Sziasztok.
Segítsetek összesíteni.
Az útra kell ugye egy nemzetközi jogsi, speciális zöldkártya, utasbiztosítás.
A kocsiba kellenek valami cuccok?
Alapban van benne elsősegélydoboz, háromszög, pótkerék, emelő.
Kell még valami?
Olvastam pl hogy poroltó.
Azt nézi vki?
Speciális zöldkártyát hol csináltassak?
Köszi.
Szia professional!
kb. 1-2 oldallal előbb mindent leírtam!
off. ne haragudj, de mosolyognom kell a neveden! egy professional , és ilyeneket kérdezz!
on.
Kocsiba kell:
---poroltó_ kisebb méretű, ez egyébként is jó, ha van. talán a macik kötözködtek vele pár éve, ami rémhírként terjedt és mostmár mindenki viszi alapból
---szokták még emlegetni, a hullazsákot is (utazó személyenként 1 db); láthatósági mellény (utazó személyenként 1 db)
--- gépkocsi assistance biztosítás (ami vagy az utasbiztással együtt kötöd), vagy eleve a vacsiúj kocsihoz jár pár évig
üdv.: Zsófi73
Sziasztok.
Segítsetek összesíteni.
Az útra kell ugye egy nemzetközi jogsi, speciális zöldkártya, utasbiztosítás.
A kocsiba kellenek valami cuccok?
Alapban van benne elsősegélydoboz, háromszög, pótkerék, emelő.
Kell még valami?
Olvastam pl hogy poroltó.
Azt nézi vki?
Speciális zöldkártyát hol csináltassak?
Köszi.
Nya kérem!
Legyen jogsid,nem kell speckós zöldkari elég a sima is oszt legyen mellényeg 2 max nem árt ha van forgalmid is a nemzetközi jogsi csak ajánlott pórraloltó meg jó ha van még itthon is nem hogy kint
A hullatakaróról meg nem is beszélve
cserrobi!
eccere írtunk!
nézzé mán te is vissza lécci!
meo-z mán le!, mert sztem van egy pötty ellentmondás amit írtunk proffessional-nak
köszi!
zsófi73
Érdekes ez a hullazsák... Magyarországon a hullatakaró van rendszeresítve, de nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban. Viszont BÁRKINEK (legyen az hazánkfia vagy szváziföldi) alanyi jogon jár, ha neadjisten' "szüksége lenne rá"...
Szerintem ez abszolút baromság, mert ha kérik a határon, akkor kérhetik az ásót is... Ha vesz az ember a gazdaboltban 2 db 1,5x2,5 méteres fekete műanyag fóliát és szépen összehajtja, azzal megelégszik a szerb és a macedón állam? Abban a 10 ezer forintban amit a pályahasználatért ott hagyunk nekik (nálunk 2550 forintért 10 napig úgy kolbászolsz az autópályán, ahogy neked tetszik, ők meg a négyszereséért engednek 2x végig rajta), nem fér bele?
Ha elolvastad volna visszafelé a dolgokat akkor megértetted volna ,hogy mért írtam a végére:D
Különben nem kell igaz az én kocsimba is ott van,de elég morbidnak tartom a dolgor.
Ha elolvastad volna visszafelé a dolgokat akkor megértetted volna ,hogy mért írtam a végére:D
Különben nem kell igaz az én kocsimba is ott van,de elég morbidnak tartom a dolgor.
helló Robi,
Elolvastam visszafele... még azelőtt mielőtt írtam. Nem tudom honnan veszed hogy nm értettem volna meg bármit is...
Ja, és az én kocsimban is van, arra használom, ha valami poros v. hasonló cuccot kell vinni, akkor beterítem hátra. Meg ha útközben főtengelycsapágyat kell cseréljek, akkor arra fekszem a kocsi alá...
Zentai17, te itt fórumozol, a bőrönd meg még az ágy alatt?
#1118982009-07-31 07:45:45 Válasz a #111896. hsz-ra
Tibibaba, mint általában minden nő már 3 napja összepakoltam, majd mindent. a bőröndök a szoba közepén, kerülgetünk.....
még megyek váltok dinárt, tanácsodra.
most már csak az izgulás van........
este 6kor indulunk.
Megint kezdődik a rémhír terjesztés. Ezt a hullazsákos témát tényleg lehetne már hanyagolni!!!! Miért olyan nehéz megérteni, hogy _nem kell_.
Valaha is _csak a teherautósoknak_ volt kötelező, de az is csak a múltszázadban.
Szerbiában miért lenne kötelező a nemzetközi jogosítvány????? Eddig sosem volt.
ha pl pestről indulok el paraliára, akkor az kb hány liter benzinből vagyis pénzből jön ki?
ehhez jön még gondolom az autópályamatricák, stbstb
és most egy nagyon hülye kérdés: ha külföldre megyek autóval egyáltalán bárhova, ahhoz kell vlaami külön papír vagy engedély valahonnan? (saját az autó, így nem hiszem, de hátha mégis... nem tudom, hogy mennek ezek a dolgok, még sose voltam úgy kint )
és időben kb mennyi a táv?
a google térképre lehet hagyatkozni útvonalat, időt tekintve?
köszi a válaszokat
D.
Attól függ, mivel mégy... tankkal pl. k...a sok...
A te kocsid paramétereit te ismered, itt a kollégák 45-55 ezer körüli üzemanyagköltséget és 15ezer körüli pályadíjat kalibrálnak NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN (a Gauss-görbe csúcsán )
Az idővel ne foglalkozz! Érj oda és utána meg haza, ez a lényeg.
Csak a gfb nemzetközi igazolása kell, más "külön pappír" nem.
Útvonalinfók Jox tollából:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=418
(de ígérd meg hogy visszaolvasol...)
itt is köszönöm a választ Neked meg mindenkinek!
szimpla régebbi típusú Suzy Swiftem van, elég keveset fogyazt
#1119102009-07-31 08:25:42 Válasz a #111874. hsz-ra
Az ellentmondás ilyenekből adódhat:
'Kocsiba kell:
---poroltó_ kisebb méretű, ez egyébként is jó, ha van. talán a macik kötözködtek vele pár éve, ami rémhírként terjedt és mostmár mindenki viszi alapból
---szokták még emlegetni, a hullazsákot is (utazó személyenként 1 db); láthatósági mellény (utazó személyenként 1 db)
--- gépkocsi assistance biztosítás (ami vagy az utasbiztással együtt kötöd), vagy eleve a vacsiúj kocsihoz jár pár évig "
_Ezek egyike sem kell!!!!!!!_ Úgy értve, hogy nem kötelező. Ráadásul az autóra ilyen jellegű biztosítást max 10éves koráig lehet kötni.
Megint kezdődik a rémhír terjesztés. Ezt a hullazsákos témát tényleg lehetne már hanyagolni!!!! Miért olyan nehéz megérteni, hogy _nem kell_.
Valaha is _csak a teherautósoknak_ volt kötelező, de az is csak a múltszázadban.
Szerbiában miért lenne kötelező a nemzetközi jogosítvány????? Eddig sosem volt.
Triznyak!
"A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltatnánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez. Az egyezményt Magyarországon a 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki. Országok: Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedonia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe. Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek. A nemzetközi vezetői engedélyt az érvényes vezetői adatai alapján állítják ki, és csak a magyar vezetői engedéllyel együtt érvényes. "B" kategóriára érvényes nemzetközi vezetői engedélyt csak a 18. életévet betöltött személyek kaphatnak.A fent leírtak alapján Macedóniába, Görögországba érvényes vezetői engedéllyel is utazhatunk, Szerbiába azonban nemzetközi vezetői engedély szükséges."
üdv.: Zsófi73
Tibibaba, mint általában minden nő már 3 napja összepakoltam, majd mindent. a bőröndök a szoba közepén, kerülgetünk.....
még megyek váltok dinárt, tanácsodra.
most már csak az izgulás van........
este 6kor indulunk.
Csak az irigység beszél belőlem...
Robi, csomitértálca is van a kocsiba... de a fóliát le tudom teríteni a hátradöntött első ülésre is, de ez meg már egy harmadik téma...
Úgy érzem, a nemzetközi jogosítványommal, a porraloltómmal (meg azzal hogy van a kocsimban nejlonfólia) kivívtam magamnak a "bexari ótós" címet egyesek szemében