Nem kell vitába szállni, hisz nem vitázunk. Én csak arra utaltam, hogy kár óriás félelmetes szerpentinekkel lebeszélni az embereket arról, hogy robogóra üljenek. Én magam is belefutottam Krétán ebbe és kár volt..
Nyilván minden szigetnek van olyan része, amit nem ajánlanak robogóval, ezt egy percig sem vitattam, mi magunk is a keleti részt jártuk be azzal, le is írtam.
Xigiáig sem volt sima terep, de közel nem volt olyan élmény autóval, mint előtte két nappal robogóval.
Én csak azt mondom, mindent óvatosan és figyelmesen, nem rettegve.
Ergó egyetértünk
Rendben, egyetértünk
Csak azért tettem be a képet, mert aki picit fél, annak tudnia kell, hogy mire számítson, és inkább ne vágjon bele, ne kockáztasson.
Xigiánál is motorral voltunk, és bár én félős vagyok a motoron, élveztem az utat. Itt a keleti oldalon viszont jóval szélesebbek az utak, mert ez a főút. A nyugati oldalon viszont, a látnivalókhoz le kell kanyarodni mellékutakra. Nem csak keskenyek, meredekek és kanyargósak, hanem, ott jártunkkor még volt ahol füstölt mellettünk egy méterre a bozótos.
Egy utat, túl baljóslatúnak, félelmetesnek találtunk, ezért vissza is fordultunk. Tudod, jobb félni...
Ha jól értem, Te már túl vagy az idei nyaraláson, de azért további kellemes nyarat kívánok Neked!
#1705852011-07-21 18:49:29 Válasz a #170526. hsz-ra
Sziasztok!
Nem akarok vitát gerjeszteni, de a nyugati utat 50cm3 kismotorral senkinek sem ajánlom. Elsősorban az emelkedők és az igen szeszélyesen kanyargó utak miatt. Ezek a kis robogók elsősorban városi forgalomra lettek tervezve. Rendes nagyobb motorral is csak rutinos és gyakorlott motorosoknak ajánlom. Olyannak, aki csak nyaralás alatt, alkalomszerűen szokott motorozni igenis veszélyes kismotorral elindulni a nyugati oldalnak. A keleti oldalon bátran lehet kismotorozni, vagy akár biciklizni is. A Xigiánál szerintem 50 cm3-es kismotorral csak lefelé lehet menni. 60 kg feletti súlyú embert biztosan nem hoz ki abból a meredélyből.
Üdv: Josza
Én nem beszélek le senkit sem a robogózásról.. mindenki azt bérel amit szeretne.. Csak mondták mindenki figyeljen nagyon, mert sok baleset van.. Főleg a vakító nap miatt.. napszemüveg mindenképpen kell, mert nagyon vakít a nap.. Ezt én is tapasztaltam. Néha majdnem kiégett a retinám..
Nem.. Volt olyan este amikor nem voltam annyira éhes és nem étteremben ettem.. Ebédre meg éppen mikor mit ettem.. Volt amikor gyrost volt amikor gyümölcsöt vagy éppen amit megkívántam.. Hát nem tudom mennyi pénzt tervezel kivinni, de ha esténként tavernában szeretnél vacsizni akkor fel kell készülni, hogy 10 euró alatt nem úszod meg.. Egy üdítő általában 2 euró.. A vacsi meg 8 eurónál indul.. Attól függően mit eszel.. Egy gyros olcsóbb.. Azt már kapsz 2,5 euróért.. No meg ha el szeretnél néha egy két koktél fogyasztani is akkor 4-5 euróval számolj..
Más fórumon olvastam más beszámolóját is.. Ő is mondta drága lett a sziget.. No meg jobb több pénzt kivinni.. Ha megmarad, majd max hazahozod.. Igaz van bankautomata Laganas főutcáján.. Én nem vettem le egyszer sem pénzt.. Elég volt amit kivittem:D
#1706062011-07-21 20:35:59 Válasz a #170604. hsz-ra
Isti!
Köszi szépen az infót. Természetesen viszek több pénzt meg kártyát is. Tényleg erős ez a 8-10 euró egy vacsira, de majd meglátjuk, ha kint leszünk, hogy mire mennyit költünk. Viszont a koktél az nem sok, ennél többért ittunk eddig szinte mindenhol.
Egy hét és indulunk Zakira.... Szerintetek mennyi EUR-t érdems vinni magunkal? Szeretenénk 5 napra robogót is bérelni. Bank autómata gondolom nincs mindenhol!? Tudna esetleg valaki segíteni, hogy merre keressük ha szükség lenne az adományára?
#1706672011-07-22 13:29:01 Válasz a #170622. hsz-ra
Szia!
Nem tudom hol fogsz megszállni, de Laganas főutcáján van kb. 3 különböző bankautomata. Zante városban a parti úton legalább 3 különböző bank + automata.
Készpénzt szerintem úgy érdemes vinni ahogy valaki írta előttem: kb. 35 euro / nap / fővel számolj.
Üdv:
Csilla
Üdvözlök mindenkit, a fórumon Argasi Timotheos apartmanról keresek infót, eddig nem találtam. Ha valakinek volt ottani tapasztalata kérem ossza meg velem. Leginkább milyen a szállás és a kaja kérdéskőr érdekel
Még 42 nap, nem bíííííííííííííííííííííííííírok magammal már!!!!!!!!!!!!!!!! Alikanasban lesz a szállásunk a Hotel Letsosban, van valakinek élménye vele kapcsolatban???? Minden érdekel!!!!!! Köszke
#1707592011-07-23 15:11:16 Válasz a #170585. hsz-ra
Drága Josza!
Tökéletesen egyetértek Veled! A keleti oldalon jó lehet a robogó, de a nyugati részen vagy a sziget középső részén Girinél, az általunk bérelt Fiat Doubló kisbusz is igen csak szenvedett az emelkedőkön.