#1720802011-08-04 19:41:05 Válasz a #172033. hsz-ra
v9erika!
Sajnálom de nem oda megyünk!
Tegnap hívtak az utazási irodából, hogy a polydor főbérlője kicsit több szobát adott ki mint amennyi van neki.
Ezért átraknak minket a Demos Apartman-ba.
Állítólag sikerült ott is egy 2szobás és nappalis apartmant lefoglalni nekünk.
Kíváncsi leszek mert a neten csak egyszobás + nappalis 4 ágyast találtam.
#1720812011-08-04 19:48:17 Válasz a #172080. hsz-ra
Jaj, az nem jó.. vagy ki tudja, lehet, hogy így jobban jártok. Legalább ez közelebb lesz a tengerhez? Remélem minket már nem raknak át máshová. Ti is a Dias Zeussal utaztok egyébként?
Végre...
Holnap reggel 4-kor kelünk, és irány Tolo. Köszönöm mindenkinek, aki itt a fórumon írt róla. Most először ugyan, de mégis régi ismerősként találkozhatok vele:-)Már nagyon várom. HA visszatérek, majd mesélek én is. Remélem csak öregbíthetem nevét.
Kedves Tolo- ba készülők!
Visszaérkeztem az Apollon traveles 10 napomról. Jöhetnek a kérdések, ha vannak.
A Yannis apartmanban szálltunk meg, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. A település azon részén van, ahol a szélesebb strand található. 2 szintes, nagyon renben volt. Minden másnap be volt csukva a bejárati ajtó és ezerrel ment a társalgóban a légkondi. Ha a strandról hazaérve meleg volt a szoba, csak nyitva kellett hagyni az ajtónkat és kellemesen lehült a levegő.
A 27- es szoba volt a mienk, földszinti. Jobb, mint a 26- os, mert azelőtt nincsen árnyékot adó fa. Mi reggel a teraszon reggeliztünk az árnyékban. Minden nap jött a takarítónő, elvitte a szemetet a zuhanyzóból és a szekrényből. Új zsákot is tett a helyére. Ez kellemes meglepi volt, mert készültünk szemeteszsákokkal, de bontatlanul hazahoztuk őket. Naponta felsöpört, felmosott mindenhol, letörölte a villanytűzhelyt, kimosta a zuhanytálcát. 3 naponta törölköző és ágynemü csere is volt. A zuhany bejáratánál színes törölköző, ami felfogta a papucsunkról lecsorgó vizet, nem tocsogtunk a szobában.
Evőeszközök: 3 kenő kés, 1 kenyérvágó. 3 kanál és villa. 3 csésze, üvegpohár. Asszem 3 lapos, 3 mély, 3 sütis tányér. Vízmelegítő, serpenyő, lábas fedővel. 2 platni, hamar felmelegedtek.
Szunyogháló nem volt, de a Wape elektromos riasztó nyitott ablaknál sem engedte be a dögöket. A teraszon iszogatásnál viszont kíméletlenül támadtak.
A közvetlen közelünkben volt supermarket, pékség, kávézó. Jártam már néhány helyen Görögországban, de ennyi kávézóval és macskával még sehol sem találkoztam:)
Tennék fel ide képeket is a szállásról, de nem tudom, hogyan kell...
Kirándulásik, amiken részt vettünk: Athén, éjszakai Nafplio, Hydra- Spetses.
Leteszteltem a fórumon ajánlott gyrososokat, tényleg a villogó keresztél levő volt a legjobb.
A dinnye kilója már néhány helyen 30 cent alatt van már. Szőlő: 2 féle: apró szemes 9euro, nagyszemü: 2- 2,2 euro/kg. Nektarin, barack is 2 euro/kg. Athénban viszont ezeknek 1 euro volt kilója.
Most ezek jutottak eszembe, de 10 napban persze több tapasztalat rejlik, amint több időm lesz, bővítem a beszámolómat.
Jó éjt!
#1721972011-08-06 07:41:35 Válasz a #172193. hsz-ra
Szia Kismano84!
Üdvözöllek itthon, bár nyilván szívesen maradtál volna még!
Jó volt olvasni a soraidat, a friss infókkal gyorsabban telik az idő!
Bármi érdekesség jöhet még!
Esetleg nektek melyik hely vált be finom vacsi szempontjából?
Minket érdekelnének a kirándulások mint Athén, Hydra. Megérte-e elmenni, milyen volta a szervezés, mennyi szabad időtök volt ott, melyik irodánál és mennyiért? Robogót, autót béreltetek? Napflióba helyi busszal szeretnék felmenni erről van valami tapasztalatod?
Szia kismano84!
Üdv itthon, közöttünk halandok között, kik majd még ezután indulunk!Kérdéseim ezek volnának:utazási idő,útlevél v igazolvánnyal utaztatok?Mi is az Apollonal utazunk, és olvastam a fórumon h ahol a tájékoztatót tartják ott előlehet fizetni menüre,erről tudsz valamit?(Manolis étterem)
#1722752011-08-06 17:58:57 Válasz a #172197. hsz-ra
Szia Melus16!
Naná, hogy maradtam volna még. A mai napig minden percben a finom homokos tengerparton képzelem magam.
Finomat ettünk a Barbaressában. Az az a hely, ahol minden csütörtökön "görög est" van. 2 zenész pasi hamisítatlan görög zenét játszik, énekel. Ezen a napon más az étlap, drágább, mint általában. Mi ott 2személyes grill tálat ettünk 18 euroért, bőséges volt és finom. 1 pincér van csak, ő rohangál, mint pók a falon, emiatt 45 percbe tellet neki, hogy észrevegye: fizetnénk:) Érdemes 9- re odamenni, ha asztalt akartok. Néhányra ráteszik, hogy foglalt, de ez csak kamu:) Jó hangosan nyomják a zenét, úgyhogy a szomszéd teraszos étteremben is élvezték a hangulatot.
A Manolisban is jót ettünk, és a Romviban. Utóbbiban grillezett kardhalat, grillezett báránybordát, "caccikit" ettünk, ásványvizet ittunk. Deszertnek dinnye. 20 euro volt összesen. Ebben az árban benne volt a kaja előtt kihozott kenyér, valami kenhető krémmel.Deszert csak a Barbaressában nem volt, de akkora tömegben, káoszban nem is csoda, hogy ezzel nem pepecselnek. A Yannis felől ha mentek a központ felé, lesz egy gyorskajálda, nagy terasszal. Ott nem finom a gyroshoz adott pita. Izetlen, száraz.
Magyar étlap van az egyik legjobb helyen levő étteremben, a Panorámában, de az árakban benne van a kilátás is:) A Romvi is a tengerparton van, a kikötőhöz közel,onnan is jó volt a látkép.
#1722792011-08-06 18:24:39 Válasz a #172198. hsz-ra
Szia András555!
Robogót, autót nem béreltünk. De bevallom őszintén ott aki autóval közlekedik, le a kalappal. Olyan az út, mintha egyirányú lenne, de mégis elfér a szembeforgalom is valahogy, plussz még mindkét oldalon a parkoló autók... Alig láttunk sérült kasznit. Dugók voltak, főleg, ha megjött a helyközi busz:) Busszal mentünk Naflioban. Szinte minden órában jön a busz, a Yannis mellett megáll. Tyű, szebb, mint, amivel görögbe mentünk. Aztán csak helyközi. 1euro 60cent a jegy. Volt egy kirándulás: éjszaka Naflioba. Hajóval mész este, éjjel azzal jössz vissza. 10euro. Azt mondják, éjszaka is érdemes megnézni a várost. Hát mi összekötöttük a 2 napszakot. Délután átmentünk busszal, megmásztuk az 1000 lépcsőt aztán be is sötétedett. A város szép, hangulatos a fényekben. Velencei stílus, szűk utcácskák, sok ember. Hosszú kikötő, végig kávézók, éttermek mellette. Fél 12- kor indult vissza a hajó. Így csak a hazautat kellett fizetni: fejenként 5 euro. Ezt így be lehet fizetni a telepített idegenvezetőnél: Ritánál.
Athénban már jártunk, de érdemes volt idén is elmennünk oda, mert többet kaptunk a mostani kirándulástól . Fél 8- kor indulás.K.b. másfél óra múlva: Korinthoszi csatorna. 20 perc pihi ott. Lehetett vásárolni a híd végén a boltban, lehetett kávézni, fotózni. Nagy élmény. Hazafele is megálltunk egy kis időre. k.b. 1 óra múlva Athénban voltunk. A márványstadion megnézése, fotózás, indulás tovább. Akropolisz és a belépőjéhez tartozó múzeumok megnézése. Az Akropoliszon asszem 1 órát barangoltunk kötetlenül, egyénileg. Ez délidőben volt, úgyhogy vigyetek ásványvizet! Aztán a Rita elmagyarázott, megmutatott egy egyszerű utvonalat, ami alapján egyénileg megnézhettük a múzeumokat, ha érdekelt. Ebédre is volt idő. Fél 4-ig lehetett mászkálni. Aztán 4-kor átmentünk a városházához, megnéztük az őrségváltást. Aztán hazandulás. Apollonnal mentünk, 28 euro volt + a belépő: 12 euro volt. Nagyon megérte. Ja, indulás napja: csütörtök.
Vasárnap és péntek: Hydra- Spetses. 34euro/fő. 9:30- tól 20:00- ig tartott. Hát a hajó csak ment és ment, jó képek készíthetők a szigetekről, amik mellett elhaladtunk. Delfint is láttunk.A hajón van büfé. 3 szintes.Mantalena a neve.Nafplioba is ez megy.
Hydra k.b 2, 5 óra alatt elérhető. Kis ékszerdoboz. Fehér házak fakó piros tetőkkel, színes ajtókkal, ablakokkal. Meredek kisváros, a házak a hegyoldalba épültek. Szintén sok képet el lehet lőni itt. Hűtőmágnesek 2 euroért beszerezhetők. Szamaragolni is lehet. Sok a csacsi, állnak a tűző napon. Mi kihagytuk, mert gyalogosan sem megterhelő a környéket bejárni. 3 órakor indultunk Spetsesre. 1 óra alatt odaértünk. Fél 6-kor indultunk haza. Nem olyan extra hely, mint Hydra, de a szépsége neki is megvan. A kövezetben minták vannak. Frappé a parton egy kávézóban:3,5 euro. Krémes süti: nagyon nagy adag: 2,5 euro.
Naptej a hajóra kötelezően ajánlott, ha az emeleten utaznátok.
Mi ezeken voltunk, nekünk maradéktalanul bejöttek.
#1722802011-08-06 18:38:40 Válasz a #172209. hsz-ra
Szia Soma!
12 óra: indulás Pestről. Görög idő szerint érkezés 14 óra. Na, ez az útlevél dolog elég vicces volt. Még időben csináltattam újat, mert senki sem mondta, hogy felesleges... Aztán csak pislogtam a határokon, amikor a sofőr mondja, hogy gyűjtsük össze a személyiket, vagy az útleveleket. A személyit gyorsabban fénymásolják a határőrök, úgyhogy ajánlott azt adni.
Visszaindulás: szobák elhagyása: 9 óra, busz érkezik: k.b. 13 óra. Nekünk azt mondták, hogy lesz még 1 óra, amíg szunduznak a sofőrök. Akkorra terveztünk egy búcsúebédet, de nem így lett, mert 20 perc múlva indulás volt! Athénban felszedtünk görögöket, akik Pestre jöttek. Egész úton ricsajoztak, ja és k.b. 1 órát vártunk rájuk... Füldugó ajánlott. A busz hátsó részére pakolták őket. Aztán Larissza, Nei pori, Paralia. Szintén utasfelszedés. Asszem 11 óra volt, mikor teljesen megteltünk... De beletapostak a gázba, a határnál sem volt várakozás, úgyhogy magyar idő szerinti 3 órára Pesten voltunk.
Manolisban lehet venni kajajegyet. Ritától kell kérni, rendeléskor leadni. Többféle 3 fogásos menü van. Egész nap felhasználható. Mi vettünk, megéri!8 euro/fő Az ital nincs benne, de lehet sakkozni: nem kérsz deszertet, helyette kávé, vagy sör, stb. Mi nem bonyolítottuk.
#1722832011-08-06 19:02:21 Válasz a #172275. hsz-ra
Köszi Kismano a tippeket, ki fogjuk próbálni!
Arra még kíváncsi lennék, hogy csak zene van a Barbaressában, vagy egy kis tánc, tányértörés, tüzeskedés is esetleg!
Én valami ilyesmit keresnék megmutatni a szüleimnek. Ők még nem láttak ilyet, de biztos tetszene nekik!
kismano84!
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes beszámolót!!!
Minden olyan témában megkaptam a választ ami fontos volt számomra!!
Még egyszer köszönöm!!!