Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 144 145 146   >
Üzenet
  Erika | #22867 Üzenet | 2007-03-15 22:05:28 |
Sziasztok,

Tudnátok nekem segíteni Zakhyntos-al kapcsolatban. Mi idén oda szeretnénk menni, de mivel már olvastam róla jót és rosszat is egy kicsit bizonytalanok vagyunk nem tudjuk eldönteni jó választás lesz-e? Ha valaki volt és van bármijen infója róla azt elõre is köszönöm. :)
  Erika | #22868 Üzenet | 2007-03-15 22:09:35 |
bocs bármilyen :lol:
  Ferrari | #22872 Üzenet | 2007-03-16 00:31:29 |
Szia Kristin !

Ha jól emlékszem olyan fél 11-11 körül érkeztünk meg és 16 óra körül indult vissza a szárnyashajó. Még egyszer nem mennék szárnyashajóval csak katamaránnal. Amikor mentünk vissza Kosra szörnyû vihar lett, kb 2 méteres hullámok , a hajó nem tudott kiemelkedni a vízbõl, mint egyébként szokott , így 1 órával hosszabb volt az út, dobáltak minket a hullámok rendesen. Sokan tengeribetegek lettek.
  Ferrari | #22873 Üzenet | 2007-03-16 00:33:49 |
Szia Erika!

A Zakynthos topikba kellenne írnod. Ott biztos olvassák olyanok, akik jártak már ott. Többek között Valcsi is, de Õ hétfõn lesz szerintem legközelebb.
  Kvalcsi | #23128 Üzenet | 2007-03-19 10:15:16 |
Szia pongracz13!

Idén nem Kosra, hanem Dél-Krétára megyünk, mert ott még nem jártunk. Valamikor biztosan visszamegyünk Kosra, mert nagyon szép sziget, de addíg még van pár hely Görögországban, amit szeretnék megismerni.
  Kvalcsi | #23129 Üzenet | 2007-03-19 10:17:40 |
Szia Erika!

A Zakynthos topicba válaszolok Neked!
  Kvalcsi | #23130 Üzenet | 2007-03-19 10:33:56 |
Szia Kristin!

Rodoszra a szárnyashajó reggel 8.30-kor indult Kos város kikötõjébõl, vissza pedig emlékeim szerint 16.30-kor Rodosz városból. Az út 2 óra 15 percig tartott. Nekünk szerencsére jó idõnk volt, és nem dobált a hajó.

Rodosz óvárosa és a kikötõ megismerésére elég az ott töltött idõ. Amennyiben nem vagy benne biztos, hogy valaha el tudsz menni csak Rodosz szigetére, szerintem ne hagyd ki ezt a kirándulást, mert fantasztikus hangulata van az óvárosnak. Visszacsöppensz az 1400-as évekbe, mikor sétálsz az ódon falak között.
  Kristin1 | #23140 Üzenet | 2007-03-19 12:46:39 |
Szia Valcsi!

Ismét köszi az infot. Ezek szerint majdnem 11 óra lesz, mire átérünk Rodoszra, és alig 5 órát tölthetünk ott. A semminél jobb, de kicsit szomorú vagyok, hogy nem megy késõbb vissza hajó. Ráadásul így pont a legnagyobb melegben leszünk ott várost nézni... De hát ez van. Kihagyni nem fogjuk, már eldöntöttük, hogy Rodoszra áthajózunk, és Nissziroszt is megnézzük. Ez a 2 kirándulás 100%, a többi az anyagiaktól fog függni. Nagyon szívesen megnézném még Kalymnost is, meg van olyan, hogy 3 sziget túra: Patmos, Leros, és Lipsi, ha jól tudom, ez is nagyon jó lehet. Hát majd meglátjuk. Amit kihagyunk, az Bodrum lesz.
  Kvalcsi | #23141 Üzenet | 2007-03-19 13:40:57 |
Szia Kristin!

Igen, sajnos csak kb. 5 órád lesz Rodosz városban, de megéri átmenni szerintem. Jól választottatok, hogy Nisszírosz és ez a kirándulás a tuti. Kalymnosra mi átmentünk, de csak a fõváros Póthia felületes megismerésére volt idõnk. A három sziget túrán nem voltunk, mert nem akartunk olyan sok mindent belesûríteni abba a 12 napba, így csak 6 napra terveztünk programot. Szerintem így jobban megmaradnak az emlékek, nem keveredik össze az emberben a sok látnivaló, és még pihenésre is marad idõ.
  Vitamin51 | #23186 Üzenet | 2007-03-19 22:31:34 | Vélemény
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Szeptemberben megyünk egy hétre Kos szigetre! Marmariban Pily Bay szállodába fizettünk be. Még nagyon korai, de már nagyon várjuk a nyaralást, ezért amint idõm engedi, nézegetem az utazós fórumokat, és próbálok tapasztalatokat gyüjteni. Egy nagyon kedves Barátnõm hívta fel a figyelmem, hogy csupa negatív dolgot hallott errõl a szállodáról.
Utána érdeklõdtünk az utazási irodánál is ahol lefoglaltuk az üdülést, és ma késõ délután megkaptuk az iroda levelét, amiben az állt, hogy sajnos úgy néz ki, hogy jók az értesüléseink. Utána érdeklõdtek elõzõ csoportoknál, illetve más irodáknál és nagyon sok panasz van erre a szállodára, ezért nem is ajánlja nekünk, ha találunk valamit akkor átcserélhetjük az üdülésünket másik szállodára.
Találtunk több hotelt is, amibõl kiválasztottunk kettõt, azt szeretném megkérdezni, hogy volt-e valaki ennek a két hotelnek valamelyikében, jó volna másodszorra rendes helyet találni.
Egyik: Psalidi "Hotel Ramira Beach"Másik: Kardamna "Porto Bello Beach Club"
Tavaly Krétán voltunk, ott is kifogtunk a hotelben egy nagyon lepukkant szobát, pedig az egész hotel amúgy nagyon rendben volt!
A legszebb Krétán a tenger volt, én még ilyen csodálatosan szép kék tengert eddig csak képeslapon láttam:-)

Nagyon köszönöm elõre is a segítségeket, és élvezettel olvasgatom a beszámolókat itt a Hellaszon, nagy jól jön minden egyes út elött!
Jó éjt kívánok mindenkinek!
Betty
  Kristin1 | #23195 Üzenet | 2007-03-20 07:47:58 |
Szia Valcsi!

Én is úgy szeretnék tervezni, hogy legyen idõ pihenni is. Jelenleg úgy tervezem, hogy 3 kirándulásra mennénk el, plusz bérelt autóval bejárnánk a szigetet. Így még mindig maradna 7-8 nap, amit csak tengerparti heverészéssel töltenénk.
  Kristin1 | #23196 Üzenet | 2007-03-20 07:52:29 |
Szia Betty!

De örülök, hogy van még valaki, aki Kosra megy! Már azt hittem, egyedül maradok ezen a topicon.
Azt én is hallottam, hogy nem valami jó szálloda a Pily Bay. Egy másik fórumon nagyon rosszakat mondtak róla. Sajnos azt nem tudom, hogy milyen az a két szálloda, amit említettél, de biztosan lesz valaki, aki tud segíteni. Mi apartmanban leszünk, és aug. 25-szept. 5-ig. Borzasztóan várjuk már mi is az utazást!
  Kvalcsi | #23202 Üzenet | 2007-03-20 10:07:19 |
Szia Kristin!

Az szerintem bõven elég, ha három kirándulásra mentek, és egy napot a sziget nevezetességeinek megismerésére fordítotok. Azért Kos városra és Aszklépionra is szánjatok egy napot, mert megéri. icon_biggrin.gif
  Vitamin51 | #23203 Üzenet | 2007-03-20 10:14:33 |
Szia Krisztin!

Mi most megyünk elõször Kos szigetre, kicsit félek is tõle, mert ez lesz a második utunk Görögországba. Az elsõ út nagyon szerencsétlenül indult, mert a fiam balesetet szenvedett itthon, épp hogy mi megérkeztünk Krétára, attól a perctõl kezdve nem tudtam igázan ottlenni, lélekben össze voltam törve és a fiam járt csak a fejemben.
Szerencsére túl vagyunk rajta, a fiam is jól van hála ég!

Találtam egy érdekes oldalt, hotelkritika.hu, sok szállodáról, hotelrõl lehet olvasni érdekes és hasznos információkat, ha gondolod nézd át Te is, hátha írnak arról az apartmanról is ahova mentek!
http://www.hotelkritika.hu/index.php?action=show&k_id=358&h_id=607

Kos melyik részére mentek? Mi Marmariba szerettünk volna menni, mert állítólag ott a legjobb a tengerpart, de sajnos így kénytelenek vagyunk kihagyni, mert nem éreznénk jól magunkat egy lepukkant szállodában. Amúgy is elég kellemetlen az a tény, hogy a wc papírt gyüjcsikézni kell egy mûanyag vödörben:-(
Legalább akkor a szoba ahol alszunk és a fürdõszoba legyen tiszta!
Fõleg úgy, hogy azért az árát megkérik rendesen.
Jaj, most többet nem írok, mert munkahelyen vagyok, azért jöttem ide csak, hogy megnézzem van-e valaki aki volt már valamelyik szállodában.
Majd este még jövök szétnézni, addig is szép napot Neked!
Betty
  Kristin1 | #23208 Üzenet | 2007-03-20 11:47:17 |
Szia Valcsi!

Az csak természetes, hogy Kos várost és Aszklépiont is megnézzük. Én azt hiszem, hogy ezen a nyaraláson látnivalókban nem fogunk hiányt szenvedni. Lesz program bõven. Az a baj, hogy még nagyon-nagyon messze van az az augusztus 25-e!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu