Hát ez most nagyon jól jött ki!
Ugyanazon embertől hárman kérdeztünk háromféle dolgot, mindhárman megkaptuk a választ külön-külön, aztán mindhárman meg is köszöntük
Lehet, hogy másnak ez nem különös, de nekem most ez valahogy jólesett Olyan jó kedvem lett tőle, nem is értem...
Szia melus16!!
Ez tényleg furcsa,de szerintem így természetes és így szép!!
Ha valakitől kérdezel valamit, és jó indulattal válaszol akkor illik megköszönni!!
Nekem is jólesett h mindannyian megköszöntük!!Így szép az élet!!
Szerintem is így természetes, csak most ez valahogy olyan szépen sorban, ritmusosan alakult, valahogy megmelengette a szívem.., vagy csak szentimentális lettem
Látom, a Te napjad is fogynak szépen lassan. Nálam már kezdődik az utazási láz, iletve, nem is kezdődik hanem fokozódik...
És mi mit szóljunk nem soká utazunk! De még sajna itt a Hétfő és a Kedd a munka napja utána meg a Szerda Csütörtök a lázas pakolás és készülődés napja és jön utána a Péntek az UTAZÁS napja!! Remélem gyors utunk és lassú nyaralásunk lesz, hogy tovább tartson!
Remélem gyors utunk és lassú nyaralásunk lesz, hogy tovább tartson!
Kívánom, hogy így legyen! Azt a pár napot már féllábon is kibírjátok!
Érdekes ez a szállás-csere, ilyet még nem is hallottam
Azért remélem írsz majd nekünk az élményekről
Jó készülődést!
A Barbaressás görög est nem az a tipikus katalógusos. Hanem 2 pasi, 2 hangszer, 2 eltérő hang. Felváltva énekelnek. Látszott rajtuk, főleg az idősebben, hogy nagyon élvezi. Tánc akkor volt, amikor a Zorbás szám ment. Előjött 2 helyi srác, összekapaszkodtak és olyan táncot adtak elő, amitől pirosra tapsoltuk a tenyereinket! Második alkalom az volt, amikor a mellettünk levő szintén Görögország fertőzött magyar csapat felpattant, le a papucs, irány a homok és indulhat a sirtaki. Hozzájuk csapódott még néhány görög is. Multikulti volt!
Tányértörést mi nem láttunk, bár nem tudom, mi ment a konyhában:) Nem vártuk meg a műsor végét, mert másnap reggel indultunk Athénba és aludni akartunk előtte.
Toloban nincs lehetőség igazi nagy görög estre menni. De a kis halászfaluból lett üdülőhely nem is hiányolja. Ők olyan nyugodtak, látszik rajtuk, hogy boldoguk. Van kis üzletük, ott a családjuk, a tenger. Nem felejtették el a gyökereiket. Nem az a céljuk, hogy hú, itt a sok külföldi, gomboljunk le róluk minél többet. A Barbaressa is olyan, mintha egy görög családnál vendégeskedsz, van kaja és valakik elkezdenek zenélni, jó a hangulat.
Összegezve: túlszervezett mű görög estre ne számítsatok. Családias, egyszerűségében nagyszerű lesz. A szüleidnek is tetszeni fog szerintem. Anyuval már voltam megszervezett vacsorán és ezen. Az utóbbi maradandóbb volt számára.
Előre is jó szórakozást kívánok majd Nektek!
Örülök, hogy segítehettem a válaszaimmal. Indulásom előtt nekem is sok kérdésem volt és a fórumozóknak köszönhettem, hogy nem teljesen idegen helyre érkeztem.Ha kapok, adok is. Ez lenne az élet rendje minden területen.
Mi, szívünkben görögök tartsunk össze:)
Köszi a bőséges tájékoztatást!
Valószínű, hogy kipróbáljuk a dolgot. Úgy néz ki, hogy a hangulat garantált lesz, ha még a vacsi is finom lesz, akkor pedig lesz egy szupi esténk.
Befizetős görög estre semmiképpen nem mentem volna!
Sziasztok!
Mi is megjöttünk Tolóból, de csak most jutottam géphez. Azt hiszem kismanó minden fontosat leírt. A Yannis apartman mint szálláshely nagyon jó, viszont alvás szempontjából rossz. A helyi menő csávók ott robognak el a motorjaikon, amit szerintem külön valami ócskavastelepen vesznek, mert ilyen hangos és ócska motorokat nem igazán látni máshol. A strandról még annyit, hogy hétvégén rengeteg görög van, aki szívesen rád telepszik a parton. Ha a cuccod és a víz között van még 2 méter, biztos, hogy odatelepszenek.
Mi Athénbe a cultur travellel voltunk. Ha őszinte akarok lenni, nem érte meg az árát. Félreértések elkerülése végett Ági nagyon aranyos, felkészült, mindent elmagyaráz és elmond, és ugyanez vonatkozik a benti idegenvezetőre Elenire is, de ez a plusz információ nem ért annyit. Kaptunk kis térképet, ahol be volt jelölve minden. Fél 4-ig volt szabadidő, után mentünk volna a Márványstadionhoz és az őrségváltásra, de mivel volt 1 emberke, aki nem érkezett oda, így kb 3/4-ig vártunk, aztán Ági elküldte a buszt, hogy odaérjen őrségváltásra, ő meg megvárta a későt. Így a márványstadiont csak a buszból láttuk, ha észrevettük időben. Nem tudom, ez máskor is így van-e, de sajnálom hogy lemaradtam róla. Ha nem mondja az Ági, hogy megnézzük azt is, biztos hogy elgyalogolok oda. Ennyi a negatívum. Napflióba egyénileg mentünk. A buszok elég érdekesen mennek visszafelé, nagyon észnél kell lenni. Beáll egymás mellé 2 busz, és még a háta mögé is 2-4, attól függően, hogy abban az időpontban hány busz indul. Az elejére ki van írva, hogy hová megy. 1-2 perced van, hogy a buszok között szaladgálva megtaláld a Tolóit. Ha pedig nincs ott, várj türelmesen, mert lehet, hogy nem volt kedve elindulni. Mi a 14 órásival akartunk visszajönni, de az épp nem volt. Helyette elindult 1/2 3-kor.
Az éttermekről pár szót. Mi gyrost a Cristina melletti gyorskajáldába ettünk. 7,5 euró volt, de nagy adag és finomabb mint a Sartis Ovelixes. A Cristinába a párom bolognai makarónit én csirkét Cristina módra ettem. Finom és nagy adag volt, DE 3/4 órát vártunk, hogy kihozzák. Kerestem a mólós éttermet is, de amit találtam az nem a Romvi volt, hanem Lefka volt a neve. Ott is ettünk, de az annyira nem volt jó. A Tsirosban volt magyar étlap, ott egy Stifádót és egy töltött cukkinit ettünk, ami viszont jó volt és aránylag gyors is. Ajándékot sehol sem kaptunk, és mindenhol 20-23 euro között fizettünk. (Természetesen a két nagy mythossal együtt)
A Yannis mellett pár méterre van pékség. Nagyon finom az almás, a csokis-banános, a sajtos-sonkás-paradicsomos, viszont szerintem drága. 1,50 és 1,80 között van. A zsemleszerű hosszúkás 0,70. A kakaó 1,30 és 1,50 között. A víz összecsomagolva 1,40-től, bubis vízzel nem találkoztunk. A kóla, fanta másfél literes 1,70. A frappé 2 és 4 között. A legfinomabb Hydrán volt 2,50-ért, a legrosszabb Tolón 2-ért. A Yannis melletti kávézóba a Freddoccinó 4 euro. Nem éri meg!
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha van kérdés én is szívesen válaszolok.
Üdvözöllek itthon!
Ez a Nikolaus taverna lenne? És miféle bort ittatok itt, mesélnél kicsit bővebben
Én nem vagyok nagy boros, igaz sörös sem, de ha érdemes, akkor lenne a családomból aki megkóstolná