Bótajó, Buffy, köszi a segítséget:)!
Már megbarátkoztam a Politissal, szerintem-remélem, a legfelső emeletről onnan is látni a tengert:)! Mi július 27-től mennénk, ha az Athénében elfogynak a kétágyasak, akkor felhívom őket a háromágyas miatt, hátha... de két hete figyelem, és egyáltalán nem telnek a helyek...
Azt meg tudja valaki monda, hogy anno az Alexandrától kb mennyi idő volt eljutni a nagy strandra? Mert a Politis ott van a közelében, akkor már be tudnám lőni milyen messze leszünk a tengertől!
És egy lépéssel közelebb kerültem a nyaraláshoz, ma elmentem útlevelet csináltatni:)!
Bótajó, Buffy, köszi a segítséget:)!
Már megbarátkoztam a Politissal, szerintem-remélem, a legfelső emeletről onnan is látni a tengert:)! Mi július 27-től mennénk, ha az Athénében elfogynak a kétágyasak, akkor felhívom őket a háromágyas miatt, hátha... de két hete figyelem, és egyáltalán nem telnek a helyek...
Azt meg tudja valaki monda, hogy anno az Alexandrától kb mennyi idő volt eljutni a nagy strandra? Mert a Politis ott van a közelében, akkor már be tudnám lőni milyen messze leszünk a tengertől!
És egy lépéssel közelebb kerültem a nyaraláshoz, ma elmentem útlevelet csináltatni:)!
Szia!
Az Alexandra és az Athene elég közel van egymáshoz. Nagyon laza sétával kb 4-5 perc volt eljutni a nagy partra. Annyi, hogy hegynek fel-s le kellett menni, de abszolút nem veszélyes a dolog.
Nyugodtan próbáld meg az Athenet majd.
Sziasztok! Aki aggódik a Politis miatt, az ne tegye. Teljesen rendben van az apartman, szépen fel van újítva, tiszta, a felszereltsége is jónak mondható. És olyan extra szolgáltatásai is vannak, mint az ingyen klíma, és az ingyen wifi (ezt a hozzászólást is a Politis egyik szobájából írom ) A harmadik emeletről látszik a tenger (a kikötő) és a város egy része.
Maga a város is nagyon hangulatos, és valóban nincsenek nagy távolságok. Pár perces sétával minden elérhető.
Nemrég jöttünk haza Marmarasból, mondhatom csodálatos volt. A benzináron kívül nem észleltünk a válságból semmit. Kocsival voltunk és bejártuk a környéket. Találtunk jó helyeket mind fürdés mind étterem szempontjából. Nincs annyi magyar mint Sarti-n, sem nyaralók sem ott dolgozók de szerintem ez egyáltalán nem baj. Találtunk magyarul kicsit beszélő görögöket és egy olyan helyet is ahol magyar-görög házaspár volt a tulaj. Szóval mindenki megtalálja amit keres.
A nagy strandon van egy pizzéria "Piazza di Pasta" a neve. A tulaj egy görög srác és a felvidéki magyar felesége + van egy szintén felvidéki magyar felszolgáló akik nagyon kedvesek. Az étterem előtti napágyakat fogyasztás ellenében lehet igénybe venni ami azt jelenti, hogy egy 3 eurós frappé (+ 0,5 literes ásványvíz jár hozzá) mellett akár egész nap ott lehet az ember. Ez a beach-en levő helyek árait tekintve méltányos. Itt inkább csak pizza van meg tészta ételek, na meg nagyon finom fagyi de érdemes megkóstolni.
Gyros-t és egyéb görög ételt a "Pigasos"-ban ettünk többnyire, ami a templom és az iskola közötti részen van a "Leonidas" pékség mellett. Mindkettő helyen volt tv is így akár a most zajló futball vb-t is lehet nézni.
Fishtaverna, azaz hal és tengeri ételeket kínáló étterem pedig a "Christos" (ez a 2 disco mellett van a falu közepén kb) és a magyarok szállásához legközelebb eső helyek közül a "Kymata" ami nagyon bejött az árakat és a kiszolgálást tekintve.
Neos Marmarason fogunk eltölteni egy hetet. Az volna a kérdésem , hogy tud-e valaki fakultatív programot ajánlani. Olyanra gondoltam, ahová gépkocsival el lehet jutni Pl. Történelmi, régészeti, néprajzi stb. érdekességek.
Segítségeteket előre is köszönöm !
Neos Marmarason fogunk eltölteni egy hetet. Az volna a kérdésem , hogy tud-e valaki fakultatív programot ajánlani. Olyanra gondoltam, ahová gépkocsival el lehet jutni Pl. Történelmi, régészeti, néprajzi stb. érdekességek.
Segítségeteket előre is köszönöm !
Szia!
Nem tudom, hogy mennyire szerettek messzire menni, de pl. Edessa gyönyörű hely, szerintem érdemes oda ellátogatni. Igaz, hogy 2,5 órás út, de a gyönyörű vízesések pótolják. Én nagyon vágyom még egyszer oda.
De helyben is sok szép dolog van. Pl Toroniban a várrom nagyon szép, nappal és este is kivilágítva. Lehet hogy az lesz kiírva, hogy zárva, de ettől függetlenül gyönyörű. Nagyon helyes kis falu Sykia is, megéri benézni, igazi hamisítatlan görög falu.
A másik kedvencem a Petralonai barlang, hihetetlen milyen szép. Kocsival is könnyen megközelíthető, ha jól emlékszem 7 eur a belépő, angol-német-görög nyelvű idegenvezetés van és ingyen meg lehet nézni a kiállítást is.
Ha Marmarason lesztek ki ne hagyjátok Porto Carrast, közvetlenül Marmaras alatt van. Oda gyalog tudtok elsétálni, egy nagy hiper-szuper szállodakomplexum. Érdemes megnézni, nagyon szép a part és a jachtkikötő valami fantasztikus.
Porto Coufu a természeti szépsége miatt mesés, mert ott van az úgynevezett "Kalóz öböl", de sok minden másnak is hívják. A II. vh idején ide rejtették el az egyik flottát.
Most hirtelen ennyi jut eszembe, de mi elmentünk a másik félszigetre is, és láttunk romos világítótornyot, gyönyörű partokat.
Rengeteg szép hely van, ahová érdemes elmenni.
Ja, és Thesszalonikiben is voltunk egy INGYENES harcászati kiállításon, MIG és rengeteg fegyver volt kiállítva.
Neos Marmarason fogunk eltölteni egy hetet. Az volna a kérdésem , hogy tud-e valaki fakultatív programot ajánlani.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz Vaeszhoz. Tavaly mi is Neos Marmarason voltunk, Körbejártuk az egész Shithon félszigetet,Sykiát nagyon ajánlom igazi hamisítatlan Görög falu.Saját szervezésben voltunk az Athosz hegyi kolostorokat megnézni.Autóval mentünk Ouranaupoliba és ott helyben vettünk jegyet a hajóra.Nagy élmény volt nem szabad kihagyni, véleményem szerint legalább is. Azonkívül amit mi sajnos kihagytunk Marmaras felett Parthenonas . "Grand" Kati az idegnevező azt mondta autóval nem ajánlja, mi meg gyalogosan nem vállatuk be!! Most is nagyon bánom!
Albumjaim között láthatod merre jártunk.
#1396382010-06-16 19:13:52 Válasz a #139470. hsz-ra
tzotya, ez meglepett -bocs, hogy beleszólok, - de nem értem miért mondta az idegenvezető,hogy autóval nem ajánlja Parthenonast? MI autóval mentünk fel és nagyon kényelmes, széles út vezet végig. Kicsit kanyargós, de nem vészes és egyszerűen fel lehet jutni. Ott nagy parkoló van, taverna, pici bolt és egy gyönyörű pici falu.
Ha legközelebb még arra jártok, ne hagyjátok ki!!! Nem szabad mindig az idegenvezetőkre hallgatni.
#1397222010-06-17 08:56:26 Válasz a #139638. hsz-ra
Szia Anikó!
Számunkra is érthetetlen volt így utólag (akkor jöttem rá amikor a Te képeidet néztem),de tény azt mondta "nem ajánlja autóval".Pedig ennél különb utakat is bevállatunk már Görögországban, nagyon sajnálom ,hogy kimaradt.Különben nem nagyon hallgattunk rá mindent magunk szerveztünk és ez nem is nagyon tetszett Neki!Az Atoszhegyi hajókirándulásra is azt mondta hogy csak Ormos Panaghiából mennek hajók!?és ne menjünk mi Ouranopoliba, mert onnan nem megy hajó a kolostorokhoz.Ehhez képest naponta többször is indítottak hajókat és jóval olcsóbban mintaha Ormos Panaghiból mentünk volna és arról nem is beszélve ,hogy a Panaghiából iduló hajó egésznapos program,Ouranopoliban pedig kb 5 órás program volt! Maradt időnk az Erődöt és a várost is megnézni és hazafelé még más program is belefért.
Mesélhetnék még az idegnevezetőről,de nem szeretném "szét Offolni" a topikot.
Mindenkinek nagyon köszönöm a tájékoztatást !Sykiát már ismerem, (nyaraltunk már Sartin, akkor elmentünk oda ),
de a többi hely, amit ajánlottatok nagyon jónak tűnik, szerintem ami belefér, megnézzük.
Mindenkinek jó nyaralást!
#1397942010-06-17 12:55:43 Válasz a #139739. hsz-ra
Most ne haragudjon meg senki, de én nem is értem, hogy aki bevállal egy ilyen hosszú utat autóval, minek van még szüksége turisztikai irodára meg idegenvezetőre.
Főleg hogy a Hakidiki félszigeten van elég szállás, Interneten is lehet foglalni minimális angol nyelvtudással.
Én román utazási fórumokat is olvasok és úgy láttam hogy akik magánúton mennek azokat kevesebb csalódás éri , tisztább szállásokat találnak és kevesebb zajos honfitárssal vannak körúlvéve.
Jövőre lehet hogy mi is Neos Marmarosba utazunk, épp ezért kerestem és találtam is néhány panziót szép zöld környezetben.