#1141802009-08-14 13:23:43 Válasz a #114165. hsz-ra
tisztellek becsűlek én minden szabályra ráteszek 10-15 %-ot igy 16 óra miskolc - paralia éjszaka birság-0, gondolom még nem voltál szerbiában sebészeten na azt kívánom ne is legyél
A nick alapján max. úriasszony... Már pár hete taglaltuk ezeket a sebességeket, nem mondom, én is tudnék 160-nal pengetni (és még mindig maradna vagy 60...) de attól félek, levennének a yardok 20 kilométerenként, plusz ami idő-előnyt szereztem azt háromszor fizetném vissza a határon. Biztos.
Nekem 3 éve 17 óra volt az 1170 km (akkor a pályán 110-et mentem max.), most 15 órásra saccolom de nem lépem át sehol a megengedettet. Lehet hogy "indokolatlan" a korlátozás, de nem az én dolgom felülbírálni
Tegnap kaptam meg a vouchert az irodától, akinél a szállást foglaltuk, és egy érdekes szakasz is van benne, amit nem értek.
"A szerb oldalon a vámostól az Önöknél lévő valutáról deklarációt kell kérni. Fontos! Ha sokan állnak sorba, akkor
is várja ki. Ne induljon el a határról deklaráció nélkül. A deklarált összeg értékhatárát a szerb vámhivataltól
kell megkérdezni. Be kell menni az irodába és vinni kell annak a személynek az útlevelét, akinek a nevére kérik a
deklarációt az összegről. Vigyázni kell rá, mert a szerb-macedón kilépő oldalon a szerb vámos el fogja kérni.
Ha valaki nem rendelkezik a deklarációval vagy elhagyta, annak ellenőrzéskor elvehetik a valutáját."
Nyugtassatok meg, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik 2000 eurónál többet visznek, de ez azt jelenti, hogy a kevesebbet is meg kell kérdezni? Vagy mi lehet ez a szöveg?
Volt valakinek esetleg ilyen tapasztalata? Én még sosem hallottam erről.
Sziasztok! Augusztus végén tervezünk a barátokkal autóval menni Görögországba. Szegedről indulnánk, tudna nekem valaki segíteni, hogy kb. mennyibe kerül az út oda-vissza autópályadíjjal együtt?
Nagyon megköszönném!!!
Indulás előtt sokat olvastuk a fórumot, felkészültünk mindenre. Még nemzetközi jogsit is csináltattam, persze szükség nem volt rá, de nem baj jó lesz itthon is ha a másik kocsiban hagyom a rendes jogsimat, talán elfogadják, majd letesztelem. Szóval szerintem az sem mindegy, hogy milyen az ember fellépése a határon. Tudom, mert van 10 sofőröm aki járja európát.
Szerencsénkre semmivel sem volt problémánk. A menetidő 14 óra volt dunaújvárosból Gerakini Beachig, Thessalonikin keresztül, nekem 1050 km volt. A teljes út 15 és fél óra volt kifele megállásokkal együtt, haza 16 óra. Péntek délután 6-kor indultunk, éjszaka nagyon jól lehetett haladni és rendőr is kevés volt. Egy pozitiv vélemény a szerb rendőrökről, pisi miatt sürgősen meg kellet állnunk egy sötét parkolóban szerbiában, de 5 percen jött egy rendőr, és szólt, hogy ez nem biztonságos parkoló, előregurult és megvárta, hogy elmenjünk. Ők szolgálnak és védnek??? A határok 3x20 perc sem volt kifele, hazafele is csak a GR-MK határ volt 1 óra. Tompán a sorompóra gurultunk rá, semmi panaszunk nem volt.
Naggyából be lehet tartani a korlátozásokat, de sokszor visz magával a tömeg. Hazafele megdöbbentő volt a GR-MK határon a sok koldus kéregető, szendvicset kaptak meg Croassont. A feleségem meg a gyerekek nagyon féltek, ez nem volt jó érzés. Központi zár belülről lezárva, biztos ami biztos. Macedonia végig autópálya volt és szerintem elég jó minőségü. Összeségében nekem jó emlékeim vannak az utazásról. Jövőre is Gerakina Beach !!!
Üdv? tilla
#1142592009-08-14 21:50:49 Válasz a #114224. hsz-ra
"A szerb oldalon a vámostól az Önöknél lévő valutáról deklarációt kell kérni."
Nekem úgy tűnik, kicsit elmaradtak annál az irodánál a szabálykövetéssel. Úgy 15-20évet. Akkoriban még be kellett jelenteni, egy viszonylag alacsony határ felett a pénzt. Manapság is van ilyen, de a limit olyan magas, hogy annyi kp-t értelmes ember nem hord magánál, a többség meg maximum számtanpéldában találkozott valaha is ilyen összeggel.