Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4711
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116663 Üzenet linkje2009-09-06 13:21:11 

Sziasztok!

Csak, megnyugtatásul a "cserrobiért-aggódóknak", Robiék megérkeztek, szállásukat elfoglalták. Elfelejtve nem lettek előtte sem, csak ahogy vscotina is írta, a görög mentalitás az még mindig ugyanaz, és ők egyáltalán nem értik azt, hogy minek akarja valaki tudni érkezés előtt, hogy, milyen színű lesz a függöny az ablakon, hány ajtós a szekrény, és kék csempe van e a fürdőszobában...
Szóval, aki megkeresett eddig, annak volt, és aki megkeres ezután, annak lesz is szállása. De itt máshogy,és más időfelfogás szerint zajlanak a dolgok, ami nekünk magyaroknak sokszor furcsa lehet.

Az időjárás egyébként már átcsapott szeptemberibe, azaz felhő, szél, néha-néha napsütés, és a következő hétre is ez az előrejelzés.

Üdv, Nei Poriból mindenkinek

# 4712
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116665 Üzenet linkje2009-09-06 13:44:07  Válasz a #116663. hsz-ra Előzmény #116663

"De itt máshogy,és más időfelfogás szerint zajlanak a dolgok, ami nekünk magyaroknak sokszor furcsa lehet. "

icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif Ezt szoktam röviden úgy jellemezni: nem az infarktus viszi el őket. icon_wink.gif

# 4713
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116822 Üzenet linkje2009-09-08 11:42:30 

Valaki tud valami infót az Anatoli apartmanról?
köszi

# 4714
Markikati
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116835 Üzenet linkje2009-09-08 15:01:15  Válasz a #116822. hsz-ra Előzmény #116822

Szia Dusza!
Ha ez az OTP traveles Anatoli, akkor a tengerparttól kb 3 utcányira van, viszonylag csendes helyen (sok a gyerek, és kb éjfélig játszanak, kiabálnak az utcán). Mi majdnem vele szemben a Giannisban laktunk, amikor elmentem előtte, mindig megcsodáltam, mert nagyon szép rendezett apartmanház, sok növénnyel, fával. Akik ott voltak, nagyon dicsérték, azt mondták, hogy igényes. Lehet, hogy a gyerekzsivaj sem hallatszik annyira oda, mert az inkább a mi házunk előtt volt.

# 4715
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116839 Üzenet linkje2009-09-08 15:32:25  Válasz a #116835. hsz-ra Előzmény #116835

Szia!

Igen, az! köszi

# 4716
Dian77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
363 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#116846 Üzenet linkje2009-09-08 18:51:44 

Dusza!
Én a Sugár Travel honlapján láttam róla néhány képet! Nézzd meg te is!

# 4717
Szzsuzsanna
Aktív fórumos
Aktív fórumos
59 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117035 Üzenet linkje2009-09-10 16:49:47 

Sziasztok,
Mi tegnap érkeztünk meg Nei Poriból. Sajnos vasárnap elromlott az idő,állitólag vasárnap egész nap vihar volt, esett,táblákat tépkedett le a szél. Mondjuk éjjel én is többször felébredtem az erős szélre.
Mi vasárnap elmentünk Skiathosra, ott még viszonylag jó idő volt, bár néha viharos volt a tenger, amikor is erősen dobálta a hajót. Hazafelé a végén pedig már igazi viharban jöttünk, és szakadt az eső, ezzel együtt nagyon jó buli volt fent a hajón, igy senkit nem érdekelt, hogy bőrig ázott.
Aztán persze a buszon fáztunk:)
De szenzációsan jó a kirándulás.Voltunk még görög esten, hááát, én eléggé görög mániás vagyok, de az, hogy a végén a bécsi keringőtől a tangóig minden van, elég kiábránditó. És hát a kaja sem volt a legjobb, de azért jól éreztük magunkat.
Elmentünk vonattal Athénba, teljesen jól járható. A vonatok meglepően csendesek, és tiszták, a mosdók is. A hirekkel ellentétben Nei Poriban az állomáson van jegypénztár, és lehet jegyet venni, még a visszafelé helyjegyet is lekérték nekünk, tehát más dolgunk nem volt, mint felszálni a vonatra. Mi éjfélkor indultunk vissza Athénból, a legnagyobb meglepetésünkre dugig volt a vonat, és hát voltak fura alakok, de viszont rendőrök is voltak a vonaton, meg akkora kalauz, akibe senki nem mert belekötni.Az eleje kicsit nyüzsgős volt, mert mindenki kereste a helyét, de aztán megnyugodtak:)
Mi két étterembe voltunk a Dionysosban, és egy másikban, lejebb, talán Iraklion, de nem biztos. Mindkét helyen nagyon jó volt a kaja, és a Dionysosban minden nap nagyobb és nagyobb adagokat hoztak, és ajándék gyümölcstálakat kaptunk utána, azok is egyre nagyobbak lettek:)
A másik étteremben pedig jégkrém volt az ajándék.
A part, most tiszta volt, a viz is,úgyhogy nagyon élveztük.
Összességében rendkivül kellemes helynek találtam. És nagyon jól éreztem magam. Mi a Kalandozástravellel voltunk, a busz az rendben volt, a két sofőr nagyon profi volt, és nagyon jó időket futottunk.
Mondjuk hazafelé volt kis kavarodás néhány tapló utastárs miatt, valamint mert egy emberrel több került fel a buszra, mint ahány hely volt, és az volt a szerencse, hogy egy ember nem tudott eljönni a kifizetett útra, igy tudott leülni az utas. De összességében nagyon jó nyaralás volt.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki ötletekkel, tanácsokkal, vagy csak leirásokkal is segitett.

# 4718
Kinga004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117099 Üzenet linkje2009-09-11 15:14:10 

Sziasztok!
Mi 9-én jöttünk haza Nei Poriból, és a hétvégére valóban elromlott sajnos az idő, fürödni nem engefték az embereket. A Kalliope apartmanban voltunk, semmi extra igazából, nem cifrázták túl a dolgokat. A víz csodás volt, meleg és tiszta. Fakultatívokon a Meteoráknál voltunk, és Skiathoson, mi még mind a két helyen tökéletes időben. Szuper volt! És mellesleg le a kalappal az idegenvezető előtt, akivel a Meteorákhoz mentünk, valamilyen Éva. Érti a dolgát. Érdemes átnézni Platamonasba, szép a kilátás a vártól, csak a környéke lehangoló. Mi gyalog voltunk, teljesen kibírható. És jóval olcsóbb ez a város Nei Porinál. Van egy nagyobb Super Market is, és jóval alacsonyabbak az árak itt. Meg a bazárosok is olcsóbbak. Mi főleg a Tsampikában vacsiztunk, nagy adag volt a kaja eléggé, az átlagosnál picit drágább volt, de megérte. Ettünk a Theoban, hát ott a vadász-nőci, aki becserkészi az enni-vágyót ígér 10 % kedvezményt, mert magyar vagy, meg magyar étlapot, aztán eltűnik, és rád sem hederít. Voltunk egy másik helyen is, ahol nagyon kedvesek voltak, ajándék ouzót hoztak és szőlőt, a nevét nem tudom, csak azt, hogy kék-fehér kockásak a terítőkicon_smile.gif. Szóval nagyon szép a városka, jól éreztük magunkat, az idő is kegyes volt, tehát szuper kis nyaralás volt:).

# 4719
Tomek86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117132 Üzenet linkje2009-09-11 22:05:30  Válasz a #117099. hsz-ra Előzmény #117099

Sziasztok!

Én is 9-én jöttem haza, az időt én is aláírom, a végére elromlott, de a nagy hullámok kárpótoltak. Az hogy az életmentő kifütyül hát istenem... ki lehet azt játszani! icon_lol.gif
Amúgy én nem dőltem el Nei Poritól, nyaraltam eddig Sartin és Paralián, és eddig Sarti viszi a pálmát, Nei Porit én viszont nagyon unalmasnak tartottam, ne kövezzetek meg érte, egyszerűen nincs ott semmi.
Az utazásom előtt kérdeztem tőletek, és voltak akik válaszoltak is rá, az internetre, hogy az Evilion hotel wifijét be lehet fogni és azt lehet használni. Hát a mi szállásunk egy köpésnyire se volt tőle, szóval az apartmanból kicsit kellett csak kitennem a lábam, hogy befogjam, és elég jó vétel volt, csatlakoztam is frankón, mégsem jött be egy oldal sem. Nem értem miért lehetett ez.

AMúgy aki eltéved Paraliára, könyörgöm a Józsi tavernát hagyja ki!
Iszonyat egy ember a tulaj, bunkó, öntelt és emellett átver, és úgy lehúz ahogy illik. Sajnos a buszon hazafele többen ezt mondták, tehát nem csak én tapasztaltam ezt.

Platamonas vára pedig hát nem is tudom, 2 euro a belépő, amiért cserébe SEMMIT nem kapok, a bástyába felmenni nem lehet, levan lakatolva, bent pedig semmi látnivaló. Várfalon néha át lehet látni, a tengerre szép kilátás van ez tény, és az Olimposra is. De ennyi...

Én kicsit csalódottan jöttem haza összességében.

# 4720
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117202 Üzenet linkje2009-09-13 11:27:01 

Kedves Bea!
Köszönünk mindent!
Üdv:Robi
A szállás jó volt!

# 4721
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117213 Üzenet linkje2009-09-13 15:03:16 

Szervusztok!

Az első menet nekünk is letelt Nei Poriban. Szerintem kaja szempontjából idén az Athos viszi el a pálmát, volt ott egy srác, aki mindenféle nyelven is hablatyol ha kell, a kaja bőséges és finom, ajándékot mnidig kaptunk előtte és utána is.
Voltunk természetesen Skotinában is, de a templom még mindig nincs készen, addig az altemplomban tartják a misét.
Aki tudja, hogy Paleo Skotinába, vagy valami ottlévő szállodához hogyan juthatunk el, annak nagyon megköszönném az infót. Felgyalogoltunk most is egy szerpentinúton vagy 3 órahosszán keresztül, sok mezőgazdasági autó is furikázott arrafelé, de nem jutottunk el a célig, mert nem volt kitáblázva semmi, ráadásul az eső is eleredt.
A szállásunk oké volt, idén utoljára volt az Aranyház, kár érte mert klassz volt. Fakultatívon csak az Ambelákiai falulátogatáson voltunk, meseszép vidék, a kaja a faluban bőségesebb volt, de a kultur program és utána a buli megkoronázta az egészet. Minket a hotel tulaja szállított oda-vissza végigmesélte az utat, ráadsául még jóképű is volt. Fürdeni az utolsó napot kivéve mindennap tudtunk, mert a víz nagyon kellemes volt, a hullámok pedig megtáncoltatták fájó lábainkat, és igazi hullámlovasoknak érezhettük magunkat.

hazafelé - ha a macedonok és a szerbek határátlépési lassúságát leszámítjuk, - akkor minden oké volt, 2 nagyon klassz sofőrünk volt (Ádám és Gézu)

ha bárkinek bármi kérdése van szívesen válaszolok, de inkább visszamennék még. Mérlegünk pozitív, azt kaptuk amit vártunk, és egy kicsi csodával többet éltünk meg. icon_lol.gif icon_cry.gif

# 4722
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117219 Üzenet linkje2009-09-13 16:22:14  Válasz a #117213. hsz-ra Előzmény #117213

Szia Scotina, üdv újra itthon. Örülök, hogy neked is jól telt a nyaralásod. Szerintem nem lehet csalódni Görögországban, ha igen arról valahol mi is tehetünk talán!?
Kellemes aklimatizálódást itthon!!!! Nekem nagyon nehezen megy.

# 4723
Vscotina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
223 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117371 Üzenet linkje2009-09-15 05:31:16  Válasz a #117219. hsz-ra Előzmény #117219

Szia Anikó!

Én nem akarok nagyon aklimatizálódni, mert pénteken újra indulok vissza, a hangulatom is ennek megfelelő. A bőröndöm csak annyira pakoltam ki, hogy kimossam a rongyaimat. Egyébként nagyon várom már.
Ritka szerencse ez nekem, és nagyon boldog vagyok a tudattól. Ráadásul Stavrosban és környékén még sosem voltam, tehát ha van ötlet, hogy mit érdemes megnézni a környéken, szívesen vennék mindenféle ötletet.

# 4724
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117378 Üzenet linkje2009-09-15 09:51:19 

Vscotina! Nagyon irigyellek! Hogy pottyant az öledbe ez a váratlan szerencse? Én is szeretnék ilyet! Stavros és környéke egyébként gyönyörü. Biztosan nagyon jól fogod érezni magad. Minden jót kivánok neked!
# 4725
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#117391 Üzenet linkje2009-09-15 11:10:46  Válasz a #117371. hsz-ra Előzmény #117371

Szia Scotina, tényleg meg sem néztem a képed alatti beírást, hogy újra utazol. Nagyon irigyellek! Stavros környéke tényleg gyönyörűszép. Maga Stavros nem annyira, de nekem azért tetszett, mert egy élő falu, nem a turistákról szól egyáltalán, így különös érzés ott lenni közöttük. Makrygialost is ezért szeretjük.

Nem tudom mivel akarsz majd szétnézni, fakultatív, vagy egyénileg, de tudom leleményes vagy, úgyhogy én ajánlom, hogy nézz fel ÓVrasna faluba, mert gyönyörűszép, Asprovaltára, ott a tenger is nagyon jó és maga a városban is jó nézelődni. Közel van Olympiada, még előtte ott van az ókori Stragira. A mai Stagira sincs messze,ahol van egy Arisztotelész emlékpark. Stavros közelében van Rendina vára, ami hatalmas és gyönyörű onnan a panorama.
Esetleg utazz el Kavalába, ami szerintem kihagyhatatlan. Mi idén voltunk Philippiben, ami picit már odébb van, viszont ha lehet, akkor menj el oda számomra valami különös varázsa volt annak a helynek.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de a tavalyi beszámolómban esetleg még találsz olyat, ami érdekelhet.

Nagyon jó utat neked, és szép élményeket!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 314 315 316 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu