h.apci!
Elolvastam a beszámolódat, nagyon tetszett a stílus is, de a képek is nagyon jók! Élvezet volt olvasni, köszi!
Én is köszönöm! Sok van ilyen rövidebb, hosszabb történet, de hát ezek végsõ soron magánügyek… Bennem ezek sokszor jobban megmaradnak, mint az egyéb látnivalók; ezek teszik teljessé a nyaralást. Igaz, néha provokálom is az ilyen helyzeteket (talán majd megírok még egyet)…
Andra | #33277 | 2007-06-27 13:11:00 | Válasz a #33274. hsz-ra
h.apci!
Én személyszerint szívesen olvasnék több ilyen beszámolót is, úgyhogy nyugodtan írhatod a többit is.
Lehet, hogy ezek személyes élmények, de szerintem pont ezekbõl kapunk ízelítõt a görög mentalitásból.
Nincs szándékomban, de ha érdekel, itt megnézheted a képeim zömét a személyes felvételek kivételével:
https://greece-b.h-apci.fotoalbum.hu/
Egy kis fotovideót azért majd csinálok Toloról.
Kedves h.apci!
Köszönöm neked a tolói képösszeállítást, a zene is nagyon jó...egy pohárka Mavrodafnit kortyolgatva nézem most. A fényképeidet is megnéztem...nagyon jók.
Örülök, ha tetszett; köszönöm!
Tanuld meg ezt a technikát, megéri! Igaz, ha igényes vagy, nagyon sok meló van vele, türelem kell hozzá.
(Ezt kapkodva csináltam, el is szúrtam a feliratot, elmaradt a kontúrozás, domborítás, stb. )
Ez a Daskalio, amin a kis kápolna van. Ettõl jobbra van a nagyobb Romvi. MIndkettõre megéri átmenni vizibiciklivel. Nem azért, mert a szigetek olyan érdekesek lennének, hanem mert gyönyörû színû a víz körülöttük, nagyon jó pipával búvárkodni ott.
Nos, amint azt a fenti térkép is mutatja, az a bizonyos kis sziget a Koronis. Úgy tudtam (olvastam), hogy a rajta lévõ kis kápolna midig zárva van. Hát nem! Volt alkalmam megfigyelni, gyönyörködi benne; az erkélyünkrõl éppen ráláttunk, pont velünk szemben volt; különösen este kivilágítva gyönyörû.
Egy hétvégi napon arra lettem figyelmes, hogy kis csónakkal néhány ember érkezik, s felmennek a kápolnába. Jóval késõbb jött egy nagyobb hajó több emberrel, õk a parton maradtak. Kisvártatva megjelent még egy nagyobb hajó, amit már füstölgõ fáklyával fogadtak. Megkerülte a szigetet, mintegy tiszteletkört leírva, majd kikötött és ismét elég sok ember szállt partra. Hála a teleobjektívemnek láthattam, hogy ez bizony esküvõ; ott a menyasszony! Gondolom, a csónak hozta az elõkészítõket, az elsõ hajó a vendégeket, a második pedig az ifjú párt és a násznépet. Szép volt…
H.apci, nagyon király fényképezõgéped van. Én már bánom, hogy tavaly egy "gagyibb" digitálist vettem. Most már mást vennék...talán majd pár év múlva.
A sziget a térképed szerint valóban Koronisz,amin csodálkozom, mert eddig minden leírás szerint Daszkaliónak hívták. De valószínûleg van hivatlos, meg köznyelvben jártas neve is. Nagy élméyn lett volna nekem, ha látok egy ilyen esküvõt, de nekem bizony távcsõ kellett volna hozzá
Óvatos duhaj vagyok... Beütöttem a keresõbe a Daskalio-t, s egytlen találatom sem volt Toloval kapcsolatban, viszont volt egy jópár más aprócska sziget; lehet, hogy ez valami gyüjtõnév. A térkép egyébkén Tolo hivatalos honlapjáról való. A gép nem profi gép, de amatõröknek csúcs (ld. a z idevágó topicban a beírásom!); nem elérhetetlen...
Sziasztok!Hála a lelkes beszámolóitoknak,idén mi is Tolo megyünk 30-án.A Stavros apartmanba megyünk.Ha valakinek lenne majd infója errõl a szállásról,ami állítólag új a kínálatban,akkor megköszönném.Például hol van helyileg,mennyire van a part,kilátás,felszereltségStb.Ezen kívül érdekelne,hogy érdemes-e busszal átmenni a szomszéd városba a Lidlbe,vagy van alternatív megoldás Tolon belül.Busszal tudnánk csak átmenni vásárolni.A busz milyen sûrûn jár kb és mennyibe kerül?Az apollon travel fakultativjai is érdekelnének,mennyibe kerülnek,milyen napokon van,kell e külön belépõjegyeket fizetni és az mennyibe kerül?Mi az amit semmiképpen ne hagyjunk ki.Egy hétre megyünk csak,és nem jártunk még ezen a környéken.A meleget bírjuk,azzal nincs gond.Hová érdemes menni ebédelni vacsizni.Gyros fanok vagyunk és reméljük Mavrodaphne bort is lehet kapni valahol,mert az ott van a szeren!!!Tényleg ez a bor mennyibe kerül most,illetve tudtok-e ajánlani valami más finomságot?Bocs az ezer kérdésért,dehát erre készülünk egész évben.Elõre is köszi mindenki segítõ szándékát!!!!Kata
Szia caca!
A Lidl, az félúton van Tolo Nafplio között, a busz nem hiszem, hogy megáll ott.
Toloban sok nagyobb szupermarket van, de nem láncolat részei, hanem magán áruházak, ezért elég drágák, viszont azokban is mindent meg tudtok venni. Talán béreltek 2-3 napra autót vagy mocit, akkor érdemes a Nafplion és Argosz közötti úton lévõ nagy Champion nevû áruházban egyszer jól bevásárolni.
A fõutca boltjaiban a kis üveg Mavrodafni (275 ml) 4 Euro körül volt, a nagy üveg 6-8 Euro. A Lidlben a nagy üveg (igaz nem "Patras" márkájú, hanem olyan "noname", de ugyanolyan finom) 1,95 volt!!!! Atöbbire majd este válaszolok, mert most el kell mennem.
Csak néhány kérdésedre tudok válaszolni. A Stavros apartmant megtalálod itt, a térképen a Tolo-ra kattintva (esetleg náluk érdeklõdhetsz is): http://www.apollontravel.hu (Tolo központjától 250, a tengerparttól 150 méterre épült apartmanház, 2-3 fõs stúdiók és 2-4 fõs két légteres apartmanok (hálószoba+nappali), amelyek mindegyike konyhasarokkal, zuhany/WC-vel, balkonnal vagy terasszal rendelkezik + kis kert.). Mást nem találtam.
Vásárolni talán csak nagyobb tétel esetén (víz, dobozos sör) érdemes a Lidl-be menni, a busz gyakran jár, az árát nem tudom (kocsival voltunk), egyébként kár az idõért.(Ellent kell mondjak vojandinak, mert a Lidl nem félúton, hanem bent van Napflioban bõven a helységnévtábla után a bal oldalon!) Toloban sok szupermarket van, köztük nagy is, ahol szinte minden van viszonylag elfogadható áron. De azt a várost – Napflio – feltétlenül érdemes megnézni, talán úgy, hogy késõn délután (amikor Toloban már nem az igazi fürödni) és estig maradva.
Toloban a fõutca közepe táján találsz egy utazási irodát, ahol a kirakatban is magyar szövegek vannak, itt érdeklõdhetsz a fakultatív programokról. Általában 30-32 Euró az áruk + belépõjegyek. Jó lenne megnézni: Athén (+ Korinthoszi csatorna), Epidavrosz (színház), Mykene, valamint hajóval Spetses-Hydra-Poros (de ezt az irodától nem messze lévõ hajózási társaságnál befizetve; nincs minden nap ez az út!), és még sorolhatnám, de akkor mi marad Tolora; az egy hét ezekre is kevés. Én talán Napflion kívül még Athént (belépõk + 12 Euró) és a hajóutat választanám…
Vacsi ügyben olvasd el az Élménybeszámolók-nál a toloi halvedéglõst, az Élmények, történetek-nél pedig a „GYROS”-t, egyébként meg elõbb alaposan nézz körül!