Domi elszúrta az idõpontot!Még jó hogy ma mentem be az uti okmányokért és nem holnap,amikor elment a buszunk! !Vigyázni kell mert ha nem figyelünk,itthon maradunk!Inkább mostantól nézzenek hülyének,de 3Xmegkérdezem mielõtt lemaradnék!
ha jól nézem aug.11-én indulsz. Irodával mész, vagy saját szervezésben, és a szigeten belül hova?
Szia!
Két hetes idõtartamra, egy utazási irodán keresztül foglaltam szállást (kb.50 euró/nap) 2 felnõtt, és 2 gyermek számára. Szegedrõl éjszaka 2 óra körül indulunk személyautóval, és várhatóan 15 körül (magyar idõ szerint) Skala Potamiaba leszünk. A program már összeállt, megpróbáljuk minél tartalmasabban eltölteni a nyaralásunkat.
Szia Andi!
Örülök, hogy tetszett a keírás. Ha mentek még Thassosra, akkor tényleg menjetek el a hegyi túrára. Ha ügyes leszek, akkor talán a héten sikerül pár kedvcsináló képet is felrakni
Andi
Sziasztok.Én nem bántani akartam Thasos-t de pl az ipsariosra vezetõ út valami katasztrofa motorral,néha tolni is kellet a vizátfolyások által mart lukakban.Korfun a Pandokrator-ra pl aszfalt út van,Lefkdán szintén mindenüt aszfalt van.
Majd elfeledtem, Aliki és Paradisos beach között van egy exmárvány bánya.Na ott a tenger csinált egy természetes medencét a márványfalba kb.8m átmérö és a fal magasága 0-2-4-6-8-6-4-2-0 kört alkot.3-4m mély lehet ugrálni.)))) Ahogy a tenger hullámzik mindig belöttyint pár hektovizet, a felesleg meg kicsordul a peremén, így mindig tiszta friss a medence vize.A Google Earton van pár kép,igaz picit nehéz rátalálni(élöben is)de fantasztikus.
Arra kell nagyon vigyázni mikor folyik vissza a víz és pont a peremen vagy nehogy bevigyen a tengerbe!!!!!!Ha esetleg mégis akkor sprint minnél beljebb
nehogy a kedves kis hullámok a márványhoz paskolják kis véttelen tested.Aliki felé úszva kb.:200m van egy pofás kis öböl ott lehet partraszálni.
De kedves olvasó inkább VIGYÁZZZ!!!!!!
Sziasztok.Én nem bántani akartam Thasos-t de pl az ipsariosra vezetõ út valami katasztrofa motorral
Most nem azért, de azt azért nem hinném, hogy el lehet várni, hogy egy hegycsúcsra aszfaltút vezessen. Ez egyértelmûen gyalogtúra (mondjuk az angol nyelvû kiírás is "walkway"-rõl szól). A kiindulási pontig elvisz még a busz is - ha valaki nagon lustulni akar, akkor az elsõ vízlelõ helyig még mûködhet az autó vagy motor (sõt ez utóbbi esetleg még a második vízlelõig is elmegy), de utána gyalogolni kell. És pont ez benne a szép