Lelkesítem a fiatalokat, így Téged is Elek! 30 évesen nem érzed magad fiatalnak? Az apukám 65 is elmúlt, és ha minden jól megy, és végre elhatározza magát, hozom ki dolgozni, na meg utána élni is, mert nem fogom hagyni, hogy otthon szét dolgozza magát a 0-ért. Fiatal vagy még, most indulj meg! Pörgés az van, de mint már írtam ez is elviselhetőbb itt. Nem fogok hazudni, nyár végére kellőképpen elfáradunk, de.... Szóval gyere csak! Én is beleszerettem Sartiba, "hozzá is mentem".
Elfelejtettem reagálni Pöpi válaszára. Bármennyire szép, bármennyire jó, sajnos - és már ezt is írtam - sok olyat hallok nyáron, hogy dolgoztak, valamilyen indokot kreálva kirúgták őket, fizetést pedig nem kaptak. Egy pillanat alatt ott álltak az utcán lakás és pénz nélkül. Tehát akárhová is mentek biztosabb, ha ismertek valakit. Legyen valaki, akihez fordulhattok.
Halihóó! Senkinek nincs összeköttetése a halkidiki félszigettel? sartiban vagy egyéb részén is szívesen dolgoznék! ha van valakinek vmi kontaktja plííz írjatok!
Köszi a bíztatást angica!
Nem , egyáltalán nem érzem magam öregnek. Sőt, talán ezért is vágyom el. Erőt, és kedvet pedig rengeteget érzek magamban. Energiát, kalandvágyat, és közben kitartást. Csak amitől nehezebb nekem - váltani - mint egy huszonévesnek, az a megszerzett "vagyon", tapasztalat, barátok, a megszokás. De, szeretném...
Így gondoltam én is, de most már nagyon bánom, hogy itthon maradtam...
Jó pár évvel ezelőtt lett volna lehetőségem kimenni dolgozni, de akkor más okokból nem mentem. Most viszont már nem akarom feladni azt, amit 15 év alatt elértem. Ezért nekem ez csak egy nagy álom marad...
Szerintem próbálj szerencsét! Sok sikert hozzá!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy kortól, nemtől függetlenül, vágjon bele és próbálja ki! Nekem életem legszebb napjai voltak az ottaniak. A meló gyilkos volt, de a környezet, a barátok mindenért kárpótoltak! Úgyhogy hajrá!! És küldjétek az infókat a halkidiki félszigettel kapcs:) Kösziiiiiiiiiiiiiii
Nekem ebből a szempontból könnyebb dolgom volt. Vagyonom nem volt, a barátaim megelőztek engem, és már korábban elhagyták az országot (két lány van még otthon, de közülük is az egyik már félig Olaszországban), a tapasztalataim pedig arra késztettek, hogy hagyjak ott mindent. Ne gondolkozz sokat, csomagolj! Minél többen gondolkodsz, annál inkább azt hiszed majd, jó Neked otthon, aztán eltelik pár év, és megbánod, hogy nem indultál el. Szurkolok!
Ha csak a korod tart vissza, akkor azért nem annyira érdemes itthon maradnod, én 32 vagyok, és jövőre 33 leszek. Sokak szemében őrültség ennyi idősen ilyen dologba belevágni, minden újra kezdeni egy másik országban. De mivel itthon nincs se családom, se nem lesz a közeljövőben, így én nem sokat gondolkodom ezen. De ezt mindenki maga dönti el!!
Még nem a szakmám, majd csak lesz nyáron, építőmérnök leszek (remélem nem vágnak meg addig semmiből). Egy kicsit fáj a szívem azért, hogy ennyit tanultam ennyi évig, aztán ebből egy ideig nem is fogok semmit hasznosítani.
Szia Mara76!
Van ötletem otthonra is munka ügyben, ha építőmérnök leszel. Én dolgoztam Pesten a Magyar Építő Rt-nél a projekt igazgatóságon, Lajos István Projekt Igazgató úr vezetése alatt. Egy rendkívül intelligens, nagyon rendes ember. Ha gondolod, küldj Neki egy önéletrajzot. Ne a cég Humánpolitikai Osztályának címezd, hanem konkrétan Neki. Én meg írok egy lánynak, aki már évek óta ott dolgozik, hogy próbáljon segíteni. De ezzel nem akarlak lebeszélni Görögországról. Csak amennyire én tudom, az ottaniak azért nem keresnek olyan rosszul, és az egész csapat fiatal (volt annak idején, hogy azóta mi lett... de azt hiszem maradt mindenki). Ezt csak azért írtam, hogy ne szomorkodj, hátha sikerül otthon is valami, amiért évekig tanultál. Ettől függetlenül tartom, amit korábban írtam... futni otthonról.
Egyenlőre úgy néz ki megpróbálkozom Görögországgal, aztán ha nem jönnek össze ott a dolgok, akkor hazajövök, és itthon keresek munkát. Az itthoni munkakereséstől annyira nem félek, de a segítség mindig jól jön Igen, az itteni mérnöki fizetéssel nincs baj, nem is azért megyek el.
Szia Pappiro! Szilvi vagyok énis Rodoszra készülők és jó lenne többen mennénk ki együtt. milyen jó lenne Rodoszon dolgozni és ott élni és talán az igazit is kint megtalálni. Magyarországról mindenki menekül és egyre többen ha gondolod, hogy velünk tartanál nagyon jó lenne. Várom válaszodat szilvi
Szia Mara! Szilvi vagyok ha tényleg teis Rodoszra készülsz akkor tats velünk. Tényleg ha az ember igazából elhatározza akkor menni kell nem szabad itthon maradni. Tehát irány Greece!!!! Az embernek egy lehetősége van az életben és ha egyszerelhatározunk valamit azt véghez kell venni, mert ha nem probálod később megbánod de akkor már lehet hogy késő. A telefonszámodat küld el .Várom válaszodat! szilvi
Szia Angica! Szilvi vagyok Sopronbol. Énis Görögorszába készülők dolgozni és ott szeretném leélni az életemet. az embernek csak egy élete van és ha elhatározta magát menni kell nem szabad Magyarországon maradni. És Angica külünben te kint élsz Sartiban és már férjnél vagy nem tudom munka ügyben tudnál segiteni mosogatás szobaasszony takaritás stb. Nagyon örülnék neki. Várom válaszodat!!Irány GREECE!!!! Imádom ezt az országot Szilvi