Megnéztem a képeket,tényleg nagyon szépek.
És azok a nagy sziklák,na meg a sok finomság.....
Én biztos beleszeretek Stavrosba,már a képek alapján is.
Szeretem a his zegzugos utcájú falvakat,a nagy sziklákat és
a gyönyörû tengert!
Mi utazásunk még nagyon messze van,mivel csak augusztus 20.-án
indulunk.Addig még ki kell birnom valahogy.
Remélem még addig sokan jönnek onnan haza és elárasztanak
infókkal és gyönyörû képekkel.
Addig meg marad az irigykedés......
néztem most egy fotót az alexandros apartmanról, fogalmam sincs melyik az, még azt sem tudnám megmondani, stavros melyik részén található.. talán vrasna felé, de nem tudom. kivülrõl elég jól néz ki, szerintem belülrõl sem lehet rossz..
de hát az ember úgyis csak aludni megy haza
kirándulni, fúú hát nagyon sokfelé lehet.. a falut is mindenképp járjátok körbe egyszer elejétõl a végéig, a hegyen is, aztán ott van a szomszédos Vrasna, Asprovalta. másik irányban Olimpiada, ezt feltétlen nézzétek meg, látnivaló is akad és a tenger ott csodaszép, türkiz kékesz-zöldes, ki sem akartok majd jönni belõle, ez kb 20 km lehet stavrostól.
fak.programok közül amit nem szabad kihagyni: Meteorák!! gyönyörû, elmondani nem lehet, ezt látni kell. megéri a hosszú út. odafelé kalambaka faluban megáll a busz egy ikonfestõ mûhelynél, ahol vásárolni is lehet mindenféle ajándéktárgyat. aztán a Meteoráknál megnéztek 2 kolostort, utána visszafelé megáll még 1x a busz a Tempi-völgyében..
aztán ott van még Kavala-Tthassos. Kavala 80 km.mi ugyan egyénileg mentünk busszal Asprovaltára, és onnan másik busszal Kavalába. tovább nem is jutottunk mert elment az idõ a városnézéssel, de mindenki azt mondja hogy thassos is csodaszép. Thesszalonikibe is elmehettek, busz Stavrosból is megy, 6 euro a jegy oda, 6 vissza. annyi hogy odafelé a jegyet a buszon kell megvenni a bácsitól, visszafelé pedig a buszállomáson a pénztárban. ja, ha esetleg busszal mennétek valahová, ne várjátok hogy menetrend szerint érkezzen a busz, akár fél órát is késhet.. Görögországban ez természetes
Már elõre látom,hogy az az idõ amig mi kinn leszünk nem is lesz elég ahhoz,hogy ezt a rengeteg jobbnál jobb
helyet megnézzük.Még kint se voltunk és már tervezhetem a következõ utat,ha látni szeretnék mindent!
Szia Timi75!
Bocsi, hogy kéretlenül beleszólok, de javaslom, a "Beszámolók" közt
található "Thassosi emlékek" elolvasását. Úgy gondolom, hogy abból össze lehet állítani az egynapos kirándulás programját.
Jó nyaralást.
Üdv. Czoki.
Ok majd gondolkodom, de kérdezhetsz is ha van konkrétan valami ami érdekel. nehéz igy irni mert rengeteg dolog kavarog a fejemben..
Ismét ajánlanék egy másik fórumot is olvasgatásra: www.assos.hu/stavrosklub/forum
ahol nagyon sok kérdésedre választ kaphatsz. Jox remélem nem haragszik meg érte..
biztos irtad de mennyi idõre mentek, ti csak egy hétre?
Sajnos csak egy hét jut idén a nyaralásból,családi okok miatt./férjhez adom a nagyobbik lányom/
Mivel még soha nem jártunk Görögországban,igy csak a hallottak és a leirtak alapján próbálom elképzelni.Nagyon nehéz olyanról kérdezni
amit még nem láttunk.Ezért kértem,ha valami még eszedbe jut ird meg.
Nagyon szeretünk kirándulni.Nem vagyunk az a napon süttetõsök.
Szeretjük a történelmi nevezetességeket,romokat.
Ezért próbálunk mindent besûriteni egy hétbe ami a környéken látható.
Elõre is köszi:Magdi
Szia Timi. Udvozletem kuldom Stavrosrol. Minden nagyon jo es szep. Kepeslapot nem tudok kuldeni,mert elfelejtettem elhozni a cimed. Ha tudok majd meg eljovok egy kicsit netezni. Puszi mindenkinek.