Sziasztok!
Még sosem írtam a forumba,s szerintem nem is fogok többet,de amit itt levágtok Makrigialossal kapcsolatban,azt nem lehet szó nélkül hagyni.Felnõtt emberek vagyunk,mindenki el tudja dönteni kinek mi a jó!
Mi tavaly 1 hetet töltöttünk ott,idén viszont 2 hétig élvezzük a helyiek vendégszeretetét!
Sziasztok!
Még sosem írtam a forumba,s szerintem nem is fogok többet, de
Üdv: Ági
Szia Ági!
Én ezzel nem dicsekednék a helyedben! Amennyiben van tapasztalatod és véleményed az üdülõhelyrõl, megoszthatnád Te is a többi érdeklõdõvel. Ne csak a nemtetszésed fejezd ki, hanem annak az okát is. Nyilván Te is profitáltál mások hozzászólásaiból.
Szóval Ági ahogy kiolvasom a sorok között neked is bejött ez a kis falu. Mármint ha most két hetet vállaltok be a tavalyi tapasztalatok után. És ezt miért nem lehet leírni? Az hogy viták kialakulnak engem nem tart vissza attól, hogy leírjam a véleményemet, mármint ha van. Próbálom ezt abban a hangnemben megtenni, hogy ne bántsak meg feleslegesen senkit.
Igen, Makri más eset mint pl. Parália és a szállással kapcsolatban is lehetnek más elvárásaink. Másrészt én nem igazán olvastam a Diastól eltérõ szálláshely értékelését, márpedig én is tudom hogy vannak. Igenis jó lenne, ha más szállásokról is minnél több leírás érkezne ide, legyen lehetõsége az ide utazónak elõre tájékozódni. Szerintem.
Szia Rebeka!
Ne haragudj,hogy ha megbántottam bárkit is az üzenetem hangvételével!Mi tavaly nagyon jól éreztük magunkat Makrigialoson.A Dias hotelben volt a szálláshelyünk akkor is,és az idén is.Nekünk teljesen megfelelt.Persze furcsa,hogy vízkorlátozás van,vagy éppen nem olyan a csatornarendszer mint nálunk,de a változatosság nem árt. Mi autóval mentünk,így nem voltunk ( ha fogalmazhatok így) oda kötve a faluhoz.A különbözõ strandok,meg teljes mértékben kielégítette egy 2 gyermekes család igényeit.Nem volt túl zsúfolt a part és a lassan mélyülõ részek miatt a gyerekeket is szemmel tudtuk tartani.Ha nyüzsgésre vágytunk bementünk Katerinibe vagy Paráliára.Nincs messze.
Sok mindentõl függ ki hogyan érzi ( vagy hogyan akarja érezni) magát ebben a kis halászfaluban.2 hetet töltünk el idén itt,s remélem ugyan olyan jól fog eltelni mint tavaly. )
Szia Ági! Mi tavaly voltunk az Elektrában is. az is egy kétszobás apartman volt, légkondival, TV-vel felszerelve. Aránylag új berendezésû, csak kisebb volt az egész, mint a Diasban.
Egyébként jó volt. Az Elektra egyébként hatalmas belülrõl, szerintem rengeteg szoba van benne,mi a második emeleten voltunk.
De úgy tudom sokan laktak már ott is, legalábbis olvastam róla.
Sziasztok!
Augusztus 14-21-ig leszünk Görögországban, ez már biztos, mert megvan a repülõjegyünk Thesszalonikibe. Úgy gondoltam, hogy Makrigialosban szállunk meg, sok szépet olvastam a faluról. Néhány kérdésem lenne azokhoz, akik már jártak itt.
-Van Thesszalonikibõl oda buszjárat? A görög KTEL nem érhetõ el az interneten.
-Lehet Makrigialoson autót bérelni? Ha nem, akkor hol lehet a legközelebb?
-És mit gondoltok: a fenti idõpontban van esély rá, hogy szállást találjunk este 8-kor (hárman leszünk), vagy utazási irodán keresztül foglaljunk? Picit sokallom a kb. 30000 Ft/fõ árat, de lehet, hogy ez teljesen reális.
Marcsi
Szia Kiram!
Pár kérdésedre megpróbálok válaszolni, de remélem,hogy indulásodig még fog más is segíteni!?
A buszjáratról annyit tudok (mert mi autóval voltunk), hogy a faluban a menetrend szerint van busz Szalonikibe, de olyan megoldással, hogy bemész Katerinibe és onnan Szalonikibe. Gondolom ez visszafelé is így mûködik!?
Autóbérlés tavaly még nem volt! Legközelebb csak Paralián van erre lehetõség. Az viszont nem távolság! Robogót lehet bérelni Makriban, és azzal vagy busszal bementek Paraliára, és ott már tudtok autót bérelni.
A szállásról annyit tudok, hogy mi tavaly 2 nappal meghosszabbítottuk a nyaralást, de a szállásunk már foglalt volt, ezért másik apartmanban sikerült szállást szerezni, 3 fõ/apartman/100 euróért!! Egy ottani irodában foglaltuk, ami reggel és este 2-3 órára nyitva szokott lenni!
De tavalyelõtt abban az apartmanban is voltak átutazók, ahol mi laktunk, úgyhogy gondolom ez bevett szokás ott!
De azóta már hallottam olyat is, hogy magánházaknál is vannak kiadó szobák, úgyhogy bátran nézzetek szét. Ha nem sikerül, akkor még mindig ott van Paralia, vagy Olympic Beach! Bár azok elég zsúfoltak már fõszezonban.
Viszont Methoni szintén Makrigialos mellett lévõ halászfalu, nagyon hangulatos, esetleg ott is lehet próbálkozni!
Remélem kicsit segítettem! Legyen szép nyaralásotok, és gondoljatok rám, ha ott jártok!!!
Hát nem is tudom… Ha már voltatok hasonló körülmények között Görögországban, mint amit most terveztek, ez így akkor is elég nagy kalandnak látszik. Helyismeret nélkül buszozással, átszállással, majd gyalog csomagokkal szállást keresni… Mi van, ha nem találsz megfelelõt, vagy ha a hely sem tetszik? Utána a másik sem… Ha már autóbérlésen gondolkodtok, én bérelnék rögtön Thessalonikiben a reptéren egy kocsit, utána Tietek a világ (egy jó térképpel!). Minden feltételt tisztázhatsz még itthonról:
http://www.chalkidiki-cars.com/?gclid=CJ-d6dvShI0CFQxFZwodylsahA
Kiram! Busaianiko-nak igaza van. Busszal csak katerinis átszállással juttok Makrira, ami viszont nem bonyolult. A falu fõterén tesz le a busz, de olyan kis falu (a szívem csücske ) hogy 5 perc sétával a parton vagytok. Ha gondoljátok, odamentek egy tavernába, vagy egy gyros-oshoz, és ha rákérdeztek, tutira tudnak ajánlani szállást! Szerinte ez az egyik legolcsóbb megoldás és a görög vendégszeretet...! Végsõ esetben ott az az utazási iroda és rengeteg magyar!!! Autóbérlés nincs a falauban, csak robogó, ahogy Busaianiko is említette, illetve kerékpárt is lehet bérelni. Vasút sincs már a faluban, csak az egykori állomás épületét hagyták meg, és a síneket egy darabon.
Amúgy én is "blindre" megyek ki 2 hétre, sehova nem foglaltam szállást. Az elsõ szálláshelyeünket én is Makrigialoson tervezem 2-3 napra. Bár tény, hogy a reptérrõl, batyukkal buszozni nem lesz egy leányálom. Ha tudtok angolul, nem lesz nehéz dolgotok és egy rendõrhöz is simán odamehettek segítséget kérni. Teljesen más a mentalitásuk, mint a hazai társaiknak. Hisz elvégre õk is görögök
[quote="kiram"]Sziasztok!
Augusztus 14-21-ig leszünk Görögországban, ez már biztos, mert megvan a repülõjegyünk Thesszalonikibe. Úgy gondoltam, hogy Makrigialosban szállunk meg, sok szépet olvastam a faluról. Néhány kérdésem lenne azokhoz, akik már jártak itt.
-Van Thesszalonikibõl oda buszjárat? A görög KTEL nem érhetõ el az interneten.
-Lehet Makrigialoson autót bérelni? Ha nem, akkor hol lehet a legközelebb?
-És mit gondoltok: a fenti idõpontban van esély rá, hogy szállást találjunk este 8-kor (hárman leszünk), vagy utazási irodán keresztül foglaljunk? Picit sokallom a kb. 30000 Ft/fõ árat, de lehet, hogy ez teljesen reális.
Marcsi[/quote
Szia Kiram!
A szállással kapcsolatban saját tapasztalatomat szeretném elmondani. 2 évvel ezelõtt mi is pont augusztus 14-én érkeztünk és nem volt még szállásunk. Egyaltalán nem találtunk, pedig legalább harminc helyen megkérdeztük, a kocsiban aludtunk 1 éjszakát. Csak másnap akadtunk egy szabad szobára egy pici kis öbölben, ami 25 km-rel arrébb volt, mint eredetileg akartuk. Ettõl függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, mert egy csodálatos kis öbölben laktunk, ahová a kalózhajók hozták a túristákat, mint lakatlan partrészre és a szobánk kb. 15 méterre volt a víztõl. Az egész öbölben 3 apartmanház volt összesen, egyáltalán nem bántuk hogy idevetõdtünk. Augusztus 15-e ünnepnap a görögöknél, ezért a görögök nagyrésze a tengerpartra megy, még az is, aki az év többi részén máshol tartózkodik. Ha biztosra akarsz menni, akkor keress szállást az interneten és még most foglald le elõre. Egyébként a nyár többi részén biztos találni bárhol szállást, de az ünnepnap miatt elég nehéz lesz 14-én, egyébként is augusztus elég zsúfolt mindenütt. Kívánom, hogy rátaláljatok a nektek legjobban megfelelõ szállásra, jó nyaralást!
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.
Most úgy gondolom, hogy szállást foglalunk itthonról, autót majd ráérünk a 2-3. napon Parailán.
A helyi közlekedést már kezdem átlátni: a repülõtérrõl helyi járat, utána busszal v. vonattal Katerinibe, onnan Makrigialos busszal.
Egy jó térképet mindenképpen beszerzek.
Majd lehet, hogy kérdezek még.
Marcsi