Koson is így van, ha vmelyik taverna elõtti napernyõt választod. Mi Kos városban voltunk és ha "szervezett" strandra mentünk, akkor a Papas taverna elõtt pakoltunk le. Második nap már megismertek bennünket. Itt is fogyasztás ellenében lehetett a napernyõt használni. Akkor sem maceráltak, ha csak órákkal késõbb rendeltél.
Mi is voltunk majdnem olyan partszakaszon mint eeraa. Itt a Faros tavernához tartozó napernyõket és ágyakat 5 Euróért vehettük igénybe (egész nap), de egy-egy ital járt hozzá. Mi egy-egy kori sört ittunk, ami majdnem annyiba került.
Másik partszakaszon viszont 6 Euróért semmi mást nem kaptunk, csak a napernyõket és napágyakat. Ez azért rablás, de ha már elmentünk odáig, nem akartam otthagyni.
Mi a yachtkikötõnél voltunk, a strand kb. 50m-re kezdõdött. Valószínû azért nem találkoztam ilyennel, mert a mi szállodánknan nem volt így saját strandja, ha pedig nem itt fürödtünk, akkot eldugott kis partokat kerestünk.
Hát az tényleg kissé lehúzás, ha 4-5-6 eurot elkérnek csak a napernyõért, napágyért. De azt a verziót, hogy fogyasztás ellenében használhatod a napernyõt, én teljesen korrektnek tartom.
Amúgy mi mindig viszünk saját napernyõt, úgyhogy a "nem szervezett" strandon is elleszünk. De természetesen minél több strandot fogunk kipróbálni! Bár már ott tartanánk!
Javaslom Kos város és Tigaki között a Golden Beach-et. Aranyhomokos part (Tigaki felõli része a szebb), nincs kiépítve, és nagyon kevesen vannak. 100 m-enként 1-1 ember. Fák is vannak, árnyékba lehet húzódni, és gyönyörû tiszta a víz. Viszont csak jármûvel lehet eljutni.
Most olvastam egy másik topicban, hogy nem szeretnél este repülni Kosra. Amennyiben nem változott a menetrend, akkor hajnali 6 órakor fog indulni a repülõ, mi legalább is ekkor indultunk a Sky Europpal.
Múlt hét csütörtökön rendeltem meg a Kassák Kiadótól a Tõzsér-könyvet, és ma már meg is érkezett! Hurráááá! Ez igazán gyors volt. Már csak el kell érte mennem a postára.
Tegnap este végre volt egy kis idõm, úgyhogy elõvettem a Tõzsér könyvet, és bele-bele olvasgattam, nézegettem. De persze el fogom olvasni elejétõl a végéig. Nagyon szép könyv, színvonalas, olvasmányos, csomó kép van benne, egyszóval nagyon-nagyon tetszik, nem bántam meg, hogy megrendeltem! Szeretném mégegyszer megköszönni mindenkinek, aki ajánlotta. Már tervezgetem, hogy majd miket nézzünk meg Koson, és persze Rodoszon, mert oda mindenképpen szeretnék majd átmenni.
Szia Valcsi!
Ti is jösztök megint? Mi júli. 25-én indulunk a Kipriotis Village-ba. Sajnos snki nem volt még itt, vagy legalábbis nem fórumozgat. Azért reméljük jól választottunk. Ti mikor és hova mentek. A Tui-val utazóknak 17.45-kor indul a gép. Legalábbis eddig még így van.
Hát igen, ez az én bajom, hogy Rodoszon nem fogunk sok idõt tölteni. Pedig úgy lenne a jó, ha egy egész napot ott lehetnénk. De úgy tudom, erre nincs mód, a hajók indulási idõpontjai miatt. Azt hiszem a Valcsi beszámolójában is azt olvastam, hogy csak 4-5 óra eltöltésére van mód és lehetõség. Nagyon kár!