Lehet, nem ebbe a fórumba kellene írnom a kérdésemet, elõre is bocs. Mi szeptember elején utazunk autóval Leptokáriába. Voltunk már ott két éve, a strandja egész klassz, de szeretnénk a környéken más partokat is felfedezni. Ha valaki járt már a környéken, s van ezügyben tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Köszi: Gyugyosz
Köszi a gyors választ. Mi 6-án éjfélkor indulunk Görögországba, de két éjszakát lent töltünk Athénban. Néztem a Leptokáriás topicot... szóval nem igazán stílusom az ilyen általánosítgatós véleményezés és erre történõ válaszolgatás. Jobban szeretem a konkrét dolgokat. Körül fogunk nézni a környéken, aztán szeptember vége felé majd megírom az élményeinket.
Üdv: Gyugyosz
... autóval Leptokáriába.... de szeretnénk a környéken más partokat is felfedezni. Ha valaki járt már a környéken.............
Szia Gyugyosz!
Tavaly mi Varikóban nyaraltunk kempingben (ott apartmanon nincsenek. csak kempingek, de abból 8 is akad). Ha Paraliától dél felé indulunk, akkor sorra a következõ üdülõfalvak jönnek:
- Olympic Beach
- Variko
- Plaka Litochorou
- Leptokaria
- Skotina (Paralia)
Az elsõ kettõ homokos parttal, a többiek kavicsossal rendelkeznek (kivétel ugye Leptokaria, de a homok ott csak szemfényvesztés).
O.B. és Leptokaria hangos a sok nyaralótól, a többiek csendesebbek (Varikó és Litochorou a legcsendesebb).
Ezektõl a falvaktól délebbre helyezkedik el Platamonas és Nei Pori.
Röviden ennyi.
17-én este indulunk a Sitónia félszigeten lévõ Metamorfossi városkába.
Tud valaki valmit róla?
Esetleg indul valaki ezen a napon.
Együtt is mehetnénk esetleg ha van vállalkozó szellemû család.
23-án indulunk Metamorfosira. Igen, van néhány infom róla,szívesen megosztom Veled emailben!
Zsuzsi!
Bocs, csak most csatlakoztam, ha van teljes beszámolód az útról, akkor azt szívesen olvasnám.Elsõsorban az árak érdekelnek, mert azt hallom, nagyon drága.
Tegnap jutott éppen eszembe, pedig amikor hazaértem már írni akartam.
Június 24én /szombaton/ 8 után Macedóniába az autópályán, egy JOX rendszámú/és ez most nem vicc/ Opel, vagy ford kombival visszafelé tolatot egy autó, egy teknõs miatt
Ha tagok vagytok, írjátok le privibe mi lett a teknõssel, én rá mentem, vagy életbe maradt, és ha életbe maradt mit csináltatok vele???
- I. Tankolás : Magyar/Nyíregyháza (50L / 300ft/l ) 15,000 FT / 54 Є
- Autó pályadíj SZERB : - 1.kapu 430SZdinár / 5 Є / 1,400 FT
- 2.kapu 430SZdinár / 5 Є / 1,400 FT
- 3.kapu 1130SZdinár / 14 Є / 3,920 FT
- 4.kapu 270SZdinár / 3,5 Є / 980 FT
- II. Tankolás : Szerbia/ NIS : (50L / 87dinár/1 Є /L ) 4,350dinár / 51 Є
- Autó Pálya Díj Macedón : - 1.kapu 50Mdinár / 0,83 Є / 233 FT
- 2.kapu 80Mdinár / 1,33 Є / 373 FT
- 3.kapu 60Mdinár / 1 Є / 280 FT
- III. Tankolás : Görög (50L / 1 Є/L) 50 Є / 14,000 FT
- Autó Pálya Díj Macedon : - 1.kapu 50Mdinár / 0,83 Є / 233 FT
- 2.kapu 80Mdinár / 1,33 Є / 373 FT
- 3.kapu 60Mdinár / 1 Є / 280 FT
- IV. Tankolás : Szerbia/ NIS : (50L / 87dinár/1 Є /L ) 4,350dinár / 51 Є
- Autó pálya díj SZERB : - 1.kapu 430SZdinár / 5 Є / 1,400 FT
- 2.kapu 430SZdinár / 5 Є / 1,400 FT
- 3.kapu 1130SZdinár / 14 Є / 3,920 FT
- 4.kapu 270SZdinár / 3,5 Є / 980 FT
(1Є=280ft) (1Є=86Szdinár) (1Є=60Mdenár)
Váltani : SZdinárra:160Є-t / Mdenárra:10Є-t kell.
Persze mindenkinek más lehet (más indulási pont , más kocsi)
Eme kis iromány csak tájékoztató jellegû!!!!!!!!!!
Indulási pont :Nyíregyháza / kocsi: Opel astra carawan 1,4 16v (6-7l fogyasztással) / 4fõre .
Az adatokat nem én szereztem, az interneten találtam, egy másik helyen.
Gondoltam megosztom Veletek, mert nagyon hasznos.
Mi magunk nem tervezzzük a szerb tankolást, gondoltuk csak Röszkén tankolunk, aztán csak Görögben.
Szerbián és Mecedonián keresztûl nem megy csak egy tankolássál,úgy hogy itthon tankolok,4fõ +csomag és a hegyi utak OMV kútnál tankolni kell( mosdók tisztákés biztonságosak a parkolói) Szerbiában .
Én teli tankal léptem át a határt ,Nisben tankoltam ami Kb 500km és ez a távolság félútnak számít.Mecedonia kb 220km a távolság határtól -határig.
Az pálya díjakat érdemesebb dinárban fizetni mert az Eu váltása rapszódikus .
A sebesség határokat be kell tartani ha nem akarsz több eurot fizetni.
Júli 10-én jöttem haza
Üdv Zeus