De ha nem vettem 5 üveg mazsolabort,akkor egyet sem.A pláne meg az volt,hogy összebarátkoztunk az egyik idegenvezetővel és ő mondta visszafele,amikor hallotta a csörömpölést,hogy nálunk is lehet venni a Corában!!!!! Na,ezért vettünk és cipeltünk.Valamint volt 4 üveg olivalolaj is.
Akkor tettem még be 4 üveg ki ouzot,3 üveg Nemeas bort.Ennyi volt az alkohol.A többi meg édesség volt.Ezek a zselés,cukrozott dolgok,persze ajándékba,mert én nem eszem meg,az is biztos
Hűtőmágneseket hozok mindenhonnan magunknak meg ajándékba is valamint volt 1-2 olivás szappan is és ékszer kagylóból.Ennyit sikerült tavaly haza hozni.
Idén már ilyen mennyiséget nem,mert tudom,hogy hol lehet venni mazsolabort és hol van görög élelmiszerbolt és onnan veszem,ami kell év közben.A hűtőmágnes az marad persze meg kagylók.Én kagylófüggő vagyok és pár éve az egyik kis bőröndöm csak kagylókkal volt tele!
Mi is szoktunk hazahozni mindenféle csecsebecsét. De annak örültem, hogy idén valamiféle fehér alaku kagylókat sikerült találnunk a tengerbe. Olyanok voltak , mintha egy ping-pong labda lenne , ha már napok óta tűzi az 5o fok meleg. Nem volt benne lakó és az egyik még kicsit szőrös volt. Természetesen az ezüst ékszereknek sem tudtunk ellent állni. De hoztunk extra szűz olivát, ami elég lesz addig, amig ujra - vagyis jövőre - nem megyünk. Ugyhogy a bőrönd telis-tele lett. Sajnos hazafelé nem álltunk meg a határon a Dutty Free -be, igy az uozó adagunk lemaradt De azt is jövőre pótoljuk. Cukorkákat is hoztunk természetesen és hazamentettünk pár sütit is, aminek Anyukám nagyon örült. Egyébként minden évben hoztunk nagy kagylót, tengeri kütyüket stb. Külön polcon őrzöm és ha ránézek, mindig elfog a Görögország utáni vágy.
#1488082010-08-12 20:11:30 Válasz a #148726. hsz-ra
Igen,én is így gyűjtöm és külön polcok vannak a görög "emlékeknek"
Sőt,én még hozok mindig homokot onnan,ahol vagyok és itthon veszek kicsi úszógyertytartót vagy ahhoz hasonló üveg vázát és a homokot bele és rá a kagylókat.Már számozva vannak....
Képeket nem tennétek fel??, én olyan szívesen nézegetem ezt a szuveníros topicot, hátha találok jó ötletet, hogyan helyezzem el itthon az emlékeket, a vázá-s tengeri emléket is innen lestem!
Jó lenne még ötlet!
Zakynthoson egy nagyon szép és ötletes szuvenírt láttam. Ráadásul mindenki magának készítheti el. Az a túristapár akiknél láttam a sziget különböző strandjairól gyűjtöttek homokot meg kavicsot. Ezeket rétegenként egy üvegbe szórták, majd az üvegre minden rétegnél ráírták, hogy melyik strandról származik. Természetesen az üvegre felkerült a sziget neve és a dátum. Az üveget lezárták és leviaszozták. Nekem nagyon tetszett!!
Tényleg lehet kapni a Corában mazsolabort???? Én is szerettem volna, hozni Korfuról idéb, de nem kaptam a szupermarketekben!!! Nem láttam sehol sem..
Oliva olajat sikerült hazamenekítenem:D
Nemeas bort is lehet kapni a Corában?