Legszebb helyek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3021 Üzenet linkje2005-10-25 13:12:21 

vojandi írta:

Szia Kvalcsi!

Már két éve, hogy vettem kettõ könyvet is Számoszról, ez alapján fogott meg a sziget. Én gyûjtöm az útikönyveket és térképeket is (nem csak Görögországról), de róla próbálok mindent begyûjteni, amit csak lehet és elolvasom mindet A-tól Z-ig.
Amúgy a magyar választékból a (szerintem) legjobb könyv, amiben az összes sziget benne van, a Panorámától a Görög szigetek.

vojandi

Szia vojandi!

Én is gyûjtöm az útikönyveket, térképeket, DVD-ket azokról a helyekrõl ahol már voltam, vagy menni szeretnék. Az utazási kiállításról is mindíg hozok ismertetõket, mert elég részletesen (legtöbbször térképpel) mutat be városokat, vagy tájegységeket. Nagyon sok olyan infót lehet találni bennük, amit máshol nem.

Gondoltam, hogy Te nagyon felkészülten nézed ki a következõ úticélt, de másnak esetleg a segítségére lehet. Ezért is írtam pár infót az Általad említett másik szigetrõl, Karpathosról is az "Egyéb görög szigetek" topicba.

Egyébként nekem is nagyon tetszettek a fotóid. Ma másodszor néztem végig õket.

Emlékeim szerint a beszámolódban említetted, hogy jártál Arachovában is. A képek között nem találtam fotót róla, pedig szívesen megnézném, és nosztalgiáznék. Nekem nagyon tetszett ez a hangulatos, és gyönyörû fekvésû falucska. Sajnos mikor ott jártam, már lekéstük a piacot, de azért egy kis szõttes terítõt vettem az egyik boltban.

Üdv.:

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3033 Üzenet linkje2005-10-25 16:11:56 

Szia Valcsi!

Tudod, én szívem szerint állandóan csak leírásokat gyártanék és adnám az oldalhoz, de nincs ennyi idõm (kinek van?). Abszolut Görögország-megszállott vagyok, és biztos vagyok benne, hogy még sok anyagot fogok a jövõben ehhez az oldalhoz adni, mert amit én már láttam, átéltem, azt meg akarom osztani másokkal is. Jó érzés, ha valaki megtalál valami infót az írásaimban, annak én is nagyon örülök, ha segíteni tudok.
Te is nagyon tájékozott vagy rengeteg dologban.

Régen is én sporttáskával mentem ki az Utazás Kiállításra és 25 kg katalógussal mentem haza. Most már csak ritkábban teszem ezt. icon_smile.gif
Köszi a dícséretet a képekre.
Arachovában nem jártam, legalábbis nem emlékszem ilyen nevû helyre.

vojandi

# 48
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3035 Üzenet linkje2005-10-25 16:44:41 

Valcsi!
Légyszi bõvebben Arachováról irj. Nem tudom hová tenni.
Sziasztok Foxi

# 49
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3049 Üzenet linkje2005-10-26 10:03:47  Arachova

Szia Foxi!
Levídia felöl jövet, kb. 6 km-re Delphi elött az út a Parnassos lejtõin emelkedik felfelé durva, de varázslatos vonalvezetéssel, és keresztülvisz Arachován. Ez a festõi falu a hegyek lejtõinek egy elõugrására tapad. A sík fõutcát kereskedések szegélyezik, melyek a hagyományos kézimunkák nagy választékát kínálják, valamint a "Flokati" szõnyegeket. A fõutca végén egy kis tér található, ahol a hét bizonyos napjain (sajnos már nem emlékszem, hogy mikor) piac van. A többi utca általában lépcsõ, és nagyon meredek. A húsvét az egyik legimpozánsabb esemény Arachovában, szabadtéri ünnepségekkel, népi táncokkal, és az "öreg emberek futóversenyével" a Parnassos hegység lejtõin.

# 50
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3050 Üzenet linkje2005-10-26 10:12:16 

Szia vojandi!
Sajnos nekem sincs annyi idõm, mint szeretném, pedig szívesen írnék én is sokkal több infót Görögországról.

Én nem az utazási irodák szállásajánló prosiait gyûjtöm össze, hanem a külföldi kiállítók által készített leírásokat az egyes területekrõl.

Úgy látszik akkor rosszul emlékeztem, hogy jártál Arachovában. Foxi kérésére leírtam, hogy hol található és a nevezetessét.

Üdv.:

# 51
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3054 Üzenet linkje2005-10-26 12:02:38 

Szia Valcsi!

Valóban említettem Arachova falut, teljesen igazad volt!!! De itt mi csak átmentünk és terveztük, hogy majd Delphi megnézése után visszamegyünk, mert már útközben nagyon megtetszett. Aztán nem mentünk vissza. Azóta már régen elfelejtettem a nevét, utána kellett néznem a jegyzeteimben:-), hogy azért én se hülyeséget beszéljek:-)

Andi

# 52
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3055 Üzenet linkje2005-10-26 12:24:34  Arachova

Szia vojandi!
Köszi hogy válaszoltál, és megnyugodtam, hogy azért nem romlott a memóriám. Emlékeztem rá hogy említetted, és vártam a képeket róla. Ilyen sûrû program mellett nem csoda, ha elfelejt valamit az ember. Olyan sok gyönyörû helyen jártál, hogy ez igazán belefér.

# 53
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3061 Üzenet linkje2005-10-26 19:45:08 

Szia Kvalcsi!

A görög falunevek egy részét képtelenség megjegyezni, nekem még kimondani is. Általában csak az marad meg bennem sokáig, amihez valami élmény kötõdik, ahol csak átutaztam, azt hamar elfelejtem.

Andi

# 54
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3064 Üzenet linkje2005-10-27 08:36:07  Görög falunevek

Szia vojandi!
Tényleg nem könnyû megjegyezni õket, ráadásul engem az is zavar, hogy sokszor ugyan azt a települést legalább 3-4 féle módon írják, arról nem is beszélve, hogy nagyon sok azonos nevû falu található Görögországban.

# 55
Juhász Éva
Figyelmeztetve
Vendég

Nincs beírva úticél.
#3067 Üzenet linkje2005-10-27 11:33:15 

Szia vojandi !
Már sokan dicsérték a képeidet és a beszámolodat. Nekem is nagyon tetszik. Naponta 2x 3x megnézem. Nem tudom már ki írta, de Skiathos tényleg gyönyörû, ha még nem voltál ott egyszer látogasd meg. Az idén sikerült nekem egy napot ott tölteni, sajnos ez kevésnek bizonyult. Beszámolot már én is probáltam írni, de a fényképezés és a kamerázás nagyon lefoglalt. Utolag írtam egy rövid program leírást, ez már olvasható.
Szia Juhi icon_smile.gif

# 56
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3322 Üzenet linkje2005-11-28 11:15:47  Parga

# 57
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3341 Üzenet linkje2005-12-06 21:00:58 

A nyugati partvidék legszebb városa és Epírosz leglátogatottabb üdülõhelye. Citrom-. narancsültetvények és olajfaligetek veszik körül.
Parga 1413-tól velencei uralom alatt állt, így hosszú évtizedekre elkerülte a török megszállást.
Nyáron Paxi és Antipaxi szép. zöld szigetére több hajójáratot és kis hajókörutazást is szerveznek.

# 58
Sarti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
275 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#3426 Üzenet linkje2005-12-17 17:21:14 

# 59
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#4186 Üzenet linkje2006-01-08 09:42:39  Pilion

Sziasztok!
Ha valaki idén Közép Görögországot járja be feltétlenül nézze meg a Pilion hegyvidéket. Itt található Makrinitsza nevü falu felejthetetlen látvány. Most, hogy már leülepedett bennem a sok élmény, mondhatom, hogy a leggyönyörübb hely volt, ahol életemben jártam. Itt még teljesen érintetlen természetet találhattok. A látvány a tengerre is csodálatos. Tehát ha valaki erre a részre téved ne sajnálja rá az idõt.
Foxi

# 60
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#4201 Üzenet linkje2006-01-08 17:59:09 

Foxi!
https://www.makrinitsa.gr/
Makrinitsa a most gyûjtött infóim szerint amolyan turista látványosság, mondhatni Hollókõ görögül. De igérem ha arra járok megnézem, mostmár engem is érdekel.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Fontosabb látnivalók
<   1 2 3 4 5 ... 9 10 11   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu