#1356922010-05-26 19:52:26 Válasz a #135343. hsz-ra
Szia!
Köszönöm a válaszod, szétnéztem sok jót találtam a Walter Travelről különböző fórumokon. Úgy döntönttünk, hogy egy próbát megér a dolog. Felhívtam az irodájukat telefonon, érdeklődtem az áraik után. Két felnőtt júliusban 12 napra 110.000 Ft körül van. Ebben benne van az autóbusz és a szállás is. Azt hiszem meggyőztek...
#1356932010-05-26 19:59:07 Válasz a #135650. hsz-ra
Szia Soma!
Mivel először megyünk velük, nem tudom, hogy milyen az idegenvezetőjük. Az mit jelent, hogy lassú? A Sissi kastályban már voltatok? Nekünk az a program tetszik a legjobban.
Egyébként a Vasilikibe megyünk, mert ott a második emeleten van internetezési lehetőség. Nekem dolgoznom kell a nyaralás alatt is egy picit, ezért kötve vagyok a helyhez.
#1357312010-05-27 07:28:59 Válasz a #135687. hsz-ra
Szia
Sajnos még egyiket sem választottam és nem is tudom, hogy megyek-e.Sok minden összejött Ha megyek is, akkor július elején vagy augusztus végén. De nincs olyan nap, hogy ne pillantanék rá Pargán a webkamerára. Biztos vagyok benne, hogy a Garden jó választás volt, ne aggódj! A távolságokat észre sem lehet venni, úgy leköt a sok csodálatos látnivaló
Mi is Pargara készülünk, csak még az időpont képlékeny, nézegettem egy csomó szállást, de a legtöbb buszos, és mi autóval mennék. Már végig nézegettem az összes képet amiket feltöltöttek a többiek, nagyon gyönyörű, alig várom, hogy utazzunk.
Volt már úgy kint valaki, hogy nem foglalt előre szállást?
Sziasztok!
Friss husi vagyok itt.
Az eddigi görög nyaralások után idén szeptemberben életemben először Parga!
Beleszerettem,mióta felfedeztem,és nagyon várom,hogy láthassam....
Alig várom,hogy szeptember legyen,addig pedig ezerrel olvasom a fórumot és gyűjtöm az infókat!
A sok leírásnak köszönhetően már egy csomó mindent "tudok" Pargáról.Ez a legjobb oldal,itt tényleg minden infót meg lehet találni Görögországgal kapcsolatban.
Szeretnénk majd kirándulásokra is menni,Korfut nagyon szeretném látni.
Úgyhogy falom majd az infóitokat!
Szia Breki!
Valamiért Korfu jobban vonz,mint a birkak.ki kerülgetése Albániában....
Na de félretéve a tréfát,gyerekkorom óta szeretném látni Korfut,és Sissi kastélyát,meg azt a csodás kilátót,aminek nem jut eszembe a neve...
Meg jó lenne egy Jón-szigeteki hajóút is,majd kiderül,bele fog-e férni a keretbe...
Azt érzem,hogy ez teljesen más lesz,mint az eddigi görög nyaralásaim....
Istenem,annak idején hogy odavoltam Sartiért....
Ég és föld a különbség,persze Sartinak teljesen más a "varázsa".
De mihelyst megláttam az első fotót Pargáról,elvesztem....
Első hülye kérdésem a szokásos:ugye szeptember közepén a tenger még nem hideg? Olvastam,hogy az áramlások miatt Pargánál hűvösebb a víz... És én nagyon nem bírom a hideg vizet.
Ketten utazunk barátosnémmal,csajos buli lesz...
Albániát csak azért írtam mert arról senkise írt hogy az ottani fakultatívon gondolkozik.
Nem lenne rosz ám csak vmiért nagyon drága az a fakultatív.
Parga Sartival össze sem hasonlítható szerintem.
A kilátó neve talán Pelékas Käiser Turn-Emperor's throne Császár Trónja
Én a tengert még szeptember végén se éreztem hidegnek, szerintem nem áramlások hanem a kis "patakok folyók" amik jönnek fentről, de ilyeneket csak a Valtosnál láttam konkrétan belefolyni a tengerbe.
#1359622010-05-28 09:41:03 Válasz a #135910. hsz-ra
Szia Theia!
Egyet értek Brekivel, Albánia (Saranda és Butrin) kihagyhatatlan. Mi is készülünk oda, mert az előző utunkon kimaradt.
Különben is nagyon sok látnivaló van a környéken, amit érdemes megnézni és akkor sem láthattok mindent. Mi is ezért megyünk idén is, mert sok minden kimaradt, pedig 15 napot voltunk kint. Korfut meg hagyjátok egy hosszabb nyaralásra. Egy nap alatt nem lehet bejárni.
A hideg áramlatot Valtoson egy patakocska okozza, amely kettéválva, kb 60-70 m-es távolságban folyik a tengerbe.
Én még nagyon kezdő fórumos vagyok, csak próbálgatok lépést tartani veletek. Nagyon sok infót megtudtam tőletek Pargaról és teljesen beleszerettem a helybe. Nekünk egy görög ismerősünk ajánlotta a helyet, és azóta gyűjtögetem az információkat. Először csak egy hétre akartunk menni, de ahogy olvasgattam, hogy mit érdemes megnézni, rájöttem, hogy nem lesz elég, és fűzöm a páromat, hogy két hét csak jobb lenne. Amit nem szeretnék kihagyni az az Acheron folyó az a része ahol bokáig érő vízbe lehet gyalogolni a nagy szikla falak között. Tényleg brutál hideg a vize? Imádok fotózni, ha valaki tud olyan helyet amit egy fotós nem hagyhat ki, szívesen fogadom Köszönöm előre is
A bokáig érő víz tévedés, vagy lehet, hogy nyár közepén nagy kánikulában az de mikor mi voltunk térd alatt indult, néhány helyen kb derékig ért (én 187 cm vagyok) és a forrás előtti részen nyakig bele kell menni ha teljesen a forráshoz akarsz jutni.
Tényleg nagyon hideg először mikor a függőhídnál beleraktam a lábam bokáig 15 másodpercre azt hittem többet nem fogok belemenni, de aztán szerencsére meggondoltam magam és egy idő után meg lehet szokni. Mikor mi voltunk nemis volt kánikula.
Hát szerintem fotós nem hagyhatja ki a fenti várat illetve onnan a kilátást, a lenti várból a Valtosi részt és a kikötői részt, a városi strandnál a kis szigetet illetve ha át tudod vinni a gépet onnan Parga-t és még sorolhatnám, a lépcsőket, lyschos-t felülről ésatöbbit.
Képeken láttam a bokáig érő vizet, akkor az nem is úgy van. Igazi kihívás lesz azt hiszem. Remélem kisebb lesz a víz mert én csak 168 cm vagyok és nem szeretnék elmerülni
Remélem sikerül megörökíteni mindent, egy nyaralás alatt néha 1000-nél is több képet készítek, persze attól függ, hogy mennyi időre megyünk Abból azért lehet válogatni.
Köszi ezt a csodaszép képet, ennyire sajna nem vagyok profi, de addig még tudok gyakorolni