Sziasztok!
Egy kis segítséget, pár tippet szeretnék kérni a tapasztalt utazóktól.
Már most elkezdtünk gondolkodni az idei nyaraláson, és 2 úticél maradt versenyben: Kréta - Stalis és Sarti.
Az oldalon sok beszámolót olvastam, Stalisról konkrétan nem találtam semmit, de általában Krétáról jókat írtak/írtatok, Sartiról szintén.
Tavaly Nei Proban voltunk busszal, nagyon tetszett, minden fantasztikus volt, a hosszú utat leszámítva.
Nem rajongunk különösebben a repülésért sem, ezért e szempontból sem könnyebb a döntés
Szeretnénk szép tengerparton időzni, ugyanakkor a helyi látnivalókat is felfedeznénk. Mindkét üdülőhelyről azt hallottam, hogy elég nyüzsgő, szórakozási lehetőségek is vannak, és adottak az előbb említett feltételek is.
Ha valakinek van tapasztalata az említett helyszínekkel kapcsolatban, és megosztaná velem, nagyon megköszönném!
Üdv mindenkinek!
Szia Kukorica!
Szerintem sem lehet összehasonlítani Krétát Sartival. Mi 2006-ban voltunk Krétán, egyénileg és nem repülővel. Akkor csak egy magyar rendszámos autót láttunk. (Lehet, hogy Fefe volt?)
Szerintem Kréta csodálatos. Fefe hozzászólását kiegészítve még Matala és Rethymno is közel van, nem érdemes kihagyni. Ha tehetném bármikor visszamennék, bár az oda és visszaút is hosszú és kalandos volt. Ha repülővel mentek, jó ha már ott autót béreltek, sokat segít a felfedezésben.
2008-ban voltunk Sartin. Teljesen más mint Kréta. Rengeteg a magyar túrista és kint dolgozó is. Nagyon hosszú, széles, homokos tengerparja van. Érdemes körbejárni a Sithonia félszigetet, rengeteg kis öböl van, ahol kristálytiszta a víz. Thessaloniki sincs messze, egy napot ez is megér. Nekünk a Narancspart nem tetszett, maga a hely szép, de nagyon sokan voltak, a vízbe be sem mentünk.
Ha kérdésed van, én is szívesen válaszolok, ha tudok.
Nem tudom miért pont ezt a két helyet választottátok, mert szerintem nehezen összehasonlíthatóak!
Sartin még nem jártam, de a környékén igen, és sokat olvastam, láttam róla.
Stalison hat éve töltöttünk két hetet.
A település "turista paradicsom" minden előnyével és hátrányával, szinte egybeépült Maliával a part menti utcán kilométereket lehet menni, éttermek, tavernák, üzletek, bárok, stb, főszezonban zajos. A part többnyire kavicsos köves, de vannak homokos szakaszok is. A tenger napközben a meltemi miatt gyakran szeles erősen hullámos.
Azt írod, hogy nem szerettek repülni. Krétára más módon eljutni nem egyszerű, ennek ellenére mi kocsival voltunk, és ha a terveink szerint alakulnak a dolgok az idén is így megyünk.
Fakultatívba elérhető: Knossos, Szpinalonga, Agios Nikolaos, Lasszithi fennsík, Szamáriai szurdok, esetleg Santorin, stb. ezek egy-egy napos kirándulások.
Ha több minden érdekel kérdezz és ha tudok válaszolok.
Sziasztok!
Egy kis segítséget, pár tippet szeretnék kérni a tapasztalt utazóktól.
Már most elkezdtünk gondolkodni az idei nyaraláson, és 2 úticél maradt versenyben: Kréta - Stalis és Sarti.
Az oldalon sok beszámolót olvastam, Stalisról konkrétan nem találtam semmit, de általában Krétáról jókat írtak/írtatok, Sartiról szintén.
Tavaly Nei Proban voltunk busszal, nagyon tetszett, minden fantasztikus volt, a hosszú utat leszámítva.
Nem rajongunk különösebben a repülésért sem, ezért e szempontból sem könnyebb a döntés
Szeretnénk szép tengerparton időzni, ugyanakkor a helyi látnivalókat is felfedeznénk. Mindkét üdülőhelyről azt hallottam, hogy elég nyüzsgő, szórakozási lehetőségek is vannak, és adottak az előbb említett feltételek is.
Ha valakinek van tapasztalata az említett helyszínekkel kapcsolatban, és megosztaná velem, nagyon megköszönném!
Egyetértek Ginával, Sarti eszméletlen jó hely! És kocsival elérhető távolságban van. Onnan pedig autóval el lehet menni Thessalonikibe is, vagy be tudjátok járni a félszigetecskét. A víz kristálytiszta, a part mesés, szóval irány Sarti!
…Baratainkkal /2 par/ 4en kocsival Gorogorszagba szeretnenk menni. Paralian mar voltunk igy most valahova mashova szeretnenk menni….
Bebe írta:
…Én Rodoszt ajánlanám, azon belül esetleg Falirakit - ha bulizósak vagytok. Ott aztán van élet….Érdemes kocsit bérelni, mert akkor szabadabban mozogtok.
#1739162011-08-23 15:51:36 Válasz a #173535. hsz-ra
Szia!
Voltam már pár helyen (Korfu, Kréta,Kos,Paralia,Santorini, Apsrovalta, Zakythos,Rodosz) és mindegyik más miatt jó.
Én Rodoszt ajánlanám, azon belül esetleg Falirakit - ha bulizósak vagytok. Ott aztán van élet. Hosszú homokos kavicsos part és számos sportolási lehetőség.
A főváros rettentően gyönyörű + számos kirándulnivaló van pl. pillangók völgye, Lindos...stb
Ha meg nyugira vágytok akkor azt is lehet találni: kis kockás éttermek eldugott utakon.
Érdemes kocsit bérelni, mert akkor szabadabban mozogtok.
Másik jó választás Kréta, mert elég modern és itt is van minden. Annyi, hogy mivel nagyobbak a távolságok, sokat kell menni ahhoz hogy lássatok valamit, de hidd el, megéri.
Ha bővebben érdekel valamelyik sziget akkor nyugodtan írj priviben, szívesen megosztom hogy hol mi volt a tapasztalatom vagy hátha tudok egy-két tippet.
Baratainkkal /2 par/ 4en kocsival Gorogorszagba szeretnenk menni. Paralian mar voltunk igy most valahova mashova szeretnenk menni. Azt szeretnem tudni, mi lenne a legjobb valasztas. /Mindannyian 29 korul vagyunk/ Ami fontos lenne, hogy legyenek vizi sport lehetosegek, es nemi ejszakai elet is, meg ugye szep is legyen...
A mi fiunk 2 évesen volt először Görögországban. Mi is sokat autóztunk vele azelőtt. Elég jól bírta.Mesét nézett odafelé, visszafelé végig aludt mert sajna belázasodott utolsó éjszaka. 3 évesen ue. csak visszafelé valamivel jobb volt a helyzet. Ja. először Asprovalta, utána Nei Pori.
Úgy gondolom, hogy soha nem lehet időben elkezdeni egy nyaralás szervezését. A kislányom 2 éves így az idén nem tervezünk hosszabb utazást, viszont jövőre szeretnénk már kiruccanni a nyáron és elvinni a csemetét göröghonba.
Jártam már Görögföldön háromszor, de gyerekkel még soha, így ez most meghatároz mindent. Az szinte biztos, hogy autóval mennénk és az is biztosnak tűnik, hogy a Peloponnészoszi félsziget lesz a cél. 2008-ban jártunk ott, Toloban, de jövőre újítani szeretnénk és jó lenne még délebbre menni, bár ez nem feltétlenül fontos tényező.
Kérdésem lenne, hogy kinek milyen élményei vannak a félsziget más nyaralóhelyeiről, hová érdemes vinni egy 3 éves kislányt (stramm kis nő az utazástól meg nem féltem, mert edzés alatt van).