Egressel és kaporral a töltöttkáposztát??????????
Hát ezt sem hallottam még így. Itt csináljuk édes káposztából, de akkor paradicsomos lében, füstölt szalonnával, de csak az íze miatt, vagy savanyú káposztából (ez kevésbé szeretem).
Pont errõl beszéltem. Szerintem Görögországban is ugyanúgy változik egy-egy étel elkészítési módja, mint itthon.
Gasztronómia nélkül is szeretnék minél több helyre utazni Görögországban és minél több részét megismerni. Ezért határoztam el,hogy minden évben más-más helyre megyek nyaralni. Szerintem olyan nagyon rossz helyet csak nem fogok ki.
Imádok fõzni, ami nem csak rajtam látszik. Szerintem a férjem 22 évi házasság után, már csak nekem tûnik Adonisnak a kis "sörpocakjával". Képzeld el, elfoglaljuk az apartmanunkat 14 órakkor. Negyed háromkor belecsobbanunk a vízbe. Micsoda szökõár keveredik abból.
A kapros- egreses töltöttkáposzta nagyon finom. Én is hitetlenkedtem, elõször a férjemtõl hallottam róla. A nagymamája készítette így.
Jo lenne ha Jox vacsoraidõben guszta saláták képeit tenné közszemlére.
Én nem szeretk fõzni, az a nagy igazság. Viszont annál jobban szeretek enni.
Azért szívesen megkóstolnám ezt az egereses töltikápit is. Sosem lehet tudni, hátha még ízlene is. Mi meg a tejes borsólevest imádjuk, viszont errõl se sokan hallottak még. Ez a recept is nagyszülõktõl maradt ránk és eddig még mindenkinek nagyon ízlett.
Igen, az enyém is. És most már én is, mivel a gyerkõcöm is így szerei jobban. Tejjel, sok petrezselyemzölddel, sóval, borssal.....isteni!
Ti is így csináljátok?
Na én nem szeretek fõzni, bár szinte bármit elkészítek ha kell, de ez az egreses-kapros töltötkáposzta érdemesnem találtatott egy próbára. Ez ugye egy görög topic, de valahogy eljuttatod a receptet? A borsólevest nálunk is tejesen készítették,de sósan. Ma már mivel leginkább nem én készítem nem így fõzzük. Anyósomnak is van cukros, tejes változata, de azt én nem szeretem.
A súlyfeleslegen meg ne aggódjatok annyira! Barátosném is hasonló kariber lehet, aggódott is hogy fog kinézni mellettem. De cunami nem alakult ki, mindenki épségben megúszta! Ha megnyugtat benneteket, annyi donna-tonnát láttunk az idén aprócska bikiniben és tök jól érezték magukat. Pedig néha a Michelin baba semmi volt hozzájuk képest!
Én is tonna-donna vagyok, de nem hordok bikinit. Mivel férjnél vagyok, nem érdekel férfiak véleménye. A férjem úgy szeret, ahogy vagyok(ezt számtalanszor bizonyította az elmúlt 3 pocsék évben). Én nem tudom elfogadni a külsõmet. Ettõl függetlenül kipróbálok minden tengeri herkentyût G.O.-ban. Ja és persze a fini sütiket is.
Ha nem felejtem el, holnap megírom priviben a káposzta receptjét. Ma már túl fáradt vagyok hozzá( fél 4-kor keltem).
Csutek!
Általában így szokott ez lenni: nem a társ az aki problémázik az alkaton hanem éppen önmagunk. Az én férjem sem egy Adonis alkat, de kit érdekel! Én így is szeretem. Aztán persze sopánkodik, ha nem kap meg mindent a méretében, az XXXL idõnként kevés, de ez az õ problémája, nem az enyém.
De mint írtátok kinn az ételek nagy része kimondottan egészséges, aztán meg a nagy melegben kinek van kedve nehéz, laktató ételeket enni. Bár éjfél körül egy gyros nem biztos, hogy a legjobb választás, de ha az ember lánya akkor már megéhezett a korábbi vacsora után. Aztán meg egy pohárka ouzó kimondottan elõsegíti az étvágyat, majd a Mythos segíti az emésztést.
Jól látom Jox, hogy te is imádsz enni? Vagy legalább is a görög konyha remekeit.
Mivel a szeptember még elég messze van, ezek a klassz képek gondolom kicsi vigasz számodra, én meg sopánkodom, hogy milyen messze a köv. nyaralás.